Přejít na obsah

Klasik

Členové_50
  • Příspěvky

    181
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Klasik

  1. Ano, řešení je již domluvené. Chronoshop se k tomu postavil čelem. Tímto jim děkuji a dávám plec nahoru.
  2. 1. Tato rubrika je o tom, co mě právě naštvalo a mě to zkrátka naštvalo. Tebe by neaštvalo, že se těšíš na hodinky co se vrátí z reklamace a zas je problém? 2. Z čeho jsi vyčetl, že jsem se s chronoshpen nespojil. Samozřejmě, že spojil. 3. Nemyslím si, že je něco nefér, pokud jsem pravdivě popsal situaci a napsal, že o dalším vývji budu informovat. Ve finále to může být i pozitvní reklama pro Chronshp, ne? Vždyť jsem psal, že čekám, jak se k tomu postaví. Jen mě překvapilo po referencích zde na fóru, že k něčemu takovému vůbec došlo. 4. Z Chronoshopu už se skutečně ozvali a dýnko vymění, takže hurá. Staví se k tomu čelem a do budoucna prý zlepší kontrolu, jak příchozích, tak odesílaných hodinek, aby se situace neopakovala, takže dávám palec nahoru za přístup. Jediná nepříjemnost je, že se teď bude čekat na dýnko a pak mě zas čeká anbáze s odesíláním a příjímáním hodinek.
  3. Že se hodinky pokazí v záruce to nepotěší, ale může se to stát. Hodinky jsem tedy poslal do Chornoshopu v rámci záruky s tím, že ručka hodinového sčítače se nevrací jak má (dle mého laického pozorvání proklouzla na hřídelce a byla pak tedy špatně ustavena). Bohužel k této opravě je nutné hodinky otevřít. A tady zčíná problém. Při otvírání nebo jiné manipulci s hodnkami zřejmě sjel hodináři nástroj a škrábnul sklo na průhledové dýnku.Je to blbé, ale i to se může stát, ale že poté hodinky klidně zabalí do krabice a pošlou je zpět zákazníkovi jako by nic, tak to mě nadzvedlo ze židle. Jsem přitom na sklíčka dosti háklivý a opatrný a jsem si 100% jist, že při odeslání na nich žádný škrábanec nebyl. Specielně jsem právě toto kontroloval.Musím říct, že mě v tomto směru zde dosti vychvalovaný chronoshop zklamal. Takový přístup jsem nečekal. teď jsem jim psal, tak jsem zvědav, jak se k tomu postaví. O budoucím vývoji budu informovat.
  4. Tak hodinky už mi na zápěstí tikají celý týden a neskutečně si je užívám jak po designové, tak po funkční stránce. Jeden z prvních poznatků byl, že strojek je méně utlumený, než byla ETA 2893-2 v GMT verzi. Jak to myslím? N v první řadě když si dám hodinky s s kalibrem7750 k uchu, tak je slyším tikat, což u 2893-2 nebylo, respektive muselo být skutečně ticho a musel jsem se soustředit. Nutno ale dosat, že GMT verze má plné kovové dýnko, zatímco chrona mají průhled, takže i to může hrát svou roli. Pak je tu ale ještě jedna věc, která mne překvapila. Oba strojky jsou automaty, nicméně u 2893-2 njsem nikdy necítil natahování nebo rotaci setrvačníku (či jak se to závažíčko na nathování jmenuje). Tady u těch nejenže cvrliká (podobně jak volnoběžka na kole), ale za určitých okolností dostane slušné otáčky a je cítit, jak hodinkami vibruje. Je to jakobyste natáhli pručinku a pak to pustili a no se to roztočí. Ne nějak šíleně rychle ale třeba totřekrát čtyřikrát udělá poměrně rychlou otočku kolem dokola a je cíti jak to hodinkami na ruce zavibruje. Děje se to, kdž se hodinky dostanou do horizontální polohy a jen někdy. Je to normální? Jinak hodinky šlapou tak jak mají. Přesnost se usazuje, zatím skáču jak kdy jeden den o pár sekund do plusu druhý o pár do mínusu a v souhrnu oscilují kolem nuly.
  5. Ale jo, tohle všechno já vím, ale tady vysloveně padlo, že lidem vadí to logo, což mi jaksi i přes zmíněné souvislosti přijde iracionální, jelikož zrovna to samotné logo opravdu nic a nikoho nekopíruje. Jinak Zmíněná podobnost subcifrů s NB Yeager, je skutečně až zarážející, o jejich existenci jsem neměl tušení, nicméně, vzheldemk jinému barevnému ladění i celkovému designu hodinek a ciferníku bych tohle brasl asi jako ok. Kdyby to člověk bral takhle, tak by za chvíli nikdo nemohl udělat kulatý subcifr, protže už ho udělal někdo předtím. Mě to nerozhazuje, jen překvapuje.
  6. Ty šroubky drží pohromadě hranatou část pouzdra se zbytkem hodinek. Ten hrnatý tvar vlastně dělá jakási "maska" chycená těmi šroubky, no a je to samozřejmě designerská záležitost
  7. Ahoj všem. Děkuji za reakce. Tak snad jen abych nějak shrnul vaše připomínky či dotazy. Předchozí GMT jsem měl rok. S hodinkami se nekoupu a přijiných příležitostech jsem s WR na problémy nenarazil. Chápu, že to je pro někoho problém, ale je to spíš o přístupu. Dále tu byl dotaz na lumi. Jak jsem psal GMT jsem měl a je zcela srovnatelná. Fotku bohužel dodat nemohu, jelikož momentálně nemám dostatečně schopný foťák na vyfocení, ale slibuji, že se ji pokusím doplnit. Dále tu bylo několik narážek na logo Steinhartu. Zaregistroval jsem to tu už v minulosti, že vůči němu panuje jistá averze, ale přijde mi iracionální (a nebo mám nedostatek informací...) Pokud jde o to, že je v logu korunka, nevidím v tom problém, od Rolexu je zcela odlišná a spíše doplňuje hlavní logo stylizované S v kružnici. Rolexáckou korunku je opravdu nepřipomíná ani vzdáleně. Nebo jde o jiný problém? To že nemúže část lidí přijít Steinhartu na jméno kvuli kopiím Rolád chápu, ale logo bych do toho netahal. No a co se týká zmíněných Martin Braun NBY, no taky moc zajímavý kousek. Jen by mě zajímalo, když mají stejný kalibr, ETA Vajoux 7750, jak to že mají day date, zatímco mé Steiny mají jenom date? znamená to, že tuto funkci prostě v daném modelu neosadili, ale teoreticky by tam mohla být?
  8. Tak už je to tady . V pátek jsem si konečně vyzvedl svou zásilku z Chronosopu. Dorazily nástupci mých bývalých Steinhart Aviation GMT. Asi se proto neubráním občasnému srovnávání s nimi. Je to i proto, že volba nepadla až tak daleko, jak by se možná dalo čekat. Řada Aviation mě totiž chytila. Nejsou to prvoplánově krásné hodinky a svým designem působí na někoho možná i trochu těžkopádně, ale pro mne mají své osobité kouzlo a neomrzely mne ani po roce nošení. Proč jsem je tedy poslal do světa a hledal nástupce? Byly to mé první hodinky bez chronografu a ačkoliv jsem žil v domnění, že mi to zas tak vadit nebude, opak se ukázal být pravdou. Časem jsem prostě zjistil, že na chronograf jsem si prostě zvykl a chyběl mi čím dál tím víc. Proto jsem se rozhodl pustit je do světa a jelikož Aviationy mě opravdu chytly, sáhl jsem po jejich chrono verzi. Prvním dojmem při vybalení z krabičky bylo překvapení. Hodinky na mne působily mnohem decentnějším a opticky lehčím a menším dojmem, než model GMT verze, přesto, že rozměrově jsou shodné. Je to zřejmě způsobeno mnohem více detaily na ciferníku, malými ručkami a číslicemi chrono sčítačů. Celkově vyváženému dojmu pak napomáhají i tlačítka stopek, které opticky vtvoří plynulejší přechod mezi mohutnou korunkou a pouzdrem. Celek tak působí mnohem vyváženěji, lehčeji a harmoničtěji než GMT verze. Celkovému vyváženému dojmu napomáhá rovněž oranžově prošívaný řemen z tmavě hnědé broušené kůže se signovanou sponou. Průhledné dýnko se zlacenou setrvačkou a modřeným šroubkem je pak už jen pomyslnou třešničkou na dortu. Vím, že mnozí mi řeknou, že za ty peníze jsem už mohl mít něco lepšího, třeba ?jetého? zde na foru, ale já jsem nechtěl něco lepšího. Chtěl jsem právě tohle a mám z nich obrovskou radost. A co se mi na těch hodinkách vlastně tak líbí? Asi všechno od designu imitující letecký výškoměr a kontrast kruhového pouzdra s kulatým cifrem, spolu s ručkami sčítčů, které vypdají jako ručky navigačních přistrojů pro navádění na radiomajáky a na přístrojové přistání dle ILS, přes skvělou čitelnost za všech světelných podmínek díky luminiscenci až po skvěle vyladěnou barevnou kombinaci a plastický ciferník s výškově zvednutým minutovým věncem. nelze pominout do detailu zpracovaný design korunky díky níž je s hodinkami při seřizování snadná manipulace. A co se mi nelíbí? Neřekl bych, že nelíbí, ale spíš po čem se mi trochu stýská... tím je krásný plynulý pohyb velké vteřinovky. Ten je v tomto modelu nahrazen drobnou excentrickou vteřinovkou v levé části ciferníku. Pokud si tedy chci užít velkou vteřinovku, nezbývá, než zmáčknout tlačítko stopek? A ještě zmínka na závěr. Eta Vajoux7750 je v tomto modelu přeci jen o něco hlasitější než témř neslyšný strojek v GMt modelu. Zde je slyšet i cvrkot při nathování hodinek setrvačkou, což se mě osobně moc líbí
  9. Je mi celkem jedno co uvádí Casio, navíc oni asi nelžou, nějaká kůže to asi bude, ale... Já mám praktickou zkušenost, že po třech měsících příležitostného nošení se to začne olupovat a po pěti už to je celkem pro ostudu. Problém bude zřejmě v tom, že to sice asi kůže je, ale nějak povrchově upravovaná do vzoru krokouše, jelikož echt krokouš to nemůže za ty peníze být ani omylem. No a v tom je právě asi ten háček, vypadá to sice hezky, ale nevydrží to... Jinak si taky nemyslím, že je to vyloženě špatná volba a paradoxně se ani nějak neokoukají a neomrzí narozdíl od mnohých dražších hodinek. Dokonce i ta lumi je celkem slušná, ale ten řemen je prostě vada na kráse. Jinak safír za tayhle peníze je celkem úlet, to prostě nejde. Ty hodinky by musely pak stát dvojnásobek.
  10. Ahoj. Tak přesně tyto hodinky mám taky. Shrnul bych to asi takto. Svou úlohu splní a za ty peníze nepůsobí vůbec zle, ale má to jeden háček. Za ty peníze se prostě někde ušetřit muselo a to tak že celkem dost, takže z řemene se začne velmi rychle loupat povrchová úprava, tj. pokd mají působit k obleku alespoń trochu reperezentativně, tak budeš muset poměrně brzy investovat do nového řemene a pokud má být alespoň trochu kvalitní, tak bude stát klidně 50% ceny hodinek i více a v této souvislosti už ta cena až tak zajímavá není... Pokud ale toto skousneš, tak já je k obleku sem tam vezmu. Na druhé straně jsou to prostě jen Casia. K obleku si dovedu představit i cosi rprezentativnějšího, ale ostudu asi neuděláš. Je ovšem třebavzít na vědomí, že sem tam někdo hodinkám rozumí a pokud to bude povrchnjší člověk, tak u něj můžeš spadnout i na ceně a přijít třeba o obchod. Já jsem třeba technik, takže spíš prezentuji u zákazníka řešení atd, takže mě to až tak netrápía nehrozí, ale v určitých kruzích by mohly být casia i problém. Jinak pod upnutější manžetu nevklouzávají nijak zázračně, ale jde to. Osobně bych dnes volil jinak, ale vzhledem k tomu, že oblek nosím spíše příležoitostně než denně, tak raději investuji do nějakých sportovních "letniček". Edit: tak 50% jsem trochu přestřelil. Buď jsem je kdysi kupoval levněji a nebo už si to špatně pamatuji, v každém případě investice do řemene vzhledem k ceně hodinek bude značná a bude celkem brzy (v řádu měsíců) po nákupu a to i při příležitostném nošení.
  11. Chlapče máš vtom trochu hokej. Sunto Core jsou digitálky. U digitalek je obecne luneta blbost. U Sunto core ma pak funci urcovani azimutu, tedy nsouvisi primarne s casem. U rucickovych hodinek nahrazuje stopky. Lunetu natocis noluvym bodem na polohu minutove rucicky, cisla na lunete pak oznacuji minuty a tak odecitas cas od referncni polohy urcujici nulu. Tachymetr je neco zcela jineho. Pouziva se na chronografech na mereni prumerne rychlosti na 1km. Je na pouzdre nebo stupnici napevno a je cejchovany v jednotkach rychlosti. Tachymetr je az na vyjimky v praxi nepouzitelny. Naopak otocna luneta je super funkcni vec, ktera se pouziva casto a mnoho lidi si bez ni sve hodinky neumi predstavit, tak tolik k rozdilum a vyuziti.
  12. Čus, jsem původní majitel těchto hodinek a měl jsem je cca rok, než jsem naznal, že přesto jak jsou super, tak potřebuji chrona a tudíž jsem si objednal ten samý model v chrono verzi (mimochodem opět poměrně netradičního ztvárnění sčítačů ve srovnání se všemi ostaními chrony co znám). Ja říkáš, tyhle hodinky, jsou o designu a je to poctivý kus železa, ale také o funkčnosti, kdy velká korunka umožňuje pohodlnou manipulaci, masivní šroubovací stěžejky jsou prakticky nezničitelné běžným užíváním a čitelnost je dokonalá za všech situací. Tohle jsou tool watch jak sviňa a ke gay hodinkám mají opravdu namíle daleko. Ostaně moje žena o mě tvrdí, že jsem ultimativní heterouš, takže asi tak. Jinak s přesností tohoto strojwe jsem byl navýsost spokojen. mě dělaly cca +4 s za den. Teď jen doufám, že v podobných hodnotách se budou pohybovat i má chrona.
  13. A já stále čekám a čekám a čekám na svou chronoverzi. Ach jo, to čekání je nekonečné... Jsem rád, že tě hodinky tak nadchly. Máš pěkný fotky:)
  14. Tak tohle beru, a ani nemusí být ze švýcarska
  15. 1. Kdby sis přečetl vlákno, tak víš, že černou na cifru rozhodně nechci 2. Mají být na gumě (pokud možno originální) 3. Působí na mě brutálně masivně, chci něco vizueleně lehčího a subtilnějšího. Zatím nejvíc mi asi sedí modrý Mida, který sem nahodil Snow, akorát mi nikdo neumí proadit, kde je v ČR sehnat a pokud možno s jinou než přehnanou cenu.
  16. Jojo, ty žlutý seika nevypadají vůbec zle, možná by to mohlo být něco méně mohutného, ale v zásadě ano. te´d se peru s Midama, chtěl bych je chtěl, ale 1. je to nad stanovený cenový limit. 2. než bych do toho šel, chtěl bych to vidět naživo. 3. radši bych je koupil u nás z důvodů případné reklamovatelnosti a krom jednoh Jihlavského shopu, kde neví kolik za ně chtít je nikde nemají.
  17. Sakra, ackoliv jsem si myslel, zemam vice mene vybrano, tak me nejak opustila myslenka na quartz a chrono (kdyz je luneta, da se zit i bez chrona) a do hlavy se mi preci jen zavrtal cervicek Mido ocean star v modre. Mate nekdo predstavu, kde je v CR koupit? .Nasel jem pouze nejaky shop v Jihlave, kde za ne chteji 18.000 coz mi prijde trochu premrstene. Nemate je nekdo v okoli OV? Rad bych je videl nazivo.
  18. To je přece jednone?pdle mne je to stále aktuální otázka, tak proč ji trochu neoprášit pro nové členy? Já sobně jsem hobby kuchař, takže od čaje, přes vajíčka až např po dobu smažení pečení či grilování masa, vaření brambor atd. Prostě bez chrona si neškrtám. Zkoušel jsem mít hodinky bez chrona, ale jsem jak bez ruky. Alternativou je pro mne luneta, sice to není tak přesné (neřeší vteřiny a já si je nepamatuji), ale dá se. Hodinky bez chrona, nebo alespoň bez lunety jsou pro mne z dlouhodbého hlediska nepoužitelné . Ověřeno praktickými testy na lidech, tedy na mě.
  19. Klasik

    Tag Heuer calibre 16

    Nepoznám fíky od originálu, ale podle toho co psal kolega nademnou to asi fíky být nemusí, ale to že jsou bez papírů a krabice je dosti zvláštní. Nevím o nikom, kdo by se krabice a pírů od takových hodinek zbavoval. Možná nějaká čorka? Nevím, ale bez krabice a papírů bych se asi ptal i po zdroji odkud jsou... Jinak pravost se dá určitě ověřit i u kteréhokoliv autorizovaného hodináře a distributora téhle značky. Možná bych to udělal, než do něčeho vrazit 45 talířů a nevědět co vlastně kupuji.
  20. Na ruce ti sedí parádně a s tím řemenam od Zrna získaly. I když s tím černým Di Models byly takové "decentnější", pokud lze vůbec o těhle hodinkách něco takového napsat. Nemám je týden a už se mi po nich stýská , ale já prostě musel, bez stopek nedokážu fungovat. Už aby dorazila objednaná chrono verze. Zkusil sis luminiscenci? Užívej si je. EDIT: P.S.: Klid nebudeš mít nikdy chronobundus je nevyléčitelná nemoc, která lze pouze dočasně kompenzovat nákupem hodinek. A Protže hodinky jsou věčné hledání dokonalosti, tak se určutě zase ozve .
  21. Tomu říkám kompaktní balení. Kolik to ma s korunkou? A jaká je šířka řemenu?
  22. No problém je evidentně s tou modrou. Na těch reklamních fotkách jaksi ten cifr působí o dost zářivěji, výrazněji a světleji. Tady už tomu chybí ta živost.
  23. Super, přesně něco takovýho jsem hledal. ÓÓÓ díky bože díky
  24. Jo koukal jsem na ně, pěkný, ale už dost robustní, možná až moc. Nicméně uvažoval jsem o nich
  25. Vadí mi ta zlatá (nebo měděná???) korunka , prostě nemám rád žluté kovy a hlavně a je to moc tmavý. Lidi proč se tak bojíte těch barev? Černý a tmavě modrý hodinkyy jsou super, ale tohe je na léto. má to být pestré, hravé, výrazné, má to evokovat pohodu, teplo a sluníčko...
×
×
  • Vytvořit...