Přejít na obsah

moco

Členové_50
  • Příspěvky

    5 810
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli moco

  • Datum narození 21.7.1986

Contact Methods

  • Website URL
    http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/70456-moco/?hl=moco
  • Skype
    724313369

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Olomouc
  • Fanoušek značky
    Rolex, IWC, Omega, Breitling

Návštěvy profilu

14 578 zobrazení profilu

moco's Achievements

MegaXXLzávislák

MegaXXLzávislák (8/8)

  1. Já v projektu taky ležím delší čas, protože mám od stavitele volnou ruku pro úpravy stávajícího projektu, tak taky nasávám info všude možně, hlavně zde, takže jsem rád za každý názor. Zatím jsem se dopracoval do rozhodnutí, že nechám tepelné čerpadlo vzduch/voda, kterým budu v létě chladit. Do projektu mám v plánu implementovat pasivní rekuperaci (bude to nejspíše Atrea), s tím bude spojeno zvýšení stropu. Krb v projektu bude taky. Určitě budu připojovat úpravnu vody. Co se týče chytré domácnosti, tak bych chtěl prvoplánově udělat jen přípravu na ni – zatím nemám pocit, že bych si chtěl nějak razantně zjednodušovat život (čti, nemám na ty blbosti peníze:)). Co ale chci, je spotová elektřina a tam vidím benefity automatizace domácnosti, především management přípravy TUV a vytápění. Z automatizace ještě připadá v úvahu elektronické zamykání domu, kamerový systém a možnost kurýrovi pootevřít vrata od garáže. V projektu ještě byla možnost upravit velikost garáže, to jsem využil. A jelikož byla technická místnost blbě umístěná ve vrchním patře a chtěli jsme s ženou mít kuchyň do zahrady, tak jsem si na dálku s projektantem vyměnil pár obrázků a vymysleli jsme to tak jak jde vidět na obrázcích. Nutno podotknout, že prostoru je poskromnu. Schodiště se otočilo a tak za zasuvnými dveřmi v koupelně vznikl dostatečný prostor na technickou místnost a všechny technologie. Pokoj pro hosty jsem zmenšil, tím vznikl v obýváku výklenek pro jídelní kout s francouzským oknem. Hlavním benefitem úpravy je přesunutí kuchyně směrem do zahrady, a po rozšíření původního francouzského okna na maximum, se ten prostor krásně otevře a rozjasní (alespoň v mých představách :)). Další změny plánuji v zateplení domu. Chci přidat na zateplení podlahy, fasády (ze 180 na 250 mm) a střechy. V plánu mám udělat Blower door test, tím bych chtěl odladit případné ztráty. Pudorys před úpravou Po úpravě
  2. Ahoj, než je pošlu zpět, tak nabídnu tyto velmi pohodlné tenisky. Velikost 46EU = 300 mm Cena 1850 Kč včetně pojištěné Zásilkovny. https://eu.feelgrounds.com/products/snap-all-white
  3. Já jsem zastáncem přirozeného vývoje EV. Na elektro auta bychom přešli všichni postupně přirozeně a dobrovolně. Až dostavím dům, tak mi EV bude dávat velký smysl. Teď v bytě si to neumím představit, mám sice garážové stání v suterénu domu, ale zásuvku mi tam požární směrnice nedovolí vybudovat.
  4. Díky za reakci. I Prochy68 mi psal, že kvůli sklům to do sportovních rámečků nejde napasovat. Můj dotaz vyvstal poté, co mi švagrová (optička) psala, že mám koupit obyčejné rámečky a doplnit je o silikonové “adaptéry” nebo se to řeší gumou kolem hlavy.
  5. Snad jsem se trefil do správného vlákna s tímto dotazem. Dcera (8) potřebuje dioptrické brýle na sport - hraje fotbal, jezdí na kole. Potřeboval bych poradit na jaký typ obrouček se zaměřit. Máte někdo s výběrem dětských brýlí na sport zkušenosti? Děkuji za nasměrování.
  6. Největší nevýhodou celoroček vidím akorát v patové situaci, kdy ti nevyjde hloubka dezénu na zimní období, ale léto by se s tím dalo v klidu odjet To by mě štvalo, takové mrhání materiálem a asi by se mi zase nechtělo přezouvat abych docílil toho, že měl zase dvě sady pneu
  7. @Strocek Jardo, manželka odjela letošní zimu na celoročkách (Yaris) bez ztráty kytičky. Nevím jak se pneu bude chovat další zimu, ale letos ty pneu v zatáčkách držely a rozjezdy bez hrabání Nutno podotknout, že na horách jsem s Yarisem nebyl.
  8. moco

    BIKE

    Když jsem to dával dohromady (ženě jsem vzal taky karbon HT), tak to nevypadalo na tragédii a to dětské je dost COOL Dokonce byl v krabici protokol o seřízení před zabalením. Ale po pár vyjížďkách kola poputují určitě na preventivní servis, ať to doladí.
  9. moco

    BIKE

    Dětská sezóna zahájena.
  10. moco

    BIKE

    Všem zúčastněným děkuji za nasměrování na servisní držák kola z Lidlu – je dobrej a bytelnej, čekal jsem to horší.
  11. moco

    Apple

    Já se taky nehrabu v minulosti
  12. moco

    Apple

    https://forum.chronomag.cz/topic/27255-apple/?do=findComment&comment=2976610
×
×
  • Vytvořit...