Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj

Rád bych se vám tedy pochlubil svým novým přírůstkem. Raye mám nějakých 14 dní a musím říct, že téměř vše, co jsem o nich před koupí četl se více méně potvrdilo. Hodinky parádně kombinují sportovní a elegantní styl, takže jsou pro mě nositelné téměř všude. V extrémním případě bych se s nimi nebál jít v neděli na gumě na koupák a hned v pondělí po přehození na tah v obleku na zkoušku :D A to jsem přesně chtěl.

Nějaké nedostatky? Těch si nejsem vědom, snad jen hacking by asi nebyl špatný, možná pak safírové sklíčko. Celkově si však nemam za ty prachy na co ztěžovat. Orienty vypadají na živo moc hezky zpracované. Nejvíce na první pohled zaujme modrý metalický ciferník, který se krásně mění vzhledem k okolním světelným podmínkám. (bohužel se mi to nepodařilo na mobil zachytit). Indexy jsou krásně plastické a s ohraničením. Nemam moc zkušeností s lumi u jiných hodinek, ale přesto myslím, že je v tomto případě prostě dobrá. Po celou noc se dá bez problému odečíst čas.  

Hned po koupi jsem musel hodinky přehodit na syntetický řemínek Morellato. Přestože guma byla pohodlná, vypadala strašně. Aktuálně čekám, až mi pošta konečně doručí originál tah. Zde se dostávám k otázce, nevíte kde sehnat o

pravdu kvalitní stěžejky? Četl jsem, že jedno z opravdu slabých míst těchto orientu v kombinaci s origo tahem, jsou poddimenzované stěžejky o průměru 1,6 mm.

A jak jsou na tom s přesností? Aktuálně dělají cca +7s /den, což si myslím, že není u ještě nezaběhnutých hodinek vůbec zlé.

Myslím, že si budeme nějakou dobu rozumět :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Mě ze začátku dělly nějaké 4s do plusu...po cca 2,5 letech sem si řekl, že to zkusím změřit, a nevim, jestli sem to blbě sledoval či co, ale za asi 4 dny měly 0 až +1. Kdyžtak to můžu zkusit sledovat a pak ti řeknu..ale teď je nosím jen tak víkendově..musím ale říct, že za tu dobu zažily a sou to držáky :)

Odesláno

gratulujem k pekným hodinkám, dobrý výber určite s nimi užiješ veľa radostných chvíľ :clap:

Díky, tvé Bambíno taky vypadají moc hezky :)

Odesláno (upraveno)

Mě ze začátku dělly nějaké 4s do plusu...po cca 2,5 letech sem si řekl, že to zkusím změřit, a nevim, jestli sem to blbě sledoval či co, ale za asi 4 dny měly 0 až +1. Kdyžtak to můžu zkusit sledovat a pak ti řeknu..ale teď je nosím jen tak víkendově..musím ale říct, že za tu dobu zažily a sou to držáky :)

Mi prvních pár dní dělali +4s /den ted asi 7, ale veřím, že až se zaběhnou tak se ustáli na nižších hodnotách.. momentalně trochu laboruju s odkládáním na noc, korunkou nahoru jdou lehce  do mínusu, takže se to skoro dorovnává... no uvidíme

Upraveno uživatelem number.beast
Odesláno

moc pěkné hodinky , dobrá volba!Taky jsem je měl pokušení objednat.Líbí se mi víc než maku díky indexům.

Odesláno

Kolego, gratulace :) Budu se teda v Bohumíně dívat na zápěstí, jestli Orienty nezahlédnu :)))

A hele Bohuminák svět, je malý... Dobře Orienty budu hrdě vystavovat.. :D :D

Odesláno

moc pěkné hodinky , dobrá volba!Taky jsem je měl pokušení objednat.Líbí se mi víc než maku díky indexům.

No puvodně jsem měl jít taky do Mako, které mohly být za lepší cenu, ale vzhled cifru a lepší lumi nakonec rozhodla práve pro Raye :)

Odesláno

Jako soused z OV zdravím a musím říct že se mi líbí tak, že jsem hned koukal kde a za kolik jsou vlastně k mání.

Byla by fotka ve tmě, resp. info jak svítí a jak dlouho?

Odesláno (upraveno)

Jako soused z OV zdravím a musím říct že se mi líbí tak, že jsem hned koukal kde a za kolik jsou vlastně k mání.

Byla by fotka ve tmě, resp. info jak svítí a jak dlouho?

Ahoj

Pokusy o focení lumi už nejaké proběhly, ale  zatím se mi kvůli technice a mým schopnostem nepodařila uspokojivá fotka, kterou bych zvěřejnil. :D Nicméně zkusím polaborovat a cvaknout to.

Lumi svítí pěkně, jak už jsem tu psal, vydrží světélkovat po celou noc a není problém do rána odečíst čas :)

Odesláno

Gratuluji, z mého pohledu nejlepší výběr (vzhledově) co do potápek od Orientu. Navíc s modrým cifrem, přesně dle mého vkusu. Za nimi jsou Maka USA verze, ta je taky fajn. Každopádně ať dělají radost!

Odesláno

To NATO jim sekne :) Já mam objednaný z ebay tmavě modrý,ale kdyz se tak dívam, tak možna přikoupím i něco pestřejšího. :D Vidím správně ťukance na lunetě a sklíčku?  :mellow: Máš s tím neco v plánu? ...Nedělám si iluze, že mi vydrží bez šrámů no zatím je střežím jako oko v hlavě...

Odesláno (upraveno)

Na sklíčko sem chytil 2 ťukance a na lunetě taky..přemýšlel sem, že bych na orientuhren koupil safír a vyměnil..vyšlo by to cca 2000..ale pokud by šla sehnat i vložka do lunety, tak bych to asi prubnul při jednom..

Upraveno uživatelem Jenkiz
Odesláno

Vybral sis krásné univerzální hodinky, podle mě lepší než SKX (elegantnější, dotaženější v detailech). Přesnost v jednotkách vteřin denně za chvíli přestaneš řešit. Safírem bych ty hodinky taky nekazil. Nenosím je sice furt, střídám toho víc, ale většinou je mám na tahu a problém se stěžejkama jsem zatím nezaznamenal. Až se začnou viklat, prostě koupím za pár korun nový...

Pár fotek včetně lumi je v mém vlákně.

Odesláno

Vybral sis krásné univerzální hodinky, podle mě lepší než SKX (elegantnější, dotaženější v detailech). Přesnost v jednotkách vteřin denně za chvíli přestaneš řešit. Safírem bych ty hodinky taky nekazil. Nenosím je sice furt, střídám toho víc, ale většinou je mám na tahu a problém se stěžejkama jsem zatím nezaznamenal. Až se začnou viklat, prostě koupím za pár korun nový...

Pár fotek včetně lumi je v mém vlákně.

Díky, dělají mi radost :)

Odesláno (upraveno)

Dnes jdu po náročném dní k zaparkovanému autu, když tu si všimnu spadlého listu na kapotě. A co mě napadlo jako první? ?Jéé to by byla pěkná podzimní fotka!?  Hned sundávám hodinky a za nevěřícného pohledu přítelkyně je aranžuju  na auto, beru mobil a cvakám :D  Asi už jsem taky v tom...

+ přidávám foto lumi po nasvícení

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...