pavel23 Odesláno 5. března 2020 Nahlásit Odesláno 5. března 2020 Dneska jsem byl v Carollinu a Mido Oceanstar 600 nemají, prodavač koukal na ty moje a říkal, že jsou krásný. Divil se tomu , že jako oficiální prodejce tak krásný model nemají.
Daemonultimate Odesláno 5. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2020 (upraveno) To je dobře, taky jsem kupoval zajíce v pytli, ale důvěru ve mne kladenou nezklamaly Odpo s plachtama Upraveno 5. března 2020 uživatelem Daemonultimate
Daemonultimate Odesláno 6. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2020 Barokní poutní místo na vrchu Kalvárie s výhledem na Úštěcko. Návštěva tohoto kdysi velmi výstavného objektu je působivým zážitkem.Poutní areál, jehož počátky sahají do let 1704-1707 nechal vystavět pan Václav Růžička, hejtman zdejšího jezuitského panství se sídlem v Liběšicích. Za autora stavby bývá obvykle považován známý barokní architekt z nedalekých Litoměřic Octavián Broggio, avšak tato skutečnost není písemnými prameny doložena. Slavná pouť se zde konávala vždy 3. května, někteří poutníci, horliví ve své víře, zdolávali kdysi schodiště vedoucí ke kaplím po kolenou. V letech 1752-1767 zde pobýval poustevník Franz Piesch, terciář františkánského řádu. Jako obydlí mu posloužila jedna ze suterénních prostor umístěných pod kaplemi.
Daemonultimate Odesláno 6. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2020 Přístupovou cestu k hoře lemují již od vsi Ostré výklenkové kaple křížové cesty z období baroka a klasicismu. Tato cesta ústí na terasu v západním svahu hory, která symbolizuje biblickou Zahradu getsemanskou. Zde se nachází torza barokních pískovcových soch klečícího Ježíše a apoštolů. Odsud stoupá na vrchol monumentální pískovcové schodiště. To je členěno dvěma podestami s výklenky osazenými pozůstatky dalších barokních soch. Na vrcholové plošině se nachází skupina tří kaplí, symetricky uspořádaných. Obě boční kaple (kaple Nalezení, kaple Povýšení svatého Kříže) mají zcela totožný věžovitý tvar. Jejich střechy jsou zakončeny lucernou s kupolí. Silueta obou věží je výraznou a zdaleka viditelnou dominantou Úštěcka. Uprostřed mezi nimi se nachází přízemní, podélná kaple Božího hrobu. V vroce 2005 se poutního areálu ujala "Společnost pro obnovu památek Úštěcka". Ta si dala za cíl zabránit postupující devastaci a zachovat toto přitažlivé místo pro další generace. Příležitostně se zde pořádají i kulturní akce (např. Divadlo na schodech). Změny k lepšímu jsou zde patrné každým rokem. V roce 2011 byla zcela obnovena křížová cesta včetně obrazové výzdoby. Použitý zdroj: Nový, M. ? Nová, E. 2008: Ostré (okr. Litoměřice). Areál Kalvárie. Standardní stavebněhistorický průzkum, www.ceskestredohori.cz
Daemonultimate Odesláno 6. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2020 Je. Úštěk se mi spojuje s víkendy v dětství, kdy jsme tam a nebo do Doks jezdili na víkendy. To ale ještě byla voda vodou, chatičky chatičkama a oříškové košíčky s čokoládou. Chtěli jsme ještě navštívit Helfenburg, ale počasí nebylo nic moc, tak zas někdy příště.
tano Odesláno 6. března 2020 Nahlásit Odesláno 6. března 2020 Smekam, tohle je slusnej narez.Tam bych se rad podival.
Daemonultimate Odesláno 7. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2020 Je to kousek Tano, můžete klidně vyrazit, kdyby náhodou pošli sz, nedaleko je super restaurace, ale nebudu tu dělat reklamu.Já Ti zas koupil blbost no budou do práce, aspoň uvidim, jak mě bavěj chrona. No kopírka. Z komentů hnusná. Uvidíš.
tano Odesláno 7. března 2020 Nahlásit Odesláno 7. března 2020 Tak, ted se bohuzel asi delsi dobu nikam nedostanu. Vcera mi ruplo v koleni, tak v pondeli mazu k lekari Chrona? Tak sup sem, nemuzu se dockat! Jeste, ze mam digosky
Daemonultimate Odesláno 7. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2020 (upraveno) Todle jsou taky baterkáče, kopírka, když to může dělat Davosa, ale subSubů už bylo dost, takže tentokrát variace Daytona s Date keramicka luneta, safír, šroubovací tlačítka, Seiko strojek...cena? Dražší večeře. Koleno, sakra, tak se dej rychle dohromady. Upraveno 7. března 2020 uživatelem Daemonultimate
Daemonultimate Odesláno 7. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2020 (upraveno) Jo hodinky, ja je taky ještě nevidim. Nudil jsem se dneska, takže přijdou někdy v týdnu. Hlavně baterky, ty už jsem neměl asi třicet let. Upraveno 7. března 2020 uživatelem Daemonultimate
tano Odesláno 7. března 2020 Nahlásit Odesláno 7. března 2020 (upraveno) Aha Pak je sem vrzni, jsem napjaty.Baterky jsou v pohode, nemam problem, solarek/radio/gps/titan by bylo lepsi. ale to zas neni za cenu vecere. Upraveno 7. března 2020 uživatelem tano
Daemonultimate Odesláno 7. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2020 Já baterky moc nemusim, ale mechaniky v chronu, to už chce pořádně promyslet. Ne, Parnis ne, ty nemaj wr min 100 a na to já jsem vysazenej, ale je to podobnej šrot, kterej jsem zatim v ruce neměl.
Daemonultimate Odesláno 7. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2020 Roční oslava společného soužití s Mido se rychle blíží. Prožily toho se mnou už celkem dost a musim uznat, že jsou super.
Daemonultimate Odesláno 7. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2020 (upraveno) V 7. 3. 2020 v 18:57, pavel23 napsal: Super neví co víc napsat. Asi není, nevím... ne neví A díky Upraveno 7. března 2020 uživatelem Daemonultimate
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se