patton Odesláno 26. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2018 Dobrý den, mám problém se zvukem. Když připojím gramofon(sencor) k receiveru denon AVR 600RD, neslyším basy, jen výšky a asi středy, a zvuk je vůbec katastrofální. Chtěl jsem se zeptat, čím to je, a jestli není potřeba předzesilovač,i když má zesilovač 2 zdířky phono. Poradil by někdo? Děkuji
patprom Odesláno 26. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2018 Dobrý den,mám problém se zvukem. Když připojím gramofon(sencor) k receiveru denon AVR 600RD, neslyším basy, jen výšky a asi středy, a zvuk je vůbec katastrofální. Chtěl jsem se zeptat, čím to je, a jestli není potřeba předzesilovač,i když má zesilovač 2 zdířky phono. Poradil by někdo? DěkujiPředzesilovač by to měl vyřešit
Frostie Odesláno 27. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2018 Dobrý den,mám problém se zvukem. Když připojím gramofon(sencor) k receiveru denon AVR 600RD, neslyším basy, jen výšky a asi středy, a zvuk je vůbec katastrofální. Chtěl jsem se zeptat, čím to je, a jestli není potřeba předzesilovač,i když má zesilovač 2 zdířky phono. Poradil by někdo? DěkujiPomůže i zapojení ne na PHONO, ale AUX vstup, má to jiný frekvenční průběh. A je nějaký vážný důvod míchat takto dvě nesourodé značky? Příjde mi to, jak kdybys kupoval na 105L gumy Pirelli jednu bratru za bůra ...
Duke650 Odesláno 27. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2018 No to prrr... aby v tom tazatel neměl guláš buď zapojit gramofon přímo do vstupu phono (a tím využít zabudovaný korekční předzesilovač) nebo zapojit gramofon do externího korekčního phono-předzesilovače a potom do běžného vstupu např. AUX nebo i CD, za kterým už v zesilovači nepracuje phono stupeň NEzapojovat gramofon přímo do AUX nebo CD Míchání značek obecně není problém. Ale od gramo sencor zapojeného do AV receiveru nečekej zázraky
Frostie Odesláno 27. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2018 (upraveno) No to prrr... aby v tom tazatel neměl guláš buď zapojit gramofon přímo do vstupu phono (a tím využít zabudovaný korekční předzesilovač) nebo zapojit gramofon do externího korekčního phono-předzesilovače a potom do běžného vstupu např. AUX nebo i CD, za kterým už v zesilovači nepracuje phono stupeň NEzapojovat gramofon přímo do AUX nebo CD Míchání značek obecně není problém. Ale od gramo sencor zapojeného do AV receiveru nečekej zázrakyPrávě, že ano. Pár těchto levných gramo jsem lidem zapojoval (Lenco, Elta, Roadstar...) a přímo v návodu k nim se mj. píše, že mají zabudovaný předzesilovač se silnějším výstupem a že se vyloženě nedoporučuje to zapojovat do Phono vstupu. Zkusil jsem to a měli pravdu, kluci. Ve phono vstupu neposlouchatelný, přebuzený a zkreslený zvuk, v auxu celkem ok i při vyšší hlasitosti. Zesilovače byly Onkyo, Teac a Rotel... Upraveno 27. ledna 2018 uživatelem Frostie
Duke650 Odesláno 27. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2018 Ano, pokud má gramofon vestavěný phono-předek, tak se logicky zapojuje do běžného vstupu zesilovačePodle symptomů to ale nebude tento případ
Frostie Odesláno 28. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2018 Ano, pokud má gramofon vestavěný phono-předek, tak se logicky zapojuje do běžného vstupu zesilovačePodle symptomů to ale nebude tento případPrávě podle symptomů a zkušeností se obávám, že ano. Ale mohu se mýlit. Dobré by bylo uvést typ gramofonu a případně dohledat bližší info.
Duke650 Odesláno 28. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2018 (upraveno) Ano, znalost typu gramofonu by pomohla... Pokud má gramofon předzesilovač = preamp s korekcí RIAA už v sobě, má na výstupu úroveň LINE a jde tím pádem zapojit do běžného vstupu zesilovače.Pokud gramo nemá RIAA korekční preamp, je nutné použít phono vstup zesilovače (za ním je schovaný korekční preamp) nebo použít externí phono preamp mezi gramo a běžný vstup zesilovače. Na celém předzesilovači je důležitá ta korekce RIAA, která říká, že daný předzesilovač má kmitočtově závislou přenosovou křivku, MEZINÁRODNĚ normalizovanou podle průběhu určeného na konferenci Asociace Amerického Záznamového Průmyslu (Recording Industry Association of America). Tento průběh určuje kolikrát je ten který kmitočet ze slyšitelného pásma zesílen nebo zeslaben ve srovnání s referenčním kmitočtem 1kHz. Obecně řečeno, kvůli technologickým požadavkům (rozkmit drážky) se při záznamu nižší kmiočty zeslabují a vyšší zesilují, při přehrávání se proces obrací. Sekundárním důsledkem je potlačení šumu, který sám je výraznější ve vyšších kmitočtech a ty se podle křivky RIAA zeslabují. Pouhé zesílení signálu produkovaného přenoskou bez kmitočtové korekce povede ke zvuku bez výrazných basů a s velmi "plochými" středy. Což jsou symptomy popsané tazatelem, ergo buď nemá phono preamp nebo je defektní phono preamp v jeho av receiveru Upraveno 28. ledna 2018 uživatelem Duke650
Frostie Odesláno 28. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2018 Jdeš na to na pattona moc z gruntu, jsou tam i věci, o kterých on asi ani netuší, ale jinak je to pravda, v principu.
cityfly Odesláno 9. února 2019 Nahlásit Odesláno 9. února 2019 Ahoj, chtel bych se zeptat na zapojeni gramofonu na aktivni studiove bedny. Kupoval bych Pro-Ject Debut III a k nemu predzesilovac phono box e, pripadne predzesilovac od aq (http://www.aq.cz/obchod/gramofonove-predzesilovace-340/aq-mm3-3026/), nebo bych koupil gramofon Pro-Ject Essential II Phono USB, ktery uz predzesilovac ma. Protoze ale aktivni bedny pouzivam i na jiny zdroj hudby (ipad pres kabel), bude potreba (nejspis) maly mix pro prepinani zdroje hudby. (Staci me na dva vstupy - ipad a gramofon). Nasel jsem art macro mix - https://www.thomann.de/ie/art_macro_mix.htm Bude to dohromady pouzitelne? Pripadne delaji se i jine alternativni reseni nez mixpult - prepinac zdroje, rozdvojka atd.? Moc diky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se