Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, objevil jsem v pozůstalosti po dědovi a otci Primky z XV. sjezdu KSČ. Nevím, kolik takových bylo vyrobeno, ale asi mnoho ne. Léta nošení se na jejich stavu trochu podepsala, a tak uvažuji o jejich renovaci. Četl jsem si na foru o možnosti jejich renovace přímo v Eltonu a chci se vás zeptat na váš názor, jestli jsou sběratelsky vzácnější v původním stavu nebo renovované. Mám k nim samozřejmě osobní vazbu, a proto o jejich prodeji neuvažuji. Jen mne zajímá váš názor. Děkuji

post-2402-1198781768.jpg

post-2402-1198781796.jpg

Odesláno

Sběratelsky i počtem vyrobených kusů by měly být zajímavé. Bylo jich určitě méně, než Spartaků, nebo Diplomatů. Ale potíž je v tom bolševickým sjezdu, Z podstaty věci takové hodinky nikoho nezajímají, ten, kdo je má, tak se s nimi ve sbírce určitě nikomu chlubit nebude. Nedávno je někdo ve velmi slušném stavu prodával za cca 500 Kč, jestli prodal, nevím. Tvá osobní vazba je určitě důležitější, než jejich skutečná cena, raději bych je nechal tak, jak jsou, je na nich vidět, že je děda/táta skutečně denně a dlouhé roky používali a byla to jedna z jejich nejosobnějších věcí. Když necháš udělat renovaci, tak kromě stroje a ciferníku všechno vymění. Dáš dost peněz a ještě to budou jiné hodinky, než které to byly v době, kdy je děda/ táta nosili. Každý bouchanec a škrábanec Ti tak může na těch hodinkách připomínat životní situaci, ve které se tehdy děda/ táta nacházeli.

Odesláno (upraveno)

Z toho, jak často se tyhle hodinky objevují v inzerci a na Aukru bych soudil, že nebudou příliš vzácné a že jich bylo vyrobeno mnohem více, než jen pro delegáty sjezdu (těch bylo 1215). Přiklonil bych se k renovaci. A neposílej tak velké fotky.

Upraveno uživatelem dubraro
Odesláno

Díky za názory, pánové. Zkusím nejprve jestli pomůže nějaký šikovný lokální hodinář a až potom budu uvažovat o Eltonu. Je to přeci jen docela nákladné. Zdravím

Odesláno

QUOTE(David_B @ 28.12.2007 - 19:39) 133060[/snapback]
Díky za názory, pánové. Zkusím nejprve jestli pomůže nějaký šikovný lokální hodinář a až potom budu uvažovat o Eltonu. Je to přeci jen docela nákladné. Zdravím

Já bych to moc nedramatizoval. Poptal bych http://www.parexo.pardubicko.com/ o pouzdro a korunku. Sklíčko dostaneš kdekoliv - a pokud to co je na obrázku není prasklina ale rýha tak dá se za 2 minuty krásně přeleštit. Hodinky budou prakticky jako nové.

Odesláno

QUOTE(David_B @ 27.12.2007 - 19:59) 132949[/snapback]
Zdravím, objevil jsem v pozůstalosti po dědovi a otci Primky z XV. sjezdu KSČ. Nevím, kolik takových bylo vyrobeno, ale asi mnoho ne. Léta nošení se na jejich stavu trochu podepsala, a tak uvažuji o jejich renovaci. Četl jsem si na foru o možnosti jejich renovace přímo v Eltonu a chci se vás zeptat na váš názor, jestli jsou sběratelsky vzácnější v původním stavu nebo renovované. Mám k nim samozřejmě osobní vazbu, a proto o jejich prodeji neuvažuji. Jen mne zajímá váš názor. Děkuji

post-2402-1198781768.jpg

post-2402-1198781796.jpg

Zdravím,

mám podobný model, jen bez té historické tématiky,

zato jsem si je koupil kdysi, když byl otevřen obchodní dům Kotva.To jenom na úvod. Pilně jsem je ředu let nosil a potom se mnou putovaly životem a ten zanechal šrámy. Jednou večer jsem si řekl dost a vzal hadříka leštěnku na nerez a leštil aleštil...

Tady je výsledek.

post-2585-1199312476.jpg

post-2585-1199312489.jpg

Odesláno (upraveno)

Predem se omlouvam za svou kacirskou myslenku a ze se ji odvazim, ac takhle pozde v noci, vyslovit nahlas. Ale v Parexu pry maji i letecke ciselniky k prodeji - myslite, ze by se vesel do tohoto pouzdra? Na tom cernem remenu, ktery se mi mimo jine take vali doma, by potom docela evokovaly letecke Lemanie.

Jeste jednou omluvte muj stupidni dotaz, pochopim, kdyz mi na pristim sraze da nekdo pres drzku :D

Upraveno uživatelem Jakubisko
Návštěvník tolja
Odesláno
  Jakubisko napsal:
Predem se omlouvam za svou kacirskou myslenku a ze se ji odvazim, ac takhle pozde v noci, vyslovit nahlas. Ale v Parexu pry maji i letecke ciselniky k prodeji - myslite, ze by se vesel do tohoto pouzdra? Na tom cernem remenu, ktery se mi mimo jine take vali doma, by potom docela evokovaly letecke Lemanie.

Jeste jednou omluvte muj stupidni dotaz, pochopim, kdyz mi na pristim sraze da nekdo pres drzku :D

Na Aukru jsem viděl něco podobného prodávat - zlacené hranaté pouzdro, kal.96, letecký číselník a na dýnku bylo věnování snad od Václavíka, ale jestli byly autentické fakt nevím.

Odesláno

Zajímavý nápad :smile_anim:

Jakubisko napsal:

Odesláno
  Kupa54 napsal:
Zdravím,

mám podobný model, jen bez té historické tématiky,

zato jsem si je koupil kdysi, když byl otevřen obchodní dům Kotva.To jenom na úvod. Pilně jsem je ředu let nosil a potom se mnou putovaly životem a ten zanechal šrámy. Jednou večer jsem si řekl dost a vzal hadříka leštěnku na nerez a leštil aleštil...

Tady je výsledek.

Vypadají, že jsou v moc dobrém stavu. Ty moje mají to pouzdro více poničené, tak nevím, jestli by to leštění pomohlo. Jakou leštěnku konkrétně jste použil? Děkuji

Odesláno

QUOTE(David_B @ 3.1.2008 - 19:33) 134247[/snapback]
Vypadají, že jsou v moc dobrém stavu. Ty moje mají to pouzdro více poničené, tak nevím, jestli by to leštění pomohlo. Jakou leštěnku konkrétně jste použil? Děkuji

Používám leštěnku na nerezové nádobí Zepter. Je dostatečně jemná aby nepoškrábala chrom a přitom dostatečně

tvrdá, aby vyleštila drápance na sklíčku. Až mě to překvapilo, jak to s tím jde dobře.

Názorný příklad před a po akci.

post-2585-1199392246.jpg

post-2585-1199392259.jpg

Odesláno
  Kupa54 napsal:
Používám leštěnku na nerezové nádobí Zepter. Je dostatečně jemná aby nepoškrábala chrom a přitom dostatečně

tvrdá, aby vyleštila drápance na sklíčku. Až mě to překvapilo, jak to s tím jde dobře.

Názorný příklad před a po akci.

Díky. Manželka říká, že něco takového máme doma ;) Je to takový lepší "Cif"? Pokud je to tekuté, neriskuju, že se to dostane do útrob hodinek?

Odesláno

QUOTE(David_B @ 6.1.2008 - 21:46) 134839[/snapback]
Díky. Manželka říká, že něco takového máme doma ;) Je to takový lepší "Cif"? Pokud je to tekuté, neriskuju, že se to dostane do útrob hodinek?

Na rozdíl od toho Cifu je základem emulze nějaký olej, takže to nemá snahu někam zatékat. Po operaci s leštěnkou jsem je asi týden školil na přesnost a při té příležitost jsem zjistil, že dovnitř se nedostalo nic. Jinak si myslím, že nejchoulostivějším místem je asi korunka (respektive otvor, kudy prochází hřídelka. Přeji hodně zdaru při leštění a držím palce. :thumbsup_anim:

Odesláno
  ferda_mravenec napsal:
Dá se ještě v parexu koupil to pouzdro? na jejich stránkách jsem ho nenašel :( (nebo jsem možný slepý)

Zdá se, že podobné je to č. 15 na stránce PRIM 2. Ale jen podobné.

Odesláno
  Mech napsal:
Zdá se, že podobné je to č. 15 na stránce PRIM 2. Ale jen podobné.

Take jsem ho na webu nenasel (#15 ma nesrostle nozicky), ale v patek se tam chci jet podivat osobne. Trebas maji fyzicky skladem trochu jinaci sortiment.

Odesláno
  Jakubisko napsal:
Take jsem ho na webu nenasel (#15 ma nesrostle nozicky), ale v patek se tam chci jet podivat osobne. Trebas maji fyzicky skladem trochu jinaci sortiment.

Tak pak písni, cos tam viděl, já mám v podobném pouzdře jako je ta patnáctka automaty PRIM. Kdyby to bylo to samo, tak bych ho vyměnil, protože je dost setřelé.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...