Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Muj nazor je ten, ze uz jsi nazory zacal menit, tak jeste vydrz tak mesic, procitej vlakna a vzdelavej se [emoji6]

:-) OK a nazor na ty konkretni hodinky UN mas jaky?

Odborník sice nejsem, ale pokud si dobře pamatuju, nebyl jsi moc nakloněný bazaru.

Tyhle nejsou nové, pouze řemen je nenošený...

Jinak pokud se Ti líbí, proč ne.

Jojo, mas pravdu a uz jsem se za to ospravedlnoval :-)

Otazka samozrejme je, v jakem jsou stavu. Ten prodejce vypada duveryhodne.

U toho remenu nejde poznat, zda je original UN ci ne...ale spis se mi zda, ze nikoliv. Nikde jsem ho totiz nevygooglil. Vsude jsou jen ty "krokodylove", coz neni muj salek caje.

Sice bych si nechal udelat remen u Simy, ale rad bych to vedel.

Namísto těch Nardinek nebyla by lepší volba Stowa Marine? Styl více méně stejný, ale budou nové.. a taky levnější.

Uprimne receno, prilis mne neoslovily. Ale hlavne jsem udelal neradostny objev. Pujcil jsem si na ruku od kamarada jedny Citizen s ocelovym reminkem (a hned si vzpomnel, ze jeden z duvodu, proc jsem pred mnoha lety odlozil ty svoje bylo to, ze se mi mezi clanky ruzne skripaly a zachytavaly chlupy na zapesti, coz mne pekne stvalo) a zjistil, ze to je s mym zapestim jeste zoufalejsi nez jsem myslel. Ty pujcene hodinky maji velikost cca 40mm, a to ne jen velikost pouzdra (ta je cca 35mm), ale sakumprask a uz byly velikostne tak na hrane, cili se obavam, ze velikost pouzdra 40mm a vice by uz na moje detske zapesti bylo prilis.

Tloustky ty pujcene maji necelych 7mm, takze cca polovinu tech Junghansu, o kterych uvazuju a je to neznatelne, takze par mm navic podle mne neni problem :-)

Upraveno uživatelem VitoCorleone
  • Odpovědi 108
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Mitak
Odesláno

Víš, problém často nebývá ve velikosti pouzdra, ale v rozměru lug-to-lug a tvaru nožiček, ale to už sis tady někde určitě přečetl...

Odesláno

Někdy nebývá trabl poměr velikostí ani lug-lug, pouzdra, obvodu či tvaru salámu zápěstí, ale jen velikost ega. Pak tu vídáme "hůlkaře" s oversize hodinkami, který tu žadoněj o schválení typu "že je to OK?" Vždycky najdou kejvače, že je to cajk. Nebo zas oplácaný rádoby nařachance, co se fotěj před zrcadlem a kňouraj, že 42 nosit nemůžou, protože jsou jim (nebo jejich egu) trapně malý. Já osobně kolísám mezi 20-21 cm a nositelný se mi zdálo cokoli mezi 38 a 46 co jsem doposud měl na ruce. Ani jsem se dokonce nemusel nikoho ptát. Dobře to dělá Andy, ten vyzkouší a nacvaká vše, co může. Pak se na to koukne ryze svejma očima. Podle mě by sis měl dát na čas a trochu dozrát. Rozpočet na prvničky máš krásnej a není kam spěchat. Čím víc vyzkoušíš, tím líp. I hodinky co na fotce nezaujmou, Tě pak dokážou na zápěstí překvapit.

P.S. Já když jsem přišel, měl jsem sen TH hranatý černý chrono Monaca. Někdo mi napsal "to Tě tady rychle přejde". Říkal jsem si, copa je to za jantara, mi tvrdit, co se mi líbí?! A hele měl recht, za půl roku jsem po nich ani nevzdechl.

Odesláno (upraveno)

No jo, jenze cim vic hodinek zkousim, tim vic jich nutne potrebuju [emoji51][emoji2]

@VitoCorleone V UN se nevyznam a moc hodinek z jejich soucasne produkce se mi nelibi. Ty co jsi postoval bych ale na ruce zvladl. Ale jestli jsou origo nebo ne, to slouzit nemuzu.

Jeste taky zvaz jednu vec. Shanis neco originalniho, co nenosi kazdej, ale pocitej s tim, ze takovych hodinek se budes hur zbavovat, pokud si rozmyslis je prodat. Po humpolackych Rolexech a nudnych Seikach se tu jen zaprasi. Jine budou sedet v prodejni sekci dlouho nebo budes muset jit hodne dolu s cenou. Ja vim, rikas si, ze to neni tvuj pripad. No zatim...

Jinak se priznam, ze uz mi dosly napady. Neco je nudne, neco humpolacke, nekde je zlato... Rekl bych ti, at mrknes na Seiko 5 radu, daji se tam najit nenudne a nehumpolacke kousky a hlavne jsou male. Pokud uz by nesedely ty, tak uz nic. Ale jsou mimo tvuj budget. Respektive ne mimo, ale za desetinu ceny.

Nebo mrkni na Orient Star radu. I kdyz ty jsi vlastne japonce tusim nechtel. Vazne uz nevim.

Ale jo, vim. Zustan u Junghans [emoji6]

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odesláno

Někdy nebývá trabl poměr velikostí ani lug-lug, pouzdra, obvodu či tvaru salámu zápěstí, ale jen velikost ega. Pak tu vídáme "hůlkaře" s oversize hodinkami, který tu žadoněj o schválení typu "že je to OK?" Vždycky najdou kejvače, že je to cajk. Nebo zas oplácaný rádoby nařachance, co se fotěj před zrcadlem a kňouraj, že 42 nosit nemůžou, protože jsou jim (nebo jejich egu) trapně malý...

:))) Presnes to vystihnul.. super!:)))

Odesláno

No jo, jenze cim vic hodinek zkousim, tim vic jich nutne potrebuju [emoji51][emoji2]

@VitoCorleone V UN se nevyznam a moc hodinek z jejich soucasne produkce se mi nelibi. Ty co jsi postoval bych ale na ruce zvladl. Ale jestli jsou origo nebo ne, to slouzit nemuzu.

Jeste taky zvaz jednu vec. Shanis neco originalniho, co nenosi kazdej, ale pocitej s tim, ze takovych hodinek se budes hur zbavovat, pokud si rozmyslis je prodat. Po humpolackych Rolexech a nudnych Seikach se tu jen zaprasi. Jine budou sedet v prodejni sekci dlouho nebo budes muset jit hodne dolu s cenou. Ja vim, rikas si, ze to neni tvuj pripad. No zatim...

Jinak se priznam, ze uz mi dosly napady. Neco je nudne, neco humpolacke, nekde je zlato... Rekl bych ti, at mrknes na Seiko 5 radu, daji se tam najit nenudne a nehumpolacke kousky a hlavne jsou male. Pokud uz by nesedely ty, tak uz nic. Ale jsou mimo tvuj budget. Respektive ne mimo, ale za desetinu ceny.

Nebo mrkni na Orient Star radu. I kdyz ty jsi vlastne japonce tusim nechtel. Vazne uz nevim.

Ale jo, vim. Zustan u Junghans [emoji6]

Má pravdu ten chlapec :)

Odesláno (upraveno)

No musím povedať, že celkom zaujímavé čítanie od začiatku. Pravdepodobne je VitoCorleone pre miestne osadenstvo tvrdým orieškom, ale myslím si, že napokon pôjde rozlúsknuť :).

Ja už od marca, teda zatiaľ nejakých 9 mesiacov hľadám tie správne hodinky ako darček k mojim blížiacim sa okrúhlym narodeninám (30). Už som toľkokrát mal vybraného favorita a napriek tomu sa tie preferencie po tom 3/4 roka trošku upratali, viem čo nechcem, naopak čo chcem a musím povedať, že pokiaľ niekto hľadá hodinky a dáva si na to pár týždňov, tak je to málo. Musím podotknúť, že aj počiatočný budget sa už niekoľkokrát navýšil. Hold,lítam v tom :lol2:

Pozeral si radu Master Collection od Longines? Napr. tieto: https://www.hodinky-koscom.cz/cz/longines-l2-669-4-78-3

Krásny priemer 38,5mm, majú dátum aj chronograf. Keď budeme počítať aj s nejakou zľavou tak aj cena by hádam bola ok.

Upraveno uživatelem Mcmartini
Návštěvník maxipesfik
Odesláno

http://montres-louiserard.ch/en/watches/72288aa02bma08

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

http://montres-louiserard.ch/en/watches/69287aa01

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

http://montres-louiserard.ch/en/watches/33226aa11

http://montres-louiserard.ch/en/watches/53230aa11

Odesláno

Diky vsem za dalsi navrhy!

Jelikoz jsem ale starej palicak, kterej kdyz si neco usmysli, tak ho od toho nic neodradi, tak jsem poridil ty UN:

http://www.zeitauktion.com/en/ulysse-nardin-marine-chronometer-steel-automatic-kal-eta-2892a2-161990

Jelikoz nabizeji 14 dni zaruku na vraceni penez, tak jsem zariskoval. Jsou fakt to fakt moc pekny hodinky, na ruku mi sedej akorat a komunikace s prodejcem byla vyborna - prisly krasne zabalene, vsecko dobry.

Ale...to good to be true, jak se rika. Natahnul jsem je, naridil podle hodin rizenych signalem z Frankfurtu nad Mohamedem a dnes presne v 15:00 spustil. Do 17:00 se "predbehly" o 2 minuty a 13 vterin :eek:

Takze se chci zeptat - je nejak cesta, jak se tohle muze srovnat (aniz by se to muselo davat do servisu k Dusakovi) a nebo je mam pekne zabalit a v pondeli zase poslat zpatky?

Odesláno

Ale...to good to be true, jak se rika. Natahnul jsem je, naridil podle hodin rizenych signalem z Frankfurtu nad Mohamedem a dnes presne v 15:00 spustil. Do 17:00 se "predbehly" o 2 minuty a 13 vterin :eek:

Takze se chci zeptat - je nejak cesta, jak se tohle muze srovnat (aniz by se to muselo davat do servisu k Dusakovi) a nebo je mam pekne zabalit a v pondeli zase poslat zpatky?

Není. Buď vrátit nebo nechat pořádně seřídit. To co píšeš, nedělají některé automaty ani za čtvrt roku (133 vteřin)

Odesláno (upraveno)

To co píšeš, nedělají některé automaty ani za čtvrt roku (133 vteřin)

Jako kdyz se divam na tu vterinovku, tak pelasi skutecne nejak rychle :flex: je to videt i pouhym okem, ze to je az moc.

Odesláno

No jako zda se mi to divny, kdyz tam pisou, ze byly otestovane, serizene...nechce se mi verit, ze by to pustili, kdyby o tom vedeli :frusty:

No tak to už je totální fantasmagorie...

Odesláno

Tak to je fakt pech. Tohle je zrovna docela proverenej obchod, prodavaji starsi ale jima poservisovany kousek. Tohle vypada fakt na neco pri preprave. Napis jim a podle domluvy posli zpet.

Odesláno (upraveno)

Aktualne uz jsou o vic jak 7 minut napred - letici cas v praxi :frusty:

Fakt mne to mrzi, protoze ty hodinky se mi skutecne moc libi. Uz jsem si planoval, jak v pondeli zavolam mistra Simu a domluvim si navstevu kvuli vyberu jedno ci dvou reminku a misto toho budu zarizovat DHLko do rajchu :death:

Mate prosim nekdo zkusenosti s posilanim DHL Express do Nemecka? Celkem mne prekvapila cena - skoro 3 000 CZK. Za dopravu do Prahy jsem platil 38,30 EUR. Je mi jasny, ze maji jako firma nejaky vyhodnejsi sazby, ale stejne mi to prijde prestreleny, trojnasobek. Je to alespon za tu cenu pojistene, nebo to musim zvlast pripojistovat?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...