Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 15. 11. 2016 v 0:31, AndyAaron napsal:

Pokud se ti libi, tak neni co resit

Myslíš tím ty hodinky, že ;-)

• Odpovědi 121
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 15. 11. 2016 v 20:23, JanNovakJan napsal:

A to už se ten solár vyplatí, protože cca 10 let na ty hodinky člověk nemusí sáhnout.

někdy i téměř 20 let, viz moje Citizen Solar (ano solar, eco-drive se to začlo jmenovat později) z Mnichova za 299 DM z r. 1990

Odesláno

Účel to téma obecně splnilo. Díky názorům tady jsem se rozhodl pro mnohem lepší variantu, než v úvodu zmíněné MK. I když to tedy není automat...  

Odesláno

Asi se to tobě úplně hodit nebude, ale třebas to najde cestu k někomu jinému. Tyhle trasery zase prijdou supr mne https://www.chronoshop.cz/traser-classic/traser-ladytime-chronograph-silver 

Jinak kdybych kupoval hodinky pro přítelkyni, které plesá srdíčko nad MK, tak bych asi ani nezvažoval koupení automatů. Úplně pak vidím ty její oči, až zjistí, že jí jdou každej den do - nebo + a musí to seřizovat, hned na to si pak člověk vyslechne, že proč utrácím takové peníze za něco, co ani nejde přesně a tak dále a tak dále ....

Každopádně hodně štěstí s výběrem.

Odesláno

Ahojík. Ty Davosa jsou pěkný. Mechaniky mám ráda, i když trošku mě štve to starání se aby byly pořád natažené, navíc u automatu pokud není ukazatel můžu jen hádat.  takže automaty mám, natahovací taky, ale vždycky se vrátím k bezstarostné baterii.

A ne hoši, nejsme stádo, jo od menších jsem přešla na velké, potom přišla na to že proč se tahat s půl kilem železa když mě stejnou službu udělají malé něžné hodinky co na ruce nepřekáží a ani o nich nevím, ale na zlaté jsem nebyla nikdy, beztak se to po čase ošoupe a potom fuj.. 

Zrovna mám objednané tyhle, joo jsou bez duše, značka celkem neznámá / no aspon ne Čínská ale Londýn, i když bůh ví kde to vyrábí/  ale a to je pro mě podstatné, jsou nadčasové a krásné, a malé, průměr pouzdýrka 21mm.

Royal London 20018-11

Odesláno (upraveno)
  V 19. 11. 2016 v 13:11, Luckatea napsal:

...značka celkem neznámá / no aspon ne Čínská ale Londýn, i když bůh ví kde to vyrábí/  ale a to je pro mě podstatné, jsou nadčasové a krásné, a malé, průměr pouzdýrka 21mm.

Royal London 20018-11

Royal London je Čína jak vyšitá, mimochodem...

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno (upraveno)
  V 19. 11. 2016 v 14:14, USER47 napsal:

mají normální miyotu, kde se assemblují, nevím

Edit: odkaz http://www.royallondonwatches.co.uk/Royal_London_Watches_Home.aspx

Upraveno uživatelem Frostie
Odesláno
  V 19. 11. 2016 v 14:14, USER47 napsal:

ne není to přímo čína, vyrábí je Condor pod tímto názvem a je to Britská značka už z roku 1935, jo jasně, kde ve které fabrice to lisují a frézují atd, to je věc jiná, dnes máš i Adidas vyrobený v číně, Sony vyrobený v číně, co nemáš dnes vyrobený v číně, dokonce součástky do raketoplánu :photo: , ale značka čínská není a do hodinek dávají japonskou miyotu. jo jasně že to není zázrak, ale tu je při poruše hodinář za dvě pětky schopný  vyměnit / čínský strojek by sháněl dost těžko./ a všechny hodinky dělají z nerezu nebo titanu. což se např u Casia s jejich plastem a mosazí říct nedá.

no hodinky za sto tisíc to nejsou to je jasný, ale o kolik je to horší než Švýcarské na baterii se stoletou tradicí a s cenou 35000kč pokud jde o účel tak ten splní stejně, pokud o vzhled tak ten celkem taky. joo chybí ta věhlasná značka. 

ne netvrdím že k mechanickým nemám vztah, mám, tepe v nich život. ale na mechanické s tímhle vzhledem mít nebudu, max z bazaru ošuntělou pochromovanou mosaz s oloupaným číselníkem, sice s duší, ale nosit bych se to styděla.

Návštěvník Mitak
Odesláno

Stokrát radši plastové Casia (vyrobené v Číně) než Royal London, který má vzbuzovat u laiků to, co není. Kdo hodinkám rozumí, tak se jim leda zasměje a víc ho nezajímají.

Odesláno
  V 19. 11. 2016 v 18:10, Mitak napsal:

Stokrát radši plastové Casia (vyrobené v Číně) než Royal London, který má vzbuzovat u laiků to, co není. Kdo hodinkám rozumí, tak se jim leda zasměje a víc ho nezajímají.

V 19. 11. 2016 v 19:21, JanNovakJan napsal:

Nebo vzít aspoň Lorus, což je renomovanější značka, než ta čínská potvora, byť s Miyotou.

dobře hoši, a tedy ten pádný důvod proč radši Casia nebo Lorus.  o hodinkách za nesrovnatelně jinou cenu se nemá cenu bavit, to vynecháme, jako třeba ty Panerai.   tady, zase jen a pouze značka, né použitý materiál, ne co nabízí za svou cenu, design atd.

Royal vzbuzuje co, že jsou z nerezu, mají datum a gilošovaný číselník, ale to nevzbuzují, to opravdu mají.

Odesláno

takže, nehrají si na něco co nejsou, nemají falešné logo, nemají psanou falešnou vodotěsnost,  nahrají si na materiál který nemají / jako třeba postříbřený plast co má vzbuzovat zdání kovu/ takže co je na nich směšné.

mě by zajímal nějaký opravdu rozumný důvod vašeho tvrzení.

tím neshazuju renomované a proslavené značky co si může dovolit ten co vlastní Ferrari. 

Odesláno
  V 19. 11. 2016 v 19:21, JanNovakJan napsal:

Nebo vzít aspoň Lorus, což je renomovanější značka, než ta čínská potvora, byť s Miyotou.

Tak jsem se tedy dívala na ty Lorus.  za stejnou cenu nabízí co, u nesportovních dámských hodinek ocel ani náhodou, pouze pouzdro z mosazi, datum u hodinek s hranatým pouzdrem nikde, a vzhled se tomu taky ani vzdáleně neblíží, spíš vypadají jako hodinky z tržnice. strojek zřejmě seiko, ale o kolik je v těchhle hodinkách to bateriové seiko kvalitnější než miyota..  takže Lorus lepší volba a v čem, joo nepatří náhodou pod Seiko. :notworthy:

a dělají ty Lorusy opravdu v Japonsku, nebo taky Čína.

a k té ´´číně´´

je to asi tak čínské jako ten značkový tablet, počítač, nebo telefon ze kterého píšete ty komentáře. nebo to značkové oblečení co máte na sobě.

Raymond Weil swiss

Roamer Swiss 

Rotary Swiss 

Rotax czech

Royal London england

už dávno neplatí že co je čínské musí být špatné, taková značka LG s nejtenčí televizí na světě, nebo známé a kvalitní Lenovo.a tohle jsou značky opravdu Čínské.

takže pokud to nejsou hodinky opravdu s tou ´´Duší´´ tak je to fuk, a záleží spíš na tom co za danou cenu nabízejí.

Odesláno

a když tedy něco jiného než Royal London, než Lorus to už radši Japonské Len.Nox, s pouzdrem vždy z ocele nebo titanu a strojky vždy Švýcarské Ronda nebo Eta.

Len.Nox je mladá značka, ale kvalitní a za dobrou cenu. tady ta hodnota za danou cenu určitě je.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...