Návštěvník km.kmk Odesláno 20. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2016 Ahoj. Máte někdo zkušenost s udírnou z preklizky? Na netu jsou rozporuplné názory. Někdo v tom udi leta a má dobré produkty a hlavně stále žije Na druhou stranu jsou protinazory, lepidlo, formaldehyd atd... Může mít teplota kolem 60-70 st. vliv na vylučování lepidla přes vrstvu dreva do bedny? A co za kouření, zadehtovani? A co osmóza, uvnitř teplo a vyšší tlak,takže vylučování všeho z desky jde ven a ne dovnitř. Navíc formaldehyd smrdí a to by v tom asi nikdo neudil takže to vypadá ze by to melo byt cajk. Jo a bavím se o preklizce, tzn. Vrsty dřeva, ne o lepené stepce typu OSB deska. TaM bych se asi teda jako bál. :-)) Co vy na to? Jinak bedna je hotová a sloužila k převozu stroje takže náklady 00 prdlacky. Je to spis jen takový pokus,pokud bude cesta lichá, tak pak dreVo :-))
Bert Odesláno 20. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2016 Neblbni, tohle nemáš zapotřebí. Postav si hezkou dřevěnou udírničku pro radost, a neriskuj. To že někdo "ještě žije" neznamená, že je takováto zrůdnost zdravotně ok. Moje osobní zkušenost s překližkovou udírnou je stará asi 20 let. Koupil jsem chalupu kde něco takového bylo. Udírnu jsem zboural ....
Návštěvník km.kmk Odesláno 20. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2016 (upraveno) Udirnicku mám. Železnou ale je těžká jak kráva a když ji chci někam převézt tak je to na vozejk. Tohle se dá diky zamkum rozebrat na desky. Ale je to spis taková sranda akce. Mne jde spíš o to,jestli někdo dokáže fundované říct, jestli se ta mikro vrstvicka lepidla mezi deskami tl.2mm dokáže přes to dřevo dostat do bedny. Upraveno 20. listopadu 2016 uživatelem km.kmk
tommas4 Odesláno 20. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2016 No a co to udělat postaru, když se dělaly udírny ze dřeva tak se natíraly zvenčí barvou,ale vevnitř byl na stěnách plech. Plech bude stát taky docela málo a je to.
SCIFI Odesláno 20. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2016 Jestli ti jde o zdraví tak je jedno v čem udiš. Neexistuje víc nezdravej způsob přípravy jídla než uzeni. Takže nějaká překližka je jedno když jídlo mácháš v kouři.
ivan_989 Odesláno 20. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2016 Aj ked ti to niekto fundovano-difuzno-osmoticky-fyzikalno-termodynamicky a este aj logicky vysvetli a zdovodni ze to je ok, urcite to nebudes chciet overovat na vastnej kozi ze ci to rakovinu spusti do roka, piatich, siedmich alebo vobec. Ja som sice v mnohych veciach blby a naivny, ale teraz mi tu zacinas prudko konkurovat
Návštěvník km.kmk Odesláno 20. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2016 Ajeje, začíná se mi sem do toho loudit Bio kultura. Tak to radši zamknu :-))
Návštěvník km.kmk Odesláno 29. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2016 (upraveno) Tak příběh se odehrál, ale šťastný konec neměl.... Udírna z překližky fakt nefunguje . Ale měli jsme hezký den, v mezičase i Boršč a na závěr jsme holku obřadně spálili. Jinak protože jsme tušili, že je to velký risk, tak na formaldehydovou kůru šly vajíčka ala Láďa Hruška, točeňák a jitrnice Upraveno 29. listopadu 2016 uživatelem km.kmk
Návštěvník km.kmk Odesláno 29. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2016 ještě jedna formaldehydová
Trojan Odesláno 29. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2016 Nejsem si jistej, jestli za to mohla ta bedna...
Návštěvník km.kmk Odesláno 29. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2016 (upraveno) Já plus x lidí co u toho byli tak jo, nejdřív kouřily kamna, pak se ohřál komínek a dobrý. Udili jsme akátem bez kůry. Takže dřevo taky cajk. V udírně ale smrad, štiplavěj a jedovatej... takže jo, bedna. Ta fotka s kouřem co se valí ven je ještě bez "surovin" to byl úplný začátek se studeným komínem. Upraveno 29. listopadu 2016 uživatelem km.kmk
Návštěvník Odesláno 29. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2016 Tvl. To se muzeme jit s pardubickym krematoriem bodnout .Remake Spalovac mrtvol, v hlavni roli km.kmk
mondeo2 Odesláno 29. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2016 Asi docela velká................ :lol2:
Návštěvník km.kmk Odesláno 29. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2016 (upraveno) A jaka byla teplota uvnitr?jak kdy, nejdřív jsme zkoušeli, jaký vliv má klapka, otevřený/zavřený dvířka...takže taková první udírnová autoškola. nejvíc jsme to vytáhli na 120 , ale když jsme tam dali ten točeňák, tak už jsme drželi 60-70. Ale to lepidlo bylo cejtit furt. Upraveno 29. listopadu 2016 uživatelem km.kmk
Návštěvník km.kmk Odesláno 29. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2016 (upraveno) Asi docela velká................ :lol2: Dejte ho blíž, ať se ohřeje.... Upraveno 29. listopadu 2016 uživatelem km.kmk
ivan_989 Odesláno 29. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2016 Mali ste aj nieco vyudit a zjest. Boli by z vas sofistikovani kandidati na Darwinovu cenu
Bert Odesláno 16. června 2023 Nahlásit Odesláno 16. června 2023 Borci, někdo zkušenost s tímhle? https://www.avenberg.cz/z1536-digitalni-elektricka-udirna-avenberg-prestige Chci něco i k baráku. Velkou udírnu máme jinde. Díky.
VS Odesláno 16. června 2023 Nahlásit Odesláno 16. června 2023 Vybírám mezi https://www.udirny.cz/elektricka-osmdesatka/ na takové malé uzení nebo elektrizaci stávající udírny Gekonem https://www.udimedoma.cz/produkt/gekon/.
Tomashhhhh Odesláno 21. června 2023 Nahlásit Odesláno 21. června 2023 Ahoj, jestli chceš elekriku tak koukni na videa mistra Málka má tam i elektrické udírny a i toho gekona. Na chatě máme Borniaka 150 a jsme spokojeni.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se