Přejít na obsah

Udírna


Návštěvník km.kmk

Doporučené příspěvky

Návštěvník km.kmk

Ahoj. Máte někdo zkušenost s udírnou z preklizky? Na netu jsou rozporuplné názory. Někdo v tom udi leta a má dobré produkty a hlavně stále žije 🙂 Na druhou stranu jsou protinazory, lepidlo, formaldehyd atd...

Může mít teplota kolem 60-70 st. vliv na vylučování lepidla přes vrstvu dreva do bedny? A co za kouření, zadehtovani? A co osmóza, uvnitř teplo a vyšší tlak,takže vylučování všeho z desky jde ven a ne dovnitř. Navíc formaldehyd smrdí a to by v tom asi nikdo neudil takže to vypadá ze by to melo byt cajk.

Jo a bavím se o preklizce, tzn. Vrsty dřeva, ne o lepené stepce typu OSB deska. TaM bych se asi teda jako bál. :-))

Co vy na to?

Jinak bedna je hotová a sloužila k převozu stroje takže náklady 00 prdlacky. Je to spis jen takový pokus,pokud bude cesta lichá, tak pak dreVo :-))

post-959-0-22438500-1479631944_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neblbni, tohle nemáš zapotřebí. Postav si hezkou dřevěnou udírničku pro radost, a neriskuj. To že někdo "ještě žije" neznamená, že je takováto zrůdnost zdravotně ok.

 

Moje osobní zkušenost s překližkovou udírnou je stará asi 20 let. Koupil jsem chalupu kde něco takového bylo. Udírnu jsem zboural ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník km.kmk

Udirnicku mám. Železnou ale je těžká jak kráva a když ji chci někam převézt tak je to na vozejk. Tohle se dá diky zamkum rozebrat na desky. Ale je to spis taková sranda akce. Mne jde spíš o to,jestli někdo dokáže fundované říct, jestli se ta mikro vrstvicka lepidla mezi deskami tl.2mm dokáže přes to dřevo dostat do bedny.

Upraveno uživatelem km.kmk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aj ked ti to niekto fundovano-difuzno-osmoticky-fyzikalno-termodynamicky a este aj logicky vysvetli a zdovodni ze to je ok, urcite to nebudes chciet overovat na vastnej kozi ze ci to rakovinu spusti do roka, piatich, siedmich alebo vobec. Ja som sice v mnohych veciach blby a naivny, ale teraz mi tu zacinas prudko konkurovat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník km.kmk

Tak příběh se odehrál, ale šťastný konec neměl.... Udírna z překližky fakt nefunguje :eek: . Ale měli jsme hezký den, v mezičase i Boršč a na závěr jsme holku obřadně spálili. 

Jinak protože jsme tušili, že je to velký risk, tak na formaldehydovou kůru šly vajíčka ala Láďa Hruška, točeňák a jitrnice   :sick01:

post-959-0-47106100-1480411188_thumb.jpg

post-959-0-46674000-1480411210_thumb.jpg

post-959-0-23435800-1480411222_thumb.jpg

post-959-0-35696900-1480411235_thumb.jpg

post-959-0-44303900-1480411264_thumb.jpg

post-959-0-34573300-1480411274_thumb.jpg

post-959-0-70819400-1480411282_thumb.jpg

post-959-0-13313300-1480411296_thumb.jpg

post-959-0-08350800-1480411306_thumb.jpg

post-959-0-05011800-1480411314_thumb.jpg

post-959-0-58178600-1480411321_thumb.jpg

post-959-0-86430200-1480411336_thumb.jpg

Upraveno uživatelem km.kmk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník km.kmk

Já plus x lidí co u toho byli tak jo, nejdřív kouřily kamna, pak se ohřál komínek a dobrý. Udili jsme akátem bez kůry. Takže dřevo taky cajk. V udírně ale smrad, štiplavěj a jedovatej... takže jo, bedna. Ta fotka s kouřem co se valí ven je ještě bez "surovin" to byl úplný  začátek se studeným komínem.

post-959-0-76980100-1480412470_thumb.jpg

post-959-0-23181300-1480412480_thumb.jpg

Upraveno uživatelem km.kmk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník km.kmk

A jaka byla teplota uvnitr?

jak kdy, nejdřív jsme zkoušeli, jaký vliv má klapka, otevřený/zavřený dvířka...takže taková první udírnová autoškola. nejvíc jsme to vytáhli na 120 :flex:  , ale když jsme tam dali ten točeňák, tak už jsme drželi 60-70.  Ale to lepidlo bylo cejtit furt. 

Upraveno uživatelem km.kmk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...
  • Bert změnil název na Udírna

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...