Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ten zajic by se mi tam libil, ale netrval bych na tom. I to logo chronomagu neni k zahozeni a asi bude i lehci na vyrobu.

Odesláno

Mne to asi nejvic pripomina zajice na speedu nebo Munchuv obraz Krik. ;) Dalsi prakticka potiz bude v tom, ze by se to muselo vygravirovat tak, aby byl zajic usima nahoru pri zasroubovane korunce... a nevim, jak to pujde prakticky zaridit. Mam pocit, ze s korunkama to bude stejne jako s ostatnimi dily - co kus, to unikat. Takze fakt nevim, jak to bude proveditelne. 

(A neni to nic osobniho proti Vostoku. Na Sumech me to se.e zrovna tak, kdyz netrefim zavit tak, aby bylo "S" hezky srovnane pri plne utazene korunce.)

Mozna by to chtelo koupit priste (= priste az nekdo bude z Meranomu neco brat) jednu nebo dve korunky a dat to do nejake sikovne dilny, at si s tim na zkousku pohraji.

Odesláno

Toto by už podle mě šlo v pohodě realizovat. Když tak, oslovte člena Bohus_76, je to člověk, co dělá v oboru a může vám s tím poradit ;)

Odesláno (upraveno)

Ono je to dost zvýrazněné do hloubky, kvůli představě, ve skutečnosti by mezi těmi gravírovanými plochami a těmi vystouplými nebyl tak kontrastní rozdíl, tak by to víc vypadalo jako zajíc, než jako jiná asociace  :) Možná by bylo řešením, nechat jen obrys, bez těch detailů, potom by to mohlo být gravírované, nebo reverzně frézované.

Upraveno uživatelem JR_2010
Odesláno

Jaroon: ok, diky. Uz pisu.

JR_2010: Budu ti verit... ale nejlepsi to bude vyzkouset. Hodime to na imaginarni realizacni seznam pod caru, jako experimentalni bonus ;) Asi to fakt zkusim zrealizovat naostro na nejake zkusebni korunce, jinak to budou jenom dohady.

Odesláno

JR_2010- kazdopadne se budu opakovat, dik za praci, co tu odvadis ( ja se klidne priznam, ani jsem netusil, ze tohle vsechno jde v pocitaci udelat ).

Odesláno

Tak, jak jsem slíbil, vytvořil jsem ještě náhledy, jak by vypadala korunka s vygravírovaným obrysem zajocha a v reversní podobě odfrézováním.

post-14724-0-53442800-1484402040_thumb.png

post-14724-0-74369900-1484402226_thumb.png

post-14724-0-55723800-1484402117_thumb.png

Odesláno

Musim uznat, ze obrys neni ono. Ptal jsem se a bylo mi receno, ze zajic by na CNC udelat sel, i s temi detaily (oci a huba). Jen by se to muselo udelat jako 3D model.

Odesláno

Pokud by se mělo něco gravírovat, tak bude potřeba nerezová korunka, standartní je pochromovaná mosaz.

Já bych na korunce nechtěl asi kromě loga Vostoku nic. Korunka s tímto logem by neměla být pro Meranoma problém.

Odesláno

Proc by se nerez ocel chromovala? To je povrchova uprava, ktera se dela kvuli dosazeni urcite odolnosti, ne? Pokud je to ocel typu 316L (predpokladam), tak by chromovani nemelo smysl, rekl bych? Nicmene udelat to jde, toho zajice.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...