Jivl Odesláno 5. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2008 Rád bych se zeptal na zkušenosti expertů z fóra s plným natažením automatů. Tj. např. jsou-li nošeny 10 hodin denně, na večer a noc odloženy a práce je převážně kancelářská (počítač apod.) či řízení auta, je vůbec šance je plně natáhnout? Tj. tak aby vydržely deklarovanou rezervu chodu např. 44 hodin? P.S.: Mám co-axial Omega 2500, ale jde mi o obecné postřehy. Díky za info.
Filini Odesláno 5. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2008 V sekcii: Prodám a koupím (soukromá inzerce) > Vyměním a ostatní ??? skus pouzit Hledání v pravo hore, nasiel by si toto: Natahovani automatu
Filini Odesláno 5. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2008 ... ospravedlnujem sa za podrazdenost ...
Jivl Odesláno 5. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2008 V sekcii: Prodám a koupím (soukromá inzerce) > Vyměním a ostatní ??? skus pouzit Hledání v pravo hore, nasiel by si toto: Natahovani automatu Dík, ale není tam úplně přesně to, na co jsem se ptal.
Filini Odesláno 5. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2008 Ale je : http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&...ost&p=96111 Ale kedze si sa pytal "na zkušenosti expertů z fóra" takze niesom kompetentny odpovedat Moje prve automaty mam par tyzdnov, na noc ich davam dole (ak nezabudnem) a zastat mi este nezastali. Skus nimi spravit prudky pohyb a rychlo si ich daj k uchu, budes pocut "zasramotenie"...takto sa ti natiahnu cez den vela vela raz a ani o tom nevies. Prinajhorsom mozes dat priatelke volno a zamestnat lavu ruku
bedan Odesláno 5. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2008 Rád bych se zeptal na zkušenosti expertů z fóra s plným natažením automatů. Tj. např. jsou-li nošeny 10 hodin denně, na večer a noc odloženy a práce je převážně kancelářská (počítač apod.) či řízení auta, je vůbec šance je plně natáhnout? Tj. tak aby vydržely deklarovanou rezervu chodu např. 44 hodin? P.S.: Mám co-axial Omega 2500, ale jde mi o obecné postřehy. Díky za info. Automaty nosím asi od roku 1980, tehdy jsem byl student a od té doby dělám kancelářskou práci. I když střídám zpravidla dvoje automaty, nestalo se mi, že by se zastavily. Nejdříve jsem nosil Prim Automatic, později k nim přibyly Poljot Automatic 23 jewels (obojí mám dodnes), potom Prim letecké, Certiny DS a momentálně střídám Omega Speedmaster ( ETA ) a Omega De Ville Hour Vision (cal. 2500 ), bez toho, že bych pozoroval jakoukoliv změnu např. přesnosti. Chvíli jsem nosil jenom Speedmaster a jejich odchylka byla prakticky nulová. Nesleduji přesný čas denně ale v létě se předbíhaly cca o 5 vteřin za měsíc, potom na podzim až do vánoc šly téměř bez odchylky, naposled jsem je seřizoval na konci září, před vánocemi jsem si pořídil De Ville a momentálně jsou Speedmastery zpožděné asi o 5 sek. Ale je pravda, ze upřednostňuji nové hodinky a občas je beru na ruku ob dva dny. Pdstatně větší větší vliv na přesnost má zřejmě teplota a poloha hodinek při odložení.
bedan Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 Automaty nosím asi od roku 1980, tehdy jsem byl student a od té doby dělám kancelářskou práci. I když střídám zpravidla dvoje automaty, nestalo se mi, že by se zastavily. Nejdříve jsem nosil Prim Automatic, později k nim přibyly Poljot Automatic 23 jewels (obojí mám dodnes), potom Prim letecké, Certiny DS a momentálně střídám Omega Speedmaster ( ETA ) a Omega De Ville Hour Vision (cal. 8500 ), bez toho, že bych pozoroval jakoukoliv změnu např. přesnosti. Chvíli jsem nosil jenom Speedmaster a jejich odchylka byla prakticky nulová. Nesleduji přesný čas denně ale v létě se předbíhaly cca o 5 vteřin za měsíc, potom na podzim až do vánoc šly téměř bez odchylky, naposled jsem je seřizoval na konci září, před vánocemi jsem si pořídil De Ville a momentálně jsou Speedmastery zpožděné asi o 5 sek. Ale je pravda, ze upřednostňuji nové hodinky a občas je beru na ruku ob dva dny. Pdstatně větší větší vliv na přesnost má zřejmě teplota a poloha hodinek při odložení. Omlouvám se, nevím jak editovat včerejší text
rorda Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 Omlouvám se, nevím jak editovat včerejší textTo bohužel nejde, je to ve vlastnostech fóra ... Po 15min. už máš smůlu a nejde editovat vlastní příspěvek ...
Mech Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 Mám Cimiery s klasickou Etou (Day and date) a moje zkušenost je, že se za těch cca 10 hodin nestihnou plně natáhnout. Taky sedím v kanceláři u počítače.
Jivl Odesláno 7. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 Mám Cimiery s klasickou Etou (Day and date) a moje zkušenost je, že se za těch cca 10 hodin nestihnou plně natáhnout. Taky sedím v kanceláři u počítače. Díky za info. Nějak tak se mi chovají i moje. Jak to řešíš? Winder nebo dotahuješ ručně nebo je necháš přes víkend "chcípnout"? Nosit je během víkendu, jsem-li doma, nechci. J.
koblih69 Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 Díky za info. Nějak tak se mi chovají i moje. Jak to řešíš? Winder nebo dotahuješ ručně nebo je necháš přes víkend "chcípnout"? Nosit je během víkendu, jsem-li doma, nechci. J. Mám troje hodinky s Etou sedím 10 hodin u PC + hodinu a půl k tomu v autě, za jeden den se nenatáhnou, když je mám 3 dny za sebou tak se natáhnou naplno. Orienty a Seiko se mi naplno natáhnou za jeden max 2 dny.
Mech Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 Díky za info. Nějak tak se mi chovají i moje. Jak to řešíš? Winder nebo dotahuješ ručně nebo je necháš přes víkend "chcípnout"? Nosit je během víkendu, jsem-li doma, nechci. J. Snažím se je nedotahovat ručně, neb dle vyjádření mého hodináře (kterého ale už beru trochu s rezervou) se tím stroj ničí. Nerad je nechávám chcípat, protože je nechci potom zase nastavovat, takže mi nezbývalo, než mít v hlavě čas ( a to se týkalo hlavně víkendů) jak dlouho už leží a buď je teda dotáhnout, nebo ponosit. Mám ještě jedny automaty Invicta a oboje se snažím udržet v chodu. Tyto problémy jsou ale od Vánoc minulostí, protože jsaem dostal gril, takže teď je griluju.
Filini Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 (upraveno) Snažím se je nedotahovat ručně, neb dle vyjádření mého hodináře (kterého ale už beru trochu s rezervou) se tím stroj ničí. Nerad je nechávám chcípat, protože je nechci potom zase nastavovat, takže mi nezbývalo, než mít v hlavě čas ( a to se týkalo hlavně víkendů) jak dlouho už leží a buď je teda dotáhnout, nebo ponosit. Mám ještě jedny automaty Invicta a oboje se snažím udržet v chodu. Tyto problémy jsou ale od Vánoc minulostí, protože jsaem dostal gril, takže teď je griluju. no potom je to jednoduche ... striedat kazdy den ...sorry, mam v tom bordel, myslel som, ze to pisal Jivl Upraveno 7. ledna 2008 uživatelem Filini
Jivl Odesláno 8. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2008 Snažím se je nedotahovat ručně, neb dle vyjádření mého hodináře (kterého ale už beru trochu s rezervou) se tím stroj ničí. Nerad je nechávám chcípat, protože je nechci potom zase nastavovat, takže mi nezbývalo, než mít v hlavě čas ( a to se týkalo hlavně víkendů) jak dlouho už leží a buď je teda dotáhnout, nebo ponosit. Mám ještě jedny automaty Invicta a oboje se snažím udržet v chodu. Tyto problémy jsou ale od Vánoc minulostí, protože jsaem dostal gril, takže teď je griluju. Taky se mi nechce je natahovat, uvažuji o "grilu", ale po přečtení zahraničních fór (některé winders zničily hodinky!) jsem opatrnější. Jaký gril máš? Spokojen? Cena? P.S.: Podle zahraničních kolegů je ideální Orbita, ale nekradu J.
Filini Odesláno 8. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2008 Taky se mi nechce je natahovat, uvažuji o "grilu", ale po přečtení zahraničních fór (některé winders zničily hodinky!) jsem opatrnější. Jaký gril máš? Spokojen? Cena? P.S.: Podle zahraničních kolegů je ideální Orbita, ale nekradu J. Fakt sa cudujem, ze nieco tak v principe jednoduche je tak drahe. Mohol by nejaky chronomag sikula vyrabat Chronomag vrtichvost l.e.
Jivl Odesláno 8. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2008 Fakt sa cudujem, ze nieco tak v principe jednoduche je tak drahe. Mohol by nejaky chronomag sikula vyrabat Chronomag vrtichvost l.e. Toho bych se bál. Až se někomu na něm zastaví hodinky za desítky či stovky tisíc, tak co pak? Soudní spory? Chodit kanály? J.
Filini Odesláno 8. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2008 Toho bych se bál. Až se někomu na něm zastaví hodinky za desítky či stovky tisíc, tak co pak? Soudní spory? Chodit kanály? J. pre hodinky za stovky tisic treba pelisek ze adekvatnu cenu ... vtedy 8tis nehra rolu ale pre hodinky za par tisic... nebudem to rozvadzat, vrtichvost som videl max na obrazku, a neviem ani ako funguje, tak nemam o com Ako funguje?
Mech Odesláno 8. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2008 Taky se mi nechce je natahovat, uvažuji o "grilu", ale po přečtení zahraničních fór (některé winders zničily hodinky!) jsem opatrnější. Jaký gril máš? Spokojen? Cena? P.S.: Podle zahraničních kolegů je ideální Orbita, ale nekradu J. http://www.conrad.cz/natahovaci-mechanismu...dinky+dp101352/
Filini Odesláno 8. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2008 z manualu k tym z Conrada Je doporučeno používat k provozu s hybnou mechanikou spínací hodinky. To zajišťuje, že automatické hodinky budou nataženy jak je potřeba a současně se tím prodlouží životaschopnost vašich hodinek i hybné mechaniky. Vaše hodinky můžete v mechanice nechat pohybovat denně v průměru 4 hodiny. nemusi to byt take zle ... na hodinky do 20k to moze stacit. Ak sa s tym clovek pohra (nastavi casovac, spravne umiestni) tak by to hodinky kazit nemalo
Potkan Odesláno 8. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2008 z manualu k tym z Conrada nemusi to byt take zle ... na hodinky do 20k to moze stacit. Ak sa s tym clovek pohra (nastavi casovac, spravne umiestni) tak by to hodinky kazit nemalo Opravdu si myslíte, že jsou ty hodinky tak hrozně citlivé na pohyb? Když je máte na ruce, tak s nimi děláte kdo ví co a do moveru byste se báli je vložit? Jde jenom o to, aby se to netočilo pořád v kuse, ať se zbytečně pořád nepřetahují. Movery fungují pokud vím tak, že točí třeba 5 minut a potom 50 minut klid, s tím že jde nastavit rychlost (nemyslím, že je důležitá, na ruce taky nekontrolujete jak rychle s ní hýbete) a směr pohybu (ten je důležitý pro hodinky, které natahují třeba jen v jednom směru).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se