New X-Bob Odesláno 9. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2008 organic napsal: Zkusím přeladit budik na CRo2 - Jaka je to frequency? Pha - 91,2 StČ 102,5
New X-Bob Odesláno 9. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2008 vana napsal: Zde přítomní Vltaváci, máte rádši modernu nebo spíš starší - baroko, klasicismus, nebo třeba romantismus, impresionismus. Já sem docela modernista - Jsem konzerva
JJ Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2008 New X-Bob napsal: Jsem konzerva Já taky. Dokonce do té míry, že se mi dělá šoufl z Tvého spellingu toho slova :-D
farářskej Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2008 vana napsal: Zde přítomní Vltaváci, máte rádši modernu nebo spíš starší - baroko, klasicismus, nebo třeba romantismus, impresionismus. Já sem docela modernista - teď sem se třeba zbláznil do Bohuslava Martinů, ale takovýho Stravinskýho nebo Prokofjeva si taky pořádně užívám. Teď se mi ale začíná líbit i baroko, tak už se to nějak vyrovnává... Prokofjev jak co (třeba Romea a Julii miluju), někdy už ale ten hluk neutáhnu ani já, odkojenej Judas Priest :-) Se Stravinským to mám hozený stejně jako s Janáčkem - dodneška jsem ani jednoho nepochopil... Šostakoviče kromě Leningradský zmapovanýho nemám, zato Chačaturjana miluju, ten chlap měl drive jak speedmetalová kapela :-))) Ovšem pánové, co si budeme povídat - Ludwig van B. je jen jeden! ... takže jsem taky konzerva. Nebo nejmíň POLOKONZERVA :-)
New Milis Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2008 (upraveno) Jivl napsal: To mluvení s hudbou na pozadí je fakt úžasné... Zejména ho miluju u rádia Impuls, v době dopravního zpravodajství. Slyšet přes hudbu, kde je např. radar, kolona apod. jde opravdu dobře. Zejména když to volá někdo z auta, má handsfree a já taky jedu (a zrovna rychleji či po panelové části D1)! To fakt vymyslel nějaký chytrák. Můžu "vyletět z kůže!" J. No, nejlepší je, když je součástí znělky (většinou dopravního zpravodajství) troubení. To mě kolikrát úplně píchne, dupnu na brzdy a pak se můžu posrat. Upraveno 9. ledna 2008 uživatelem New Milis
Jivl Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2008 New Milis napsal: No, nejlepší je, když je součástí znělky (většinou dopravního zpravodajství) troubení. To mě kolikrát úplně píchne, dupnu na brzdy a pak se můžu posrat. To mě taky. Nebo zvuk policejní (i jiné) sirény. Úžasný zážitek.
New X-Bob Odesláno 9. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2008 JJ napsal: Já taky. Dokonce do té míry, že se mi dělá šoufl z Tvého spellingu toho slova :-D Já něco speloval???
Jivl Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2008 Nejsme v tom sami...http://zpravy.idnes.cz/sefka-radiozurnalu-si-pred-radou-vyslechla-stiznosti-i-pochvaly-ph3-/media.asp?c=A080109_181815_media_pei Tachecí: Nebo Tlachecí...........
JJ Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2008 New X-Bob napsal: Já něco speloval??? Jo, ty konZervo ;-) Uznávám, že jsem ve značné menšině, ale psaní "z" tam, kde se dřív psalo "s" mne dost bije do očí. "Trpím" tím i v jiných jazycích - na německou reformu pravopisu si asi nezvyknu nikdy.
vana Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2008 JJ napsal: Jo, ty konZervo ;-) Uznávám, že jsem ve značné menšině, ale psaní "z" tam, kde se dřív psalo "s" mne dost bije do očí. "Trpím" tím i v jiných jazycích - na německou reformu pravopisu si asi nezvyknu nikdy. A co třeba konzervatoř?
vana Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2008 farářskej napsal: Prokofjev jak co (třeba Romea a Julii miluju), někdy už ale ten hluk neutáhnu ani já, odkojenej Judas Priest :-) Se Stravinským to mám hozený stejně jako s Janáčkem - dodneška jsem ani jednoho nepochopil... Šostakoviče kromě Leningradský zmapovanýho nemám, zato Chačaturjana miluju, ten chlap měl drive jak speedmetalová kapela :-))) Ovšem pánové, co si budeme povídat - Ludwig van B. je jen jeden! ... takže jsem taky konzerva. Nebo nejmíň POLOKONZERVA :-) Slyšels třeba klavírní koncerty od Prokofjeva? To je docela mazec. A co si slyšel od Janáčka? Co třeba Sinfonietta? To musí chytnout každýho. S Chačaturjanem souhlasím, znám od něj dokonce víc než jen Šavlový tanec Jinak Beethoven se mi taky docela líbí, teď hraju Scherzo ze Sonáty As dur, du s tim na soutěž ZUŠ, tak uvidíme, jak to dopadne...Co Martinů, neznáš? Třeba Dvojkoncert, Otvírání studánek, Fresky? Mám při tom vždycky husí kůži! Jinak z dnešního hlediska je už vlastně i tahle orientace trochu konzervativní, protože tu je ještě soudobá vážná hudba, které sice moc neholduju, ale jsou i světlé výjimky: Zdeněk Lukáš, Jindřich Feld, z cizích se mi dost líbí třeba Bernstein, ale určitě by se jich našlo dost, co stojí za řeč.
farářskej Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2008 Pokud bych měl vybrat svůj největší úlet v klasický muzice, tak to bude nejspíš Arvo Pärt... jinak s tím Bernsteinem - ten bude sotva moderna, když je mrtvej, ne? :-))) Ale taky se mi líbil, i jako dirigent se mi líbil a Holstovy Planety udělal s newyorským symfoňákem geniálně! A pokud jde o Chačaturjana, tak jsem slyšel pár úryvků z Gajane a lítal jsem po Praze od čerta k ďáblu, abych ji sehnal. I když, jak tak o tom přemejšlím, tak největší úlet v klasice je Spike Jones a jeho dvanáctiminutový shrnutí Carmen - jediný oko nezůstalo suchý!!! :-)))
Paullus Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2008 Tak jak to čtu, tak jsem superkon(s)zerva; pro mě je už i Mozart příliš frivolní. Mám rád italské baroko, samozřejmě Bacha, ale vrcholem je pro mě Haendelův Mesiáš. Ne nadarmo jeho vytvoření nazval S. Zweig hvězdným okamžikem lidstva...
utrejch Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 http://zpravy.idnes.cz/televizni-rozhovor-...63319_media_pei tak to je sila
N4M Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 Já mám v autě naladěný BEAT a nic jiného neposlouchám, maximálně přeladím pomocí zmáčknutí čudlíku s nápisem CD. Ad klasika: Wagner, Rachmaninof, Mozart (třeba Requiem, bo jaxe to píše, je nádhernej), Liszt A pak jeden frajer, jehož jméno si nepamatuju, jelikož jsem na něj narazil teprve nedávno a jeho hudba je přesně ve stylu Johna Williamse, kterého naprosto žeru - teď jen zjistit, kdo z nich kopíroval od toho druhého
N4M Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 (upraveno) Tachecí: "To číslo (petice proti novému radiožurnálu s 4000 podpisy) mě může mrzet, mrzí mě to, ale v podstatě jsem to očekávala." Překlad by N4M: "Ta petice mi může být u prdele a taky mi u prdele je, jelikož jsem na to byla předem připravena." Pusťte si prosím ten klip - ta ženská je naprosto neuvěřitelná. Ta její arogance je do nebe volající. Chudák moderátor. Ona ho setře už v úvodu, a pořád omílá dokola, že hlavní jsou FAKTA (slovo FAKTA použije minimálně 10x během toho shotu) a přitom sama řekne, že ČR má 8 milionů obyvatel. Na facku. "Já vám něco řeknu, jestli styl práce v komerčních médiích je jtrochu icný, než styl práce vaší, ve veřejnoprávních médiích, jakou jste zatím předvedl, s tou neůctou k faktům, jakou jste zatím předvedl..." WTF OMFG Upraveno 15. ledna 2008 uživatelem N4M
sibirnaya Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 vana napsal: Slyšels třeba klavírní koncerty od Prokofjeva? To je docela mazec. A co si slyšel od Janáčka? Co třeba Sinfonietta? To musí chytnout každýho. S Chačaturjanem souhlasím, znám od něj dokonce víc než jen Šavlový tanec Jinak Beethoven se mi taky docela líbí, teď hraju Scherzo ze Sonáty As dur, du s tim na soutěž ZUŠ, tak uvidíme, jak to dopadne...Co Martinů, neznáš? Třeba Dvojkoncert, Otvírání studánek, Fresky? Mám při tom vždycky husí kůži! Jinak z dnešního hlediska je už vlastně i tahle orientace trochu konzervativní, protože tu je ještě soudobá vážná hudba, které sice moc neholduju, ale jsou i světlé výjimky: Zdeněk Lukáš, Jindřich Feld, z cizích se mi dost líbí třeba Bernstein, ale určitě by se jich našlo dost, co stojí za řeč. Wagner je Wagner ale Beethovena taky muzu.. Wagner ma vyhodu, ze pak muzu plynule preladit na my oblibeny rammsteiny
utrejch Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 To ja jedu klasickej stredni proud. Mozart, Beethoven, Dvorak, Smetana, Bach (a jeho varhany), Wagner, rusaci atd ... proste klasika a posledni dobou, abych nezapomnel operetky
Leclerc Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 N4M napsal: Tachecí: "To číslo (petice proti novému radiožurnálu s 4000 podpisy) mě může mrzet, mrzí mě to, ale v podstatě jsem to očekávala." Překlad by N4M: "Ta petice mi může být u prdele a taky mi u prdele je, jelikož jsem na to byla předem připravena." Pusťte si prosím ten klip - ta ženská je naprosto neuvěřitelná. Ta její arogance je do nebe volající. Chudák moderátor. Ona ho setře už v úvodu, a pořád omílá dokola, že hlavní jsou FAKTA (slovo FAKTA použije minimálně 10x během toho shotu) a přitom sama řekne, že ČR má 8 milionů obyvatel. Na facku. "Já vám něco řeknu, jestli styl práce v komerčních médiích je jtrochu icný, než styl práce vaší, ve veřejnoprávních médiích, jakou jste zatím předvedl, s tou neůctou k faktům, jakou jste zatím předvedl..." WTF OMFG Tak jsem si pustil ten klip a musím uznat, že ta ženská je naprosto neuvěřitelná - v tom dobrém slova smyslu!!!! Moderátor se choval jakoby byl poprvé v práci - blekotající, nepřipravený... - a že ho setřela hned v úvodu? jak se dá taky reagovat na úvod: "...změny vyvolaly vášně..., ...odpůrci vyčítají..., ...že se stanice bulvarizuje..., ...stanice chce omladit..." Proboha!, ten moderátor fakt neví která bije a plete si názory a fakta, dojmy s pojmy!
Návštěvník Kamil Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 Taky jsem si pustil ten klip a musím uznat, že ta ženská je naprosto neuvěřitelná - v tom špatném slova smyslu! Omezená, arogantní, odpovídá na něco jiného než je tázána. Pamatujete ji na ČT2 v jednadvacítce? Nikoho nepustila skoro ke slovu, skákala do řeči a že by někoho nechala přes minutu mluvit - jak ji na požádání nechal "ten chlap"... A udělat tak triviální omyl v počtu obyvatel, ještě to zopakovat. A ta její fakta? Na otázku o celkové denní minutáži zpravodajství a komentářů nechtěla nebo neuměla odpovědět, ono to je opravdu zkrácené.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se