Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím kolegové,

chtěl bych vás tímto požádat o nějaké nápady či zkušenosti s hodinkami s měsíční fází..Jak přesně to funguje vůči skutečnosti?

Požadované parametry jsou 40mm a více, automat nebo ruční nátah, cena kolem 60tis. ovšem i levnější..:)

Kdyby jste někdo měl něco pěkného doma, můžete zde přihodit foto?

Už jsem koukal po longines Master MP a Louis Erad MP..A co dál?

Předem díky za vaše příspěvky..

KULIX

post-1422-1199785825.jpg

post-1422-1199785849.jpg

post-1422-1199785871.jpg

Odesláno

ve všem bude 7751,v těch ballech teda asi ne mě se nejvice zamlouvají ty longines,ty sem i viděl a moc pěkně udělaný

něco bude dělat i omega ale tam bude cena višší i když mám pocit že ne o tolik

Odesláno
Mam ty Longiny doma -pohybuju se mezi Ostrava - Brno - Praha - takze muzu ukazat i nazivo.

Tož to je dobré, já pracuji v Ostravě..Tak to by jsme se mohli někdy domluvit..A foto nemáš?

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Pořás sháním a nic..

A co říkáte na tyhle? Nemáte s nimi nějakou zkušenost? Kde je sehnat za dobrou cenu?

Dík..

post-1422-1211826561.jpg

Upraveno uživatelem kulix
Odesláno
Zdravím kolegové,

chtěl bych vás tímto požádat o nějaké nápady či zkušenosti s hodinkami s měsíční fází..Jak přesně to funguje vůči skutečnosti?

Požadované parametry jsou 40mm a více, automat nebo ruční nátah, cena kolem 60tis. ovšem i levnější..:)

KULIX

Jsou 2 způsoby konstrukce měsíční fáze. První je napojena na datumovku a počítá s cyklem 29.5 nebo 29 dní. Tu je třeba řídit cca 1 krát za rok. Pak je varianta napojená přímo na čas, tu teoreticky není třeba řídit nikdy, ovšem cena by určitě nebyla do 60 000 Kč. Tuhle variantu má např. některý model od IWC.

Odesláno (upraveno)

Já mám od února koupené tyhle EDOXy :

post-2814-1212136585.jpg

Je v tom ETA, jdou docela přesně (-4s/den), ale myslím, že je přestali vyrábět, protože na stránkách výrobce už nejsou. Koupil jsem je v Abu Dhabi za cca 1000 USD. Ta měsíční fáze je fajn, hezky vypadá, každý si ji všimne, ale když se ti hodinky přes víkend zastaví, tak to je docela fuška znovu je nastavit. Musíš si najít v kalendáři, kdy byl poslední Full nebo New Moon, nastavit ho na hodinkách, pak si odpočítat dny do současnosti a postupně je "odcvakat". Uvažuju kvůli tomu o pořízení grilu. Ale někoho naopak to seřizování baví, tak se rozhodni...

Upraveno uživatelem Jířa

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...