Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Další příklad. Již téměř putovní legenda zdejšího fóra.

BWC Swiss Courage. Se stále naprasklým sklíčkem mezi 2 a 3.

Dle mého soudu není nutný komentář.

TY JSOU NÁDHERNÉ. Já je na tomhle fóru ještě nezaznamenal (holt jsem tu putovní legendu prošvihl :( ).

Pouzdro je nerezové? Uvnitř rovněž Unitas?

Kdyby byly náhodou na prodej, zkus nastřelit cenu, prosím. Děkuji.

• Odpovědi 94
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Pouzdro je nerezové. Rozměr 35x40 mm. Slušná tloušťka 13,5 mm s příjemně "utopeným" ciferníkem. Strojek Unitas. Jeden předešlý majitel jejich stav definoval, že nesou známky běžného nošení. U toho bych zůstal. Jsou funkční a dělají mi velkou radost. Cena do 1.000,- . Občas se pěkné objeví ve světě. Viz. poslední obrázek. Ó, ty by se mi líbily... :sleeping_03anim:

Uvítám jakékoliv informace o firmě a její produkci. Jsou mi známa jen obecná fakta z Internetu. Obrázků je ještě méně. Za případné info předem děkuji.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem horal
Odesláno (upraveno)
Pouzdro je nerezové. Rozměr 35x40 mm. Slušná tloušťka 13,5 mm s příjemně "utopeným" ciferníkem. Strojek Unitas. Jeden předešlý majitel jejich stav definoval, že nesou známky běžného nošení. U toho bych zůstal. Jsou funkční a dělají mi velkou radost. Cena do 1.000,- . Občas se pěkné objeví ve světě. Viz. poslední obrázek. Ó, ty by se mi líbily... :sleeping_03anim:

Uvítám jakékoliv informace o firmě a její produkci. Jsou mi známa jen obecná fakta z Internetu. Obrázků je ještě méně. Za případné info předem děkuji.

Tak teď jsem zmatenej - Unitas by se, tuším, do šířky 35 mm nevešel, neb má průměr 36,6 mm :worried_anim: Pokud se tedy jedná o 6498.

Edit: To asi nebude Unitas, spíš Peseux.

Upraveno uživatelem Foundryman
Odesláno (upraveno)
Tak teď jsem zmatenej - Unitas by se, tuším, do šířky 35 mm nevešel, neb má průměr 36,6 mm :worried_anim: Pokud se tedy jedná o 6498.

Edit: To asi nebude Unitas, spíš Peseux.

Unitas 6325,

třeba zde http://cgi.ebay.at/SUPER-UNITAS-6325-HANDA...1QQcmdZViewItem

Odesláno (upraveno)

to horal: Pro úplnost přidávám pár stručných informací o firmě

BWC -Buttes Watch Company, založena v roce 1924Arthurem Charletem v místě jeho rodiště, v Buttes (Canton Neuchâtel), ve ?Val de Travers? poblíž Francouzské hranice. Na začátku vyrábělo BWC zejména kapesní hodinky (odtud mé marriage:-)), nejprve pro německý, později i anglický, španělský, maďarský a polský trh. Hlavní zámořské trhy byly Kuba, USA a Kanada.

V roce 1953 firmu převzal Charletův zeť Edwin Volkart. V roce 1967 přibyly do katalogu elektro-mechanické hodinky, v roce 1972 pak i digitální quartzky, v '75 i quartzové ručičkové. V roce 1991 se změnil majitel, firma se (i díky nedostatku kvalifikovaných hodinářů) přestěhovala do Canton Solothurn a veškeré obchodní aktivity BWC Fabrique d?Horlogerie SA / Bienne od té doby řídí Reek GmbH ve Pforzheimu.

V roce 1999 se BWC stala součástí Maddox AG ve Pforzheimu.

V roce 2000, k 75. výročí, navrhl Alexander Schnell-Waltenberger z Pforzheimu hodinky, které vyhrály "the Good Design Award" , jedno z nejstarších hodinářských ocenění udělované v USA.

Od roku 2003 patří BWC Starck-Watches ve Pforzheimu.

Více info na www.bwc-swiss.ch

Upraveno uživatelem tichymeloun
Odesláno

Vzhledem k tomu, že je to přestavba z kapesních, bude se tou páčkou přahazovat režim nátahu a seřizování.

Odesláno
Vzhledem k tomu, že je to přestavba z kapesních, bude se tou páčkou přahazovat režim nátahu a seřizování.

to horal:

Jak říká Ondraj. Po posunutí páčky dolů (doleva) je možné hodinky nařídit. Páčka se po puštění automaticky vrátí do polohy pro natahování. Korunka má jen jednu polohu.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Nejak jsem neodolal a poridil jsem dalsi. Tentokrat sly ale rovnou do rukou meho bratra, vkladam fotky, ktere nejsou moje, ale pujcene od prodavajici z ebay.

Prum 40mm, vyska 13 mm, nerezove pouzdro, stribrny cifernik, ETA 2824-2, nenosene, v zaruce

Prekvapuje me, ze je tu tak malo hodinek. Copak nikdo uz nemate zadne dalsi BWC? :crying_anim:

Návštěvník YPO
Odesláno
Prekvapuje me, ze je tu tak malo hodinek. Copak nikdo uz nemate zadne dalsi BWC? :crying_anim:

mám totiž pocit,že tyhle "novodobé" BWC vyrábí bůhví kdo ;)

Odesláno
mám totiž pocit,že tyhle "novodobé" BWC vyrábí bůhví kdo ;)

clovece, uz jsem taky videl par bez oznaceni swiss made (pokud oznacenim buh vi kdo myslis treba Cinu:-)), ale na strankach www.bwc-swiss.ch se dusujou, ze to co nabizeji v katalogu je opravdu swiss produkce ( i kdyz firmu vlastni nemecky koncern). btw. nedavno otevreli BWC zastoupeni v Praze. Prodava je ROTAX v Revolucni, maji ale velice omezeny vyber na krame, nicmene vse lze objednat.

Návštěvník YPO
Odesláno
clovece, uz jsem taky videl par bez oznaceni swiss made (pokud oznacenim buh vi kdo myslis treba Cinu:-)), ale na strankach www.bwc-swiss.ch se dusujou, ze to co nabizeji v katalogu je opravdu swiss produkce ( i kdyz firmu vlastni nemecky koncern). btw. nedavno otevreli BWC zastoupeni v Praze. Prodava je ROTAX v Revolucni, maji ale velice omezeny vyber na krame, nicmene vse lze objednat.

Čínu jsem nemyslel ;) ..... ale, nedávno tu někdo dával odkaz na ebay BWC a ty neměly označení swiss vůbec ... nevím co si o této značce mám myslet i když se mi některé modely líbí

Odesláno (upraveno)

Tady je to, vlastně není..., ale jen ciferník. Zbytek se zdá v pořádku. Možná jen zapomněli :huh:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...A:IT&ih=009

Příklad dnešní produkce:

Odesláno (upraveno)

Ve staženém katalogu jsem našel podobné, jako výše uvedené v mém posledním příspěvku, z elektronické podoby katalogu, s označením Swiss made!

Jediné ve staženém katalogu s Unitas jsou zde.

Jendiné ve staženém katalogu neznačené Swiss made jsou Chronograph Charakter

Obrázky jsou jaké jsou, tak se omlouvám. Značení lze na obvyklém místě vytušit.

Odesláno (upraveno)
Ve staženém katalogu jsem našel podobné, jako výše uvedené v mém posledním příspěvku, z elektronické podoby katalogu, s označením Swiss made!

Jediné ve staženém katalogu s Unitas jsou zde.

Jendiné ve staženém katalogu neznačené Swiss made jsou Chronograph Charakter

Obrázky jsou jaké jsou, tak se omlouvám. Značení lze na obvyklém místě vytušit.

Asi musim min pit! Byl bych prisahal, ze vedle tech, co jsi vykopiroval (jinak presne ty, co jsem koupil brachovi) byly vcera v katalogu s cernym cifernikem, a s indexama misto cisel (ty same jako jsi sem vcera hodil). Dneska (strizliv) tam sice vidim hodinky s cernym cifernikem, ale s cislicemi :-(

Upraveno uživatelem tichymeloun

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...