MMCorsair Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 (upraveno) Enicar 340 Automatic - rok cca 1975 - kalibr ENICAR AR 167C (automat, 24 kamenů, f = 21600 A/h, rezerva chodu 42 hodin - mně vydrží max. 12 hod, budu je asi muset dát k hodináři) - výška 13mm - šířka 36mm (bez korunky) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. ledna 2008 uživatelem MMCorsair
NIGHTinGALE Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 (upraveno) Paráda. Já tenhle typ designu miluju. Jasně, na denní nošení to není, ale vzít si to sem tam, když je nálada, proč ne. Tenhle typ jsem ještě neviděl, fakt se mi líbí. Jen jsem se chtěl zeptat, proč je označuješ jako Sherpa? Jasně, slavné jméno Enicar celkem zprofanoval a cpal to na dost hodinek, ale vždy vycházely (alespoň do jisté míry) z originálního modelu. Ale tyhle tak vůbec nevypadají... Edit: přidám pár fotek remaků, které si jméno Sherpa (alespoň částečně) zaslouží... Holt jméno, které se díky expedici (1956) vžilo, je třeba vytěžit do mrtě ( I když uznávám, že nápis Sherpa, ve spojení s termínem dive, je legrační ) A ten novodobý remake se designově celkem povedl, řekl bych... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. ledna 2008 uživatelem NIGHTinGALE
MMCorsair Odesláno 12. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 Jen jsem se chtěl zeptat, proč je označuješ jako Sherpa? Jasně, slavné jméno Enicar celkem zprofanoval a cpal to na dost hodinek, ale vždy vycházely (alespoň do jisté míry) z originálního modelu. Ale tyhle tak vůbec nevypadají... Označení Sherpa bylo v závorce - a už jsem to raději smazal úplně. Na internetu jsem ale někde četl (už však nevím přesně kde), že to Sherpy jsou. Ten kalibr se dával do Enicarů Sherpa Super Dive (viz http://www.timezone.com/library/tmachine/tmachine0001 ) a taky existují Enicar 350, které označení Sherpa mají, a které jsou kromě asymetrického tvaru totožné s 340. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
NIGHTinGALE Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 Ty asymetrický jsou ale krásně ošklivý. Hned bych si je koupil. Ale to, že také nesou jméno Sherpa, je smutné
MMCorsair Odesláno 12. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 (upraveno) Ty asymetrický jsou ale krásně ošklivý. Hned bych si je koupil. Ale to, že také nesou jméno Sherpa, je smutné Tohle je snad ještě smutnější... (i když mně se ty "normální" Sherpa Star docela líbí - viz níže). Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. ledna 2008 uživatelem MMCorsair
railmaster Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 Enicar by k názvu Sherpa mohol použiť pôvodný design aj s pôvodným kalibrom. To by ma od tejto, v súčasnosti rozporuplnej firmy, najviac zaujalo. K podobnému Diver vzhľadu sa tiež vrátil Longines a podľa mňa úspešne. K tomu obrázku - každý zachovalý vintage Enicar poteší v zbierke, aj tento je super.
NIGHTinGALE Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 (upraveno) Tohle je snad ještě smutnější... (i když mně se ty "normální" Sherpa Star docela líbí - viz níže). Ty "normální" Sherpa Star jsou krásné. Ty bych nosil. Pouzdro vypadá, jako ty nové Rado. Takový vajíčkoidní design Dělají je v různých barvách, tyhle zelené se mi líbí nejvíce. Edit: Jo a super je na těch Rado ten znak rotoru na číselníku, který směřuje vždy k zemi, bez ohledu na úhel natočení hodinek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. ledna 2008 uživatelem NIGHTinGALE
MMCorsair Odesláno 12. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 Ty "normální" Sherpa Star jsou krásné. Ty bych nosil. Pouzdro vypadá, jako ty nové Rado. Takový vajíčkoidní design Dělají je v různých barvách, tyhle zelené se mi líbí nejvíce. Edit: Jo a super je na těch Rado ten znak rotoru na číselníku, který směřuje vždy k zemi, bez ohledu na úhel natočení hodinek. Rado Diastar se mi taky hodně líbí; doma mám i jedny Fortis Spaceleader - jsou podobného stylu.
MMCorsair Odesláno 12. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 Enicar 340 Automatic - rok cca 1975 - kalibr ENICAR AR 167C (automat, 24 kamenů, f = 21600 A/h, rezerva chodu 42 hodin - mně vydrží max. 12 hod, budu je asi muset dát k hodináři) - výška 13mm - šířka 36mm (bez korunky) Ještě pár fotek: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
hufnor Odesláno 2. února 2008 Nahlásit Odesláno 2. února 2008 Jak vidno, tak u nas byla v 70. letech normalizace a v zahranici se delaly pekne hodinky. Mimochodem ty asimetricke jsou cool a hotovo!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se