Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, mám v plánu splnit si jeden svůj sen a pořídit si hodinky k motorce. A hlavně tedy motorku ve stylu café racer. Nic z toho nespěchá. Takže pohoda.

Poraďte mi prosím, jaké hodinky se podle vás k tomu stylu víc hodí. Chrona, pilotky, diversky,..cokoliv

Moje požadavky:

Automaty/nátah

Průměr 39-42 víc nesnesu a menší jsem neměl

Rád bych je na tahu, dokoupil bych řemeny

Limit do 25000. Ale budu rád i za inspiraci z vyšších řad.

Co teď mám s čím jsem spokojen

Skx007

Zelený alpinisty

Bílé s GMT

Seiko oblekovky

Mudman g.shock

Moje sny expy a moony

• Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Podle mě se ke Cafe raceru hodí nejvíc pilotky. Leda bys plánoval novou Ducati Monster, k tý by se hodilo cokoliv. V cenový hladině bych se mrkl na nabídku Ch. Ward, případně Longines (HC). Nebo kdybys chtěl pár stovek přihodit, tak TH Formula 1 calibre 5 na gumě z Itálie nebo z Německa.

Odesláno

Nad pilotkama jsem taky uvažoval. Ducatku ne. Chtěl bych spíš nortona, triumfální, případně Honda/Yamaha.

Wardy bych asi nezkousnul to logo. THf1 mi připomínají Seiko 5

Odesláno

Já bych hlasoval pro nějaké bronzové. Časem je na motorce ošleháš větrem a získají patinu. Mrkni třeba na Zelos, i když tam teď hodinky už jsou sold out a nové řady nenasazují.

Odesláno

Osobne bych si umel predstavit k Caferaceru i Moto Koure. A barevnou variantu dle kazdeho vkusu soudruha nebo dle barevne varianty moto...

post-39943-0-24880300-1487159322_thumb.jpg

Odesláno

Tutima máj parádní modely.

Zelos vypadaj dobře, ty bronzový máj něco do sebe.

Moto kuře jsem viděl kdysi a líbej se pořád. Malinko vedou před tutimou.

Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk

Odesláno

Jeste jedna vec, podle mne, na Cafe racer bych se s automatama moc nehrnul. Nemivaji zadny kultivovany ctyrvalec. Vibrace jsou znatelne i v riditkach. Stav ceskych silnic a charakteristika odpruzeni/odtlumeni taky neni jako u cestovni motorky...

Ale to je jen muj osobni nazor, zlikvidoval sem i odolnejsi hodinky jeste kdysi na CZ 175.

Odesláno

Přemýšlím nad něčím podobným. Zatím jsem sice ve stádiu definice parametrů, ale ani tam to nemám až tak jasné. Podělím se s tím málem, co zatím mám:

Manuální nátah:

Původně jsem chtěl výhradně automaty, ale k tomu stylu mi tak nějak sedí víc manuál. Navíc je chci nosit výhradně na motorku, takže se dá předpokládat, že pauzy mezi jízdami budou delší než rezerva chodu. Tím pádem z toho udělám přednost a vytvořím si takový rituálek před jízdou - natáhnout a seřídit hodinky.

No date:

Na motorce to fakt nepotřebuju a usnadním si seřizování. Ušetřené prachy za nepotřebnou (v tomto případě) komplikaci.

Tah + řemeny:

Přestože plánuji nosit s řemenem, tah vždycky k hodinkám pořizuji pokud je k dispozici.

Vím, moc toho není  :shutup:

Odesláno

Tiez by som quartzove retro chrono odporucal ak to ma byt len na motorku... aj ked chapem preco chces manualny natah, len to asi pojdes do vintage s 7733 a neviem kolko vydrzia na motorke.

PS: cafe racer ediciu hodiniek spravil Zenith len je to mimo planovany rozpocet... ale su pekne.

14624791_1011535168973994_52548407022353

Odesláno

Automat, nebo ruční nátah jsem chtěl čiste z důvodu zvyku. Odvykl jsem si na baterky. Ale chápu, že ty silnice mohou být pro strojek zahul. Necham si poradit, když myslíte

• po 2 týdnech...
Odesláno

Mě baví tyhle:

https://www.chronoshop.cz/junghans-meister-driver/junghans-meister-driver-chronoscope-027-368644

a tyhle snad ještě víc:

https://www.chronoshop.cz/steinhart-chronografy/steinhart-racetimer-blau

ale jestli to myslíš fakt vážně pujdes do TAG Heuer Monaco

https://www.tagheuer.com/en-us/watches/monaco-calibre-11-automatic-chronograph-39-mm-caw211p-fc6356

Jinak jeste rozumně dodám, ze krása a klasičnost mechanických hodinek na motorce bude dost trpět (nejen nárazy do řídítek a vibrace motoru, ale i treba zipy na bundě) at budes delat co budes delat. Sám jezdím. Na kafíčko si kup nějaký slušný quartzový chrona s hezkým designem a za rozumny peníze budes mit minimalne stejne dobrej pocit jako s automatama.

Odesláno

Nejak mi to neda spat - jestli budes kupovat nejakou starou motorku a ne moderní retro, kup i stary hodinky za par šupů a nech si je dat dohromady - budes fakt originál - inspirace treba tady - Seiko Speedtimer - podle mne fakt cool sportacky hodinky na moto jak dělaný

http://forums.watchuseek.com/f21/my-new-seiko-speedtimer-186112.html

Odesláno

Když se jezdí tak se i padá, to prostě k ježdění na motorce patří...

Takže mi přijde škoda hodinky vystavovat takovému riziku,to si těch 25 dej do kasičky na případné opravy a na ruku si kup za pár kaček nějaké pětky od Seika.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...