Přejít na obsah

Servis kapesních hodinek

mates 1979

Doporučené příspěvky

Zdravím místní vyvážené členy a chtěl bych poprosit zdá by jste mě mohli nasměrovat na někoho kdo dělá servis a renovace hodinek. Dostal jsem od otce zlaté kapsiče k narození syna, jsou cca sto let staré a chtěl bych je dostat do A1 stavu. Nejlépe Severní Morava ale jezdím po celé ČR takže není problém někam dovést.

Díky Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co s nimi je, že potřebují renovaci? Ne každý hodinář má chuť do všeho.

Obecně se koukni do sekce Opravy a servis, kde je několik vláken o hodinářích, nebo úplně nahoru pod logo Chronomagu, tam je na liště Adresář hodinářů.

Nebo zkus napsat zdejšímu členovi Jiří9 a prober to s ním, to je dobrý a ochotný hodinář.

Odkaz ke komentáři

Tak už ze slova stoleté je jasné, že prostě nemůžou vypadat jako nové. To si odporuje. Navíc každý umělý zásah do původnosti a originality je znát, je nevratný a navždy originalitu a historickou hodnotu poškodí. Jednou bys toho třeba mohl litovat. A kromě toho spousta věcí ani udělat nejde.

Určitě nebudou tak zašlé, aby potřebovaly změnu vzhledu. Já osobně jsem zastáncem originality. Nechat je předělat můžeš přece vždycky, ale zpátky už to nejde.

Dej fotku, ať tu neblábolím nesmysly.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

:)

Kdysi jsem na poště cosi posílal, přede mnou nějaká paní táhla obrovskou krabici a snažila se ji nacpat do otočného bubnu pro větší zásilky u okénka. Jenže ta krabice byla už na první pohled daleko větší než buben. Paní s tím přesto k pobavení lidí na poště usilovně zápasila, až to nakonec zoufale vzdala a řekla: "vyčnívá" :)

Odkaz ke komentáři

A pak že to neumíš :)

Hodinky fajnové, skoro jako nové. Co se ti na nich nezdá?

Snad jen ručičky vypadají trochu různobarevně. To se dá přeleštit a znovu natmavit na požadovanou barvu. S ostatním bych nedělal nic, snad jedině nechat vyčistit a promazat strojek, aby byl s jistotou naolejovaný a nehrozilo oreznutí ocelových součástek.

Jinak ale to, že se po sto letech dochovaly v tomhle stavu je právě tím, že s nimi nikdo nic nedělal, žádné úpravy, předělávání ani renovace.

Odkaz ke komentáři

No na spodním okraji ciferniku jsou takové olezle, ručičky by taky chtěly přeleštit nebo tak něco a nevím strojek promazat a přeleštit pouzdro. Hele hodinky mám rád, koukám tady na tohle fórum uz pár let ale moc jim nerozumím a nevím co by takový servis obnašel, finance neřeším neboť předpokládám že sto tisíc to nebude ale chci je zachovat pro kluka až se mu narodí svišť tak ať je mohu posunou dál

Odkaz ke komentáři

Proč by chtěl někdo přeleštit zlato? Aby toho zlata trochu ubylo?

Ciferník vypadá smaltovaný, takže tam bude jen špína, to se otře a je to (nedělej to).

A pokud je chceš zachovat, tak je to jak jsem psal - nedělat nic, snad jen nechat promazat. I k tobě se dochovaly právě díky tomu, že s nimi nikdo nic nedělal. Kdyby každý majitel nechal udělat nějakou úpravu, tak už bys měl úplně jiné hodinky a zlato proleštěné skrz.

Važ si toho, jak jsou krásně zachovalé.

Ale jinak jsou to samozřejmě tvoje hodinky a je jen tvoje věc co s nimi uděláš.

Já tě ale chápu, dnes chce mít každý všechno nové. I to staré. :)

Odkaz ke komentáři

Já bych s nima nedělal vůbec nic. Když to tak přežily sto let a vypadají tak dobře, tak to evidentně funguje a stačí. Ulož je na čisté suché místo, kde nehrozí vlhko a počkej, až přijde čas předat je dál.

Víš co - aby tvůj syn mohl jednou říct: Tyhle hodinky se u nás takhle dědí už přes sto let a pořád vypadají takhle.

Aby nemusel říkat: Tyhle hodinky se dědí přes sto let, jen táta je nechal zrenovovat a praskla jedna ručička.

Kdo je vyrobil netuším, ale můžeš zkusit tuhle databázi: http://www.mikrolisk.de/

Odkaz ke komentáři

Karlos má pravdu. Hodinky vypadají dobře. Takže, leštění pouzdra, vůbec nelze doporučit. Na svůj věk vypadají více než dobře.

Mazání dostupných ložisek, bez celkového rozebrání a kompletního vyčištění stroje, taky nemá cenu, když budou ležet v šuplíku a občas se nenatáhnou .Protože ten olej, kterým by se namazaly, by stejně za pár let zatuhnul .  Jirka

Upraveno uživatelem Jiří9
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...