Přejít na obsah

Demagnetizace hodinek

Josef01

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO

podezírám svůj natahovač se zdůrazněním na podezírám .... dvířka drží na dvou magnetech, které sice nejsou nijak silné, ale jsou tam

spíš jsem to zmagnetizoval gripem od el. cigarety na kterém drží i nemagnetická padesátikoruna :D .... ale seru na to ... vzhledem k tomu, že ty hodinky nosím jednou za měsíc pár hodin pro potěchu oka a pohlazení duše tak -15s nebudu zatím řešit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 142
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

tak sem se tady do toho začetl, protože mi jedny hodinky začínají jít do mínusu (lehce podezírám natahovač, obal od iPadu, nebo grip od el. cigára, kde je magnet jako kráva) a objevil sem tuhle aplikaci pro Apple

https://www.lepsi.ch/watch-demagnetizer/

https://itunes.apple.com/us/app/lepsi-watch-magnetism/id1080183882?l=fr&ls=1&mt=8

tak si můžete hrát 

(pokud to tu už je tak soráč)

Dík, vyzkoušel jsem, asi to funguje. Sranda je pak v meničku-jak odmagnetovat, a je tam tá modrá krabička za pár šupú. :lol2:

Odkaz ke komentáři

Ahááá,... jsem to pochopil jinak.

A když už jsem sem vlezl, tak mi nedá hodit do pléna otázku. Co se stane, když nechám demagnetizovat hodinky, které ale NEBYLY zmagnetizované? Tedy "čisté" hodinky - pro klid duše a vyloučení jedné z možných příčin změny chování hodinek - položím na demagnetizér. Nestane se nic, nebo naopak?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Dík, vyzkoušel jsem, asi to funguje. Sranda je pak v meničku-jak odmagnetovat, a je tam tá modrá krabička za pár šupú. :lol2:

na ebay se to dá koupit za 10usd, ale jestli to funguje nevím .... ale asi jo ... v tý krabičce bude nějaká píčovina, že by jeden asi zíral :D

tady je zrovna jeden pěknej http://www.ebay.com/itm/ANTIQUE-WATCHMAKERS-DEMAGNETIZER-No-60-WORKS-STRONG-/192147521321

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Ypo, já ji mám a funguje, ta aplikace to potvrdila, budu tomu prostě věřit. :D

jak to funguje ? ... to tam jenom ty hodinky jebneš a pustíš čudlík, nebo s tím musíš nějak šamansky verglovat ? .... hodinky musí být v chodu nebo zastavené ?

Odkaz ke komentáři

Nedalo mi to a kdyz jsem sel dnes okolo hodinarstvi stavil sem se optat, jestli hodinar nema nejaky tady ty carovatka na demagnet.

Co vam budu povidat koukal na me jak na vola ze prej co chcu kdyz hodinky jdou presne nemam nic resit. Strojky se pry delaji z antimagnetickych kovu a kdyz tak je toho v okoli tolik, ze se to zmagetizovava a odmagnetizovava kazdou chvili..

Tak nevim :-)

Odkaz ke komentáři

Nedalo mi to a kdyz jsem sel dnes okolo hodinarstvi stavil sem se optat, jestli hodinar nema nejaky tady ty carovatka na demagnet.

Co vam budu povidat koukal na me jak na vola ze prej co chcu kdyz hodinky jdou presne nemam nic resit. Strojky se pry delaji z antimagnetickych kovu a kdyz tak je toho v okoli tolik, ze se to zmagetizovava a odmagnetizovava kazdou chvili..

Tak nevim :-)

Ke mně se zase dostalo na opravu několik hodinek po tady takových hodinářích, a co vám taky budu povídat, já bych jim nevěřil ani nos mezi očima. :lol2:

Odkaz ke komentáři

Také se mi stalo, že se jeden den Seika Monster najednou zpozdila asi o 10 minut/24 hod, poté jsem si uvědomil, že jsem s nimi byl hodně blízko pár neodymovým magnetům. Tak jsem je seřídil, dál neřešil a vše se srovnalo samo.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...