Přejít na obsah

Výběr Biku

Doporučené příspěvky

Vím, že to sem moc nepatří. Jistě se zde najdou nadšenci co svá nabraná kila při sezení u PC potřebují taky shazovat a tak mě napadlo se zeptat zde.

Za pár týdnu se chystám koupit kolo, ale mám trošku hokej v označení jednotlivých komponentů. Jedná se mi o osobní zkušenosti s biky s cenovou relací okolo 17K. Mám totiž dilema zda vzít levnější bike a později jej osadit kvalitnějšími komponenty nebo dražší tj. kolem 18 - 19k a kolo vozit jen na garanční prohlídku k prodejci.

Jde mi o to zda "levnější" komponenty vydrží alespoň půl roku provozu. Kolo bude sloužit jako dopravní prostředek do práce, ale rád bych jej vzal i na dovolenou do hor.

Můj nástřel:

Dražší model: http://www.bike-sport-shop.cz/jizdni-kolo-ktm-ultra-fun-29-matte-black-orange-blue-2016.html podle všeho to vypadá na kvalitnější komponenty, alespoň dle popisků....

Levnější varianta s dodatečnou možností dokoupit lepší komponenty:

Jediný co vím určitě, že potřebuji 17" rám a zda 29" nebo 27.5" kola to už si vyzkouším na prodejně co mi sedne více.

Bike mohu koupit jen v jednom obchodě, což je velké mínus, ale co se dá dělat.

Tak snad mi někdo poradí  :evil:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 92
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nazdar,

dám ti klasickou místní radu, doporučím úplně něco jinýho než co chceš koupit :). Co třeba tohle?

http://www.maxbike.cz/eshop/malawi-29 (dělaj i 27,5 se stejným osazením)

Cena je cca těch 17, můžeš si to případně trochu doladit, osazený to je všechno jednou řadou od Shimana. Mám od nich už 4 roky krosový kolo (model Maas) osazený komplet na Deore a jedinej můj servis je ten, že s tím zajedu jednou ročně do servisu, nechám promazat a případně vyměnit řetěz (najeto mám přes 5 tis. km a nejsem zrovna muší váha). Nevím kde všude s tím hodláš jezdit, ale myslím, že pro normálního jezdce je kvalita těch komponent naprosto v pohodě.

Paw

Upraveno uživatelem Paw
Odkaz ke komentáři

Jak píši výše, nevýhodou je že jsem odkázán na jediný obchod. Od zaměstnavatele mám určitý druh benefitů a ty lze uplatnit jen tam. Proto mě hodně zajímá, jaké jsou rozdíly mezi altus, acera, alivio, deore.....Jak dlouho vydrží...

Kolo nebude sloužit na sjezd a na blbnutí po lesích. Na to bych musel trochu připlatit.

Odkaz ke komentáři

Tato možnost mě taky již napadla, uvidím zda mi vyjdou vstříc. Třináctého tam pojedu pro kolo, tak jsem zvědav zda to bude možné. Napadla mě i možnost si nechat komponenty vyměnit na jimi nabízeném kole.

Bohužel v nabídce mají jen jeden rám, takže čistá skládačka nepůjde.

Odkaz ke komentáři

Aha, benefity a jejich uplatnění to je jiná věc. V tom případě bude cokoliv postavenýho na Deore postačovat. Pokud by to bylo drahý, tak z vyšší řady středy, kolečko, převodník, kliky, přehazku, ostatní klidně z nižší. Na starým kole mám přes 15 roků kombinaci Altus/Acera a funguje to celou dobu bez údržby, maximálně prehazku a presmykac otřu hadrem. Pokud s tím nebudeš jezdit obden v bahně, tak jsou komponenty v podstatě nesmrtelný.

Odkaz ke komentáři

Koukni se na Rockhooper Comp (ty máš ve výběru Sport), má o dost lepší rám a celkově je za pár kaček navíc lépe vybavený. http://www.ramala-silhavy.cz/specialized-rockhopper-comp-29-gloss-cyan-moto-orange-black-m-2016 Sám ho mám v hledáčku, rámy Specialized jsou opravdu špička. Bohužel nemá vzduch. vidlu, to je jediná chybka, jinak skvělá varianta podle toho co jsi vybíral. Maxbike moc nezlevňuje a ty levnější varianty rámu nejsou bůhvíco. Alivio ti bohatě stačí, Deore přehazka není špatná, ono to tak i většina kol má sestaveno (kolem 17tis.). Spešl má xram dvojplacku, myslím že to je dobrá volba. Za mne ten Špesl, ale Comp. Když mají Sport, určitě ti seženou i Comp)

Upraveno uživatelem raskiscz
Odkaz ke komentáři

Díky za poznatky, takže se těch levnějších komponent nemusím bát. 

Jinak mám pod 80 Kg a bohužel vzduchové vidle jsem nenašel na kole do mého limitu.

Spešla mají i ve variantě Comp, jen je krapet nad limit http://www.bike-sport-shop.cz/jizdni-kolo-specialized-rockhopper-comp-29-wht-red-sil-blk-2016.html ale asi bych to dokázal oželet. Jen nevím zda dvojplacka ve předu bude good. Zda mi velký talíř nebude chybět na rovinkách....

Upraveno uživatelem Cleric
Odkaz ke komentáři

Ahoj. Komponenty radeji od deore, min alivio. Altus,acera, brzy vznika vule.na cepu prehazovacky. Jinak kolik meris? Jestli 180 min jdi.uz do 29". Jinak spesl ma dobrou geometrii. Firmu majoritne vlastni merida. Ktera jim dela ramy. A1 je hlinik 6061 a drazsi spickova slitina je u speslu M4 coz je dural 6066. Vidlice pokud jezdis les, koreny, tereny atak. Tak obycejna system pruzina - olej patrona je na nic. Prevod 2x10 do extreme prudkych stoupani je tezsi 26pr 42zadni. 3x10 s 22pr 36 zadni je lehci prevod.A z.kopce pokud preferujes stale slapani zas chubi ten velky talir. 2x10 je jednodusi razeni. Vetsi trvanlivost presmykace a lehci kolo o par gramu za jednu placku.

Upraveno uživatelem Napoleon
Odkaz ke komentáři

Jinak podle tech znacek co nabizi ten eshop. To KTM je taky dobre. Ramy jsou pry made in austria. Rafky a draty u ktm.vzdy vydrzeli hodne. Gt a triple triagel jejich ramu nebrat!! Cannondale ma vyborne zmaknutou technologii ramu. T.j.svarovani, zabrousene svary, zeslabovani ramu......

Odkaz ke komentáři

Mám cca 168 cm, zda 27.5" nebo 29" kola to už jsem si vyzkoušel na prodejně v Kolíně a velký rozdíl tam nebyl. Spíš to bude o zvyku, 29" mělo pro mě trošku horší manévrovatelnost, ale z projížďky po prodejně toho moc nemohu vyvozovat :D

Problém je ten, že s 27.5" nemají moc atraktivní modely.

Les apod. zatím určitě nechystám......Zatím se spokojím s Hydrem ve vidlicích. 

Díky za další postřeh. Na GT jsem ani nekoukal, moc se mi právě nezamlouval designe rámu :D 

Spíš vybírám mezi Meridou a Spešlem. Možná Cannon

Odkaz ke komentáři

Ten postnuty spesl ma rafky doblewall. Merida to nepise. Nicmene bez dvojite steny je to bahno. Merida riditka sire 680 mm, spesl 720 mm. To.chce osahat co te sedne vic. Merida je 3x9 ale jen altus. Spesl 3x8 na alivio. No za 15 je celkove lepsi ten spesl nez ta merida. Spesl ma i delsi zaruku na ram myslim.

Odkaz ke komentáři

OK takže lépe vychází Spešl a to mi tuhle značku hodně lidí nedoporučovalo. Jj o rozdílech mezi 27.5 a 29" jsem toho našel hodně, snad mi dovolí menší projížďku po okolí na obou velikostech :D 

Ono právě není ani moc rozdílů mezi 27.5" a 29"....

Odkaz ke komentáři

A co ti doporucovali za znacku? :-) no 27.5 snad zacal giant jako reakci na 29 garyho fishera ( dnes trek) dva roky 27.5 giant testoval melo to hodne pro i jako kompromis. Dokonce giant chtel.vyrabet jen rozmer 27.5 ale nakonec ty 29 dnes vladnou......27.5 se doporucuje mensim jezdcum kuly lepsimu tezisti nebot treba15 palcovy ram na 29 neni dobre....

Odkaz ke komentáři

Rám musím mít 17" a u kol to bude vesměs jedno, tam bude hodně záležet na geometrii onoho rámu. Takže se spíš orientuji dle lepších komponentů.

Doporučovali mi Authora, ale ten v tomto shopu nemá velké zastoupení. 

Odkaz ke komentáři

Jo presne jak te sedne geometrie a preferovat lepsi komponenty. Author ? :-) tak to je spesl urcite lepsi. Author ma cinske ramy :-). A v komercnim bike prumyslu je thajvan ( merida, giant) jako vyrobce ramu kvalitni. Oni totiz tyto vyrobci vari a pecou ramy pro hodne ostatnich znacek.

Odkaz ke komentáři

Já věděl že na Authora nemám ani koukat :D Nejpravděpodobněji pro koupi se mi jeví Spešl Comp 29", ještě tam zkusím v týdnu zavolat a pozeptat se zda by šlo hnout s cenou trochu dolu. Přece inu mám strop trochu jinde a musí mi zůstat i kačky na nějaký to vybavení.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...