danlolland Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Zdarek vsichni chronomagove! Pred zhruba ctyrmi lety jsem si koupil z Japonska Seiko SARB035 a mel jsem opravdu neskutecne stesti na vyjimecny kus. Hned fungl nove meli odchylku jenom +-1 sekundu za den! JENZE, zhruba po roce a pul noseni jsem s nima odletel do Afriky na charitativni cestu a po navratu se nahle zacali odchylovat o zhruba +-10 sekund. ..nevim, jestli to bylo tou magnetickou kontrolou na letisti nebo necim jinym, ale myslim, ze vam nemusim dlouho vysvetlovat proc me to nesmirne rozcilovalo. Donesl jsem je teda do obchodu s luxusnima hodinkama na serizeni, ale tim, ze to neni model za sto tisic tak si s tim moc hlavu nelamali. Vyladili to na +-8 sekund a tim to pro ne bylo uzavreny. ..a pro by klidne bylo taky, kdybych nevedel, jak presne ty hodinky byli predtim.. ..zacal jsem se v tom teda ze zoufalosti hrabat sam a to byl zacatek konce.. Vubec nevim jak, ale z 8 sekund za den bylo najednou +7/8 minut. Hodil jsem je teda na par let do supliku a koupil si quartzky. Posledni dobou mi ale zacali neskutecne chybet. Vytahl jsem je ze supliku a zkousel znovu seridit, ale at delam co delam, vubec je nemuzu zpomalit.. Tech +7 az 8 minut je jejich nejpomalejsi tempo. Muzeme prosim preskocit tu evidentni cast kdy jsme vsichni dospeli k nezvratnemu nazoru ze jsem blb a prejit prosim k reseni situace? Vedel by si s tim prosim vas nekdo rady? Je vubec mozne vse navratit do normalu? Mel by nekdo chut hodinky vyladit kdyz bych mu je treba na dva tydny poslal, prosim vas? Samozrejme za financni odmenu. Predem vam mnohokrat dekuju za cas a ochotu! Daniel
organic Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Co kdybys zkusil hodináře s vibrografem?
Dzos Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Pokud jsi je rozhasil sám, tak to bez cizí pomoci nedáš. Když jsou hodinky nové, jdou přesněji, ale časem se mohou projevit vůle, je třeba je také čas od času promazat. Potom ty odchylky rostou. Pokud strojek není certifikovaných chronograf (a ani tam to mnohdy nejde), nedělej si iluze, že se podaří je seřídit na +-1 sec. S tím nic nenadělá ani super hodinář.
danlolland Odesláno 11. dubna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Díky moc za odpovědi! Já jsem tady na chronomágu právě pákrát četl blogy nadšenců co si hodinky opravdu vyladili, tak mě napadlo jestli by se někdo takhle vášnivej nenašel.
geometr Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Kolik je normál u SARB035 (6R15)? +25 / - 15 s/den? Takže 8 bylo OK. A bylo to opravdu +-, nebo jenom + nebo jenom - ?
danlolland Odesláno 11. dubna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Hmmm, bylo to +8 jak si teď zpětně vybavuju.
geometr Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Jak píše organic, zajdi k hodináři, třeba se mu zas +8s povede :-)
danlolland Odesláno 11. dubna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 A mohli byste mi prosím nějakého osvědčeného doporučit? Je mi úplně jedno kde v Čechách.
geometr Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Zkus se podívat tady: http://forum.chronomag.cz/index.php?/forum/4-opravy-servis-a-pomoc-s-hodinkami/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se