pykof Odesláno 28. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2014 Nuž, keď si najdem čas,tak to celé odfotím, je to úplne nové vodotesné puzdro z iného typu hodiniek, strojček je vymedzený plastovou vložkou z iných hodiniek a jemne upravený (nievem to presne pomenovať) vstupný kanálik -trubka pre kľúčik a korunku. Luneta je originál na puzdre kovová. Ciferník, ručičky som mal v rezerve a strojček je kaliber 68.4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2014 To vůbec nevypadá špatně. Asi si budu zase muset taky něco ubastlit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda_Prim Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2014 Taky jsem si zabastlil, Prim-expedition určitě nemáte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgeisin Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2014 Chrono nenuluje, ale to se jim dá odpustit. A pak, že digitálky nemůžou bejt elegantní . Korunka natahuje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perun73 Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 Pánové, neměl byste někdo k dispozici kvalitní tiskovou předlohu vložky do lunety Igen, ideálně černá čísla + černé indexy + bílé (resp. žádné) pozadí? Chci si zabastlit a nedaří se mi nic obstojného najít. Skenovat to nebo fotit mi přijde stupidní a malovat to v nějakém grafickém programu nesvedu. Takže předem díky za cokoli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 Někdo už to tady dělal, zkus zapátrat v minulosti tohohle vlákna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda_Prim Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 Chrono nenuluje, ale to se jim dá odpustit. A pak, že digitálky nemůžou bejt elegantní . Korunka natahuje? Tlačítka pochopitelně nefungují, ale jinak nařídit i natahnout jdou a šlapou jak mají... Původní stroj: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2014 Nechtěl jsem zakládat nové vlákno, ale poradíte prosím někdo, jak bez poškození nasadit ciferník na kalibr 66.4 (dětské sporty). Měl jsem jedny se super cifrem se strhaným šroubkem na natahovacím kole, které chybělo, tak mi přišlo nejjednoduší přehodit jen ciferník na jiné, kde byl zničený. Ten dobrý se mi podařilo sundat bez poškození, ale nejde mi ho nasadit, abych ho neohnul. Všiml jsem si, že konce těch nožiček jsou jakoby roznýtované (malým důlčikem rozklepnuté), musí se to připilovat a pak zase opatrně nanýtovat, nebo jak na to, abych ho nezničil? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2014 To by nemělo hrát roli - povolení šroubky na strojku a natlač tam cifr a utáhni. Musí to pasovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pykof Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2014 (upraveno) No a tak som si znova našiel čas a predstavujem :Bastl domek z novým prírastkom, trojšrobkový gravírovaný strojček cal.68, ciferník a ručičky - Parexo.Nuž čo som mal, to som dal. Centrovanie a tlmenie strojčeka prevedené kúskami vodáranského O-krúžka, mimochodom Orlíky tam majú celý O-krúžok zo silikónovej bielej gumy. Puzdro temer nové. Upraveno 10. dubna 2014 uživatelem pykof Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2014 To by nemělo hrát roli - povolení šroubky na strojku a natlač tam cifr a utáhni. Musí to pasovat. Díky moc, to bude ono. Na tom strojku kde byl dobrý cifr jsem totiž sundal můstek a vytáhl i vteřinové kolo a ještě nějaké další, abych se podíval jak tam cifr drží (nikdy jsem to nedělal a strojek byl KO, takže kdybych ho pak nesložil, tak aspoň byl na pokusy). U druhého strojku, kde byl cifr KO jsem si říkal, že to přece jen musí jít vytáhnout a tím pátem jsem ho při sundávání ohnul. Netušil jsem, že stačí jen povolit šroubky. Díky moc za radu. Měl bych ještě jeden dotaz, hodinky s kalibrem 52 (tuším), do kterých se musí vrchem, ale nejde mi sundat horní část pouzdra, kde je sklíčko, nedostanu pod ni nůž a vybrání není vidět. Je na to nějaký fígl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pykof Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2014 A ešte jedny ,za cca 2 hodiny hotové Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2014 Fígl je - nožík s hodně tenkou čepelí a zkoušet kolem dokola. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2014 Díky moc, to bude ono. Na tom strojku kde byl dobrý cifr jsem totiž sundal můstek a vytáhl i vteřinové kolo a ještě nějaké další, abych se podíval jak tam cifr drží (nikdy jsem to nedělal a strojek byl KO, takže kdybych ho pak nesložil, tak aspoň byl na pokusy). U druhého strojku, kde byl cifr KO jsem si říkal, že to přece jen musí jít vytáhnout a tím pátem jsem ho při sundávání ohnul. Netušil jsem, že stačí jen povolit šroubky. Díky moc za radu. Měl bych ještě jeden dotaz, hodinky s kalibrem 52 (tuším), do kterých se musí vrchem, ale nejde mi sundat horní část pouzdra, kde je sklíčko, nedostanu pod ni nůž a vybrání není vidět. Je na to nějaký fígl?Některý Primky nemají rámek skla, sklo se zasazuje přímo do pouzdra... Abys to neohryzával zbytečně.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2014 Některý Primky nemají rámek skla, sklo se zasazuje přímo do pouzdra... Abys to neohryzával zbytečně.. To je pouze u některých hodinek s kalibrem 66/68. U kalibru 52 si nejsem vědom, že by tuhle idiotinu udělali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 11. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2014 To je pouze u některých hodinek s kalibrem 66/68. U kalibru 52 si nejsem vědom, že by tuhle idiotinu udělali.Záleží na pouzdru, kal. 50 a 52 už jsem viděl nabastlené i v pozdějších pouzdrech. Koneckonců, třeba takové Brusely také mají sklo bez rámku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 11. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2014 Záleží na pouzdru, kal. 50 a 52 už jsem viděl nabastlené i v pozdějších pouzdrech. Koneckonců, třeba takové Brusely také mají sklo bez rámku. Nafotím konkrétní typ, tuším že je to 52, ale byl jsem drancovat místní blešák o minulém víkendu a nemám hodinky u sebe. Jedny zlacené mají 3 dílné pouzdro a kalibr zadem vyndat nešel, takže jsem usoudil, že musím předem (jako u 52). Dostanu se k hodinkám zas o víkendu, tak navotím a zkusím se pochlubit i do reportu z drancování (pokud je vůbec s čím) :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perun73 Odesláno 11. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2014 Tak jsem si včera večer trochu zabastlil s jednou kaput vložkou do Igení lunety. Materiál: skener, laserová tiskárna, arch obtiskového papíru Propagteam, Herkules a flaška vína. Nalevo bastl (pardon, renovace), napravo originál Elton. Ještě vymyslet, jakou barvu na pozadí. Něco veselého? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 11. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2014 Dobře Ty . Nechceš to trochu rozvést? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 11. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2014 Tak jsem si včera večer trochu zabastlil s jednou kaput vložkou do Igení lunety. Materiál: skener, laserová tiskárna, arch obtiskového papíru Propagteam, Herkules a flaška vína. Nalevo bastl (pardon, renovace), napravo originál Elton. Ještě vymyslet, jakou barvu na pozadí. Něco veselého? Pecka!Jaks to udělal, prosím návod pro blbé i s obrázky, musím to stejné udělat na své zničené lunetě. Ten originál je původní, nebo novovýroba Elton (předpokládám to druhé) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se