Přejít na obsah

nooskiho hodinky

nooski

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 524
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Díky siwi. JIm sluší skoro vše, jen katalogová fotka ne :-)

No a nejen Seikem živ je člověk. Občas se na ruku dostanou i malá Casia a nebo naopak žhnoucí pilotky resp. B-uhry.

Funky fotka č. 1

xYOLd1x.jpg

Ještě více funky fotka č. 2

ubpV3If.jpg

Moje první opravdové hodinky

KEzAuo0.jpg

Krásně čitelné i v noci

jdT8B4l.jpg

Prostě parádní kus

MdSSezK.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska želvy.

Holkám černobílé fotky prostě sluší

scdStAh.jpg

A z jiného úhlu

Z3HoTbB.jpg

Plastický ciferník

GHaP1jq.jpg

Korunka s ladným bočkem

n2as3rm.jpg

Dýnko se známým motivem

eQ7cu4Q.jpg

Signovaná spona

LRPjDpY.jpg

Za nic si nemůžu vpomenout, jak se tohle jmenuje česky, prostě signovaný keeper, který jasně dokazuje, že nejde o žádné leštěnky trávící život v hodinkovnici.

Bek0XOA.jpg

Motiv vlny se opakuje i na konci řemenu

9zlFgFc.jpg

Odkaz ke komentáři

Svatoslav: díky, to vypouklé sklo je při nošení hodně znát a rozhodně  přidává hodinkám na kráse. Klasické záběry na ciferník však tuto vlastnost neukážou.

Dnes pár makrofotek na ciferníky dvou hodně podobných hodinek.

Želvy:

9Six69f.jpg

zxe71qu.jpg

A SKX

rOX2epZ.jpg

kZgoajx.jpg

Odkaz ke komentáři

Siwi: díky!

Dneska po delší době neSeiko a zkusím zase i něco málo napsat.

Laco Rostock. Hodinky, které jsem si koupil za státnice a absolvovaly se mnou hromadu času v práci i na dovolených. Pilotky obecně mě přivedly skoro před dekádou na chronomag a jako chudý student s už tak jedním finančně náročným koníčkem mi nezbylo než tady slintat. Původně to byl boj mezi tehdy velice populárním Archimede a Steinhartem, zvítězilo Laco :-) Bral jsem ruční nátah na úkor safíru u automatů, ale nelituji. Ruční nátah pro mě symbolizuje ty pravé mechanické hodinky už od dob natahování mého prvního budíku a dědových Primek jen s hodinovou ručičkou (kam by podle jeho slov spěchal). Časem se mnou hodinky byly u všech opravdu důležitých životních situací a přesto, že je už tak často nenosím, mi přinesou pokaždé hromadu vzpomínek. Původní řemen už intenzivní nošení nevydržel a tak jsou momentálně na černém NATU. Historicky sice volba nepřesná, ale věřím, že existovat tato volba za války, tak by se nosily právě na tomhle typu řemenu.

L2Q9RSv.jpg

Sklo již nese nějaké ty známky používání. Holt svět plný ostrých hran převodníků a spon v kartónových krabicích je k hodinkám nepřátelský.

OzkLT1G.jpg

Luminescence je neskutečná

xfCYa0Y.jpg

A ještě jednou

KONUp74.jpg

Nedávno jsem opět po dlouhé době nahodil na ruku tyhle krásné malé oblekovky a nemohl jsem z nich spustit oči. Klenuté plexi spolu se zlatými indexy dokážou rozehrát neuvěřitelný koncert. Jako bonus je hlasité tikání strojku s nízkou frekvencí - balzám pro sluch i ducha.

S3Fjzv3.jpg

Hodinky rychlých šípů (dobře, pár dekád je dělí) se symbolem velkého vonta

4jx9UZq.jpg

Když natočíme nejdelší osten ježka tak, aby vyčníval z klece nejširším jejím otvorem, posuneme ježka do poloviny výšky klece... himbajs tohle asi není správně...

TDS3bIv.jpg

Odkaz ke komentáři

Mě se nejvíce líbí hned ta první Laco a nebudu chodit kolem horké kaše a rovnou přiznám, že je to slátanina ze dvou různě nasvětlených fotek :-) Pro mě premiéra, ale tahle technika má obrovský potenciál (který nedokážu ani z miniaturní části využít). Každopádně do kalendářové galerie jsem něco poslal, ale jednak jsou mé šance na úspěch menší než nula a jednak mě štve formát 4:3. Za mě to vypadá blbě a všechny fotky jsem musel zpětně dohledat v originálu a ne zrovna pěkně ořezat.

Odkaz ke komentáři

Díky siwi, snad to stihnu :-)

Dnešní směska

Casio B640, vynikající digitálky v duchu 70. let s krásným fontem a funkcemi jako základní géčka. Navíc efektní osvětlení displeje.

1S8iFLb.jpg

EX154vY.jpg

Obligátní želvy vzhůru nohama

f8lmm4A.jpg

No a zlatá verze F91. Definitivní hodinky pro člověka nepolíbeném chronobundusem.

AbAU7WJ.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Po delší době zase nějaký nový přírůstek. Sice z té nejnižší cenové kategorie, ale nový přírustek to je.

wltG9TP.jpg

Přemýšlel jsem, co levného bych si pořídil, a tentokrát volba nepadla na malé digitálky, ale na jednoduché a přehledné quartzové pseudopotápky Casio MRW200H. Tchán si před časem pořídil podobný typ, a opravdu se mi líbily - navíc jsem dosud neměl ve sbírce quartzovky se vteřinovkou. Inu suma lehce přesahující autorku babičky putovala na účet českého  e-shopu a hodinky přistály bez dalšího poplatku na místní zásilkovně.

5SFwR3X.jpg

Tělo je platové, sklo taky, luneta nemá aretaci a je obousměrná a zatím jdou přesně :-) Díky nízké hmotnosti jsou pohodlné i přes rozměry lehce větší než třeba SKX. Zklamáním je pro mě lumi, protože je prakticky neexistující a nevydrží svítit snad ani 5 minut. Casio umí i lepší lumi. Prostě levné hodinky, které se pohodlně nosí, mají WR 100m, neuvěřitelně dobře se na nich čte čas a neurazí svým zevnějškem. Pár negativ by se našlo, ale vzhledem k ceně jsou to nářky zbytečné.

ihoqPfr.jpg

c7o6Z5T.jpg

5yaKBxd.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...