Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Minulý týden ve středu večer mě praštily do očí na amazon.de a poštovnému zdarma do ČR prostě nešlo odolat :rolleyes:

Ve čtvrtek ráno už se podle trackování hřály na rakouské poště, v pátek v Brně a kdyby nebyl víkend, nemusel bych čekat až do pondělního oběda... Ale kdo si počká, ten se dočká. Pánové (a dámy), seznamte se prosím: H38511133 - Hamilton Jazzmaster XL (42 mm) Thinline (7 milimetrů)

1Mr0.JPG

1Mr1.JPG

1Mr3.JPG

Tak, unboxing máme za sebou a jdeme na to

1Mr6.JPG

1Mr7.JPG

1Mr8.JPG

1Mr9.JPG

1Mra.JPG

1Mrc.JPG

1Mrb.JPG

První dojmy?

Samozřejmě perfektní balení a uvnitř ještě lepší hodinky. Pořádně těžký kus oceli, to se musí nechat. Leštěný tah v kombinaci s kartáčovanými písmeny H vypadá skvěle, nicméně černá kůže je samozřejmě v plánu. (Přesně podle pravidla "kupujeme na originálním tahu, kožený řemen dokoupíme" :)). Na černé kůži z nich budou http://www.hamiltonwatch.com/collection/american-classic/jazzmaster/thinline-quartz/h38511733 a to bude teprv klasika.

Trochu jsem se bál těch 42 mm, ale v kombinaci s minimalistickou tloušťkou není na mém 18,5 cm zápěstí žádný problém.

Asi jste si všimli, že chybí vteřinovka. Je to tak a vůbec to nevadí. Design je celkově naprosto minimalistický a pozorovat pomalu se posouvající minutovou ručičku je skvělá zábava. Co mě mile překvapilo je to, že po vybalení šly naprosto přesně - minutová ručička lícovala přesně na index vždy v celou minutu podle radiem řízených hodin. Datumovka byla o dva dny pozadu, což znamená že je asi pořádně dlouho nikdo neseřizoval - minimálně od letošního dubna. Jak to bude s přesností dál, to se samozřejmě uvidí, ale pro začátek ta přesnost potěšila.

Sklíčko samozřejmě safírové, mírně asferické, ciferník matný a černý jak noc, indexy stříbrné a plastické jen minimálně. Na přímém světle a pod správným úhlem to vypadá až legračně, skoro jako kdyby se člověk díval na skvěle kontrastní OLED. Ale netřeba se bát, není to žádná čína, je to poctivý kus švýcarské hodinařiny.

Jo, mám z nich radost.

Odesláno

Na můj vkus parádní hodinka. Lumi je na parádu nebo je něco vidět? 

Odesláno

Hezké hodnky, zajímavý je ten font hodinových indexů.

Když jsou to slimáci, chtělo by to nějakou fotku z boku.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Mám ty samé, ale s modrým ciferníkem, osobně se mi líbí mnohem víc než černé. Chtěl jsem něco univerzálnějšího, nepřeplácaného, k riflím i obleku. Tak mi manželka k Vánocům nadělila tyhle - původně jsem si v duchu myslel na Seiko SPC155P1 (a mohla výrazně ušetřit), ale čím víc nosím tyhle, tím víc se mi líbí. Zmíněná Seika ale pořídím také, za pár korun spousta muziky...

• po 2 týdnech...
Odesláno

Dnes proběhl plánovaný převlek do černé kůže a musím říct, že je to pořádná změna. Fungoval jsem zatím s ocelovým tahem, a i když je pouťovost asi příliš silné slovo, leskl se prostě na můj vkus až moc. Naproti tomu kožený řemínek je prostě klasika.

1NiG.JPG

1NiF.JPG

1NiB.JPG

1NiA.JPG

1Niy.JPG

Odesláno

Krásne hodinky, to sa musí nechať. Za mňa im trochu viac asi pristal kovový ťah, ale to záleží od príležitosti. Užívaj aj s kožou.:)

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

asi není třeba zakládat nové vlákno,  jen oživím tohle - má nová akvizice v podobě těchto leštěnek v modré verzi

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/114405-jaké-hamilton-máte/?p=2185939

(uvažiji, že je přezuju na nějaký jemnější mesh, případně na jinou, než černou kůži)...

Upraveno uživatelem Quido Morava
  • po 4 týdnech...
  • Po roku...
Odesláno (upraveno)

Super oblekovky. Mě by děsně chyběla ta vteřinovka. Bez ní ani ránu:)

ano, nechápu absenci vteřinovky u atomat verze - jenže zde to má význam, není totiž poznat, že se jedná o quartz... ;)

Upraveno uživatelem Quido Morava

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...