Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  thefallen napsal:
není v tom nějaký "háček"?

téma archimede vs. steinhart tady bylo probíráno už vícekrát, nejzásadnější rozdíl bude v tom, že archimede resp.ickler skutečně je výrobce hodinek. z mého pohledu pro archimede hovoří také menší poruchovost, lepší servis a celkově profesionální přístup. steinhart gunter mnohé nedostatky dokáže nahradit nadšením pro věc a atraktivním sortimentem.

Odesláno

Díky všem za odpovědi a zejména praktické zkušenosti od Kubsona. Nemohl by sem pak někdo až je bude mít v reálu dát nějaké fotky a napsat pár praktických zkušeností, moc bych to uvítal. Zatím to vypadá, že se z těch hodinek stala srdcová záležitost :wub:

Díky

Návštěvník Tada
Odesláno
  thefallen napsal:
Díky všem za odpovědi a zejména praktické zkušenosti od Kubsona. Nemohl by sem pak někdo až je bude mít v reálu dát nějaké fotky a napsat pár praktických zkušeností, moc bych to uvítal. Zatím to vypadá, že se z těch hodinek stala srdcová záležitost :wub:

Díky

Jak se mi dorazej tak je nafotím. Na praktické zkušenosti bude potřeba chvíli počkat. Jinaká pár fotek jak vypadají v reálu by mělo být tady na fóru nebo alespoň nějaké linky, kde ty fotky jsou.

Návštěvník Tada
Odesláno

Tak na stránkách Steinhart se dnes objevily reálné fotky Nav Chrono II :thumbsup_anim: Doufám, že to je znamením jejich blízkého příchodu do prodeje

Odesláno

Vida Steinhart, vedle limitky B-Uhr se strojkem Unitas s centrální vteřinovkou pro mě další povedený model. Pouzdro, ciferník a korunky super, mile překvapil jemný detail - funkční odlišení ručiček ukazujících čas a ručiček stopek. Snad jen to logo nad nápisem Steinhart bych oželel. Krásně poladěný subciferníčky s šestkou/devítkou, nerušící day/date. Bravo.

Možná bych dal přednost černě rámovaným ručkám ... nějak mi ty chemicky (?) barvený ručky začínají vadit.

Na pěkným dýnku bych vyhodil letadlo?

Celkově skvělý, nikdy bych si nepomyslel, že zatoužím po Štajnhartech, a je to tady.

Odesláno

Obrázek chrono byl "jen" pěkný, ale ty fotky na chronoshopu mi vyrazily dech :speak_cool:. Jsou fakt nádherný, zejména fotka jak krásně svítí. Nějak se mi rozbušilo srdíčko :lol:. Začínám šetřit.

P.S. tyhle stránky by měly zakázat :D , začíná to líst do peněz B), během velice krátké doby dvoje mechanické hodinky je víc než za celý můj dosavadní život.

Odesláno

Moc se mi líbí. mají pro mne jen jeden problém - jako do strojařiny orientovanému člověku se mi strašně líbí sldovat strojek v chodu. O činnosti chronografu nemluvě. Takže mi těžce (až nepřekonatelně) chybí průhled.

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)
  Hugo14 napsal:
Moc se mi líbí. mají pro mne jen jeden problém - jako do strojařiny orientovanému člověku se mi strašně líbí sldovat strojek v chodu. O činnosti chronografu nemluvě. Takže mi těžce (až nepřekonatelně) chybí průhled.

Tak co jsem zatím tak viděl tak na Valjoux 7750 není vůbec co pozorovat. Unitas bez průhledu to by bylo špatné, ale Valjoux 7750 není moc hezký strojek...

Upraveno uživatelem Tada
Odesláno
  Tada napsal:
Tak co jsem zatím tak viděl tak na Valjoux 7750 není vůbec co pozorovat. Unitas bez průhledu to by bylo špatné, ale Valjox není moc hezký strojek...

To me se zase libi.... :whistle:

post-2869-1229377555.jpg

Odesláno

Já prostě ten pohled mám rád. Ten strojek nemusí být ani vůbec zdobený. Prostě se mi líbí ty různé pohyby jedné vačky, přimykání ozubených kol při zapnutí stopek, přehazování minutových/hodinových ozubených kol stopek při změně, nebo naopak průběh resetace. Na svůj Poljot 3133 se takhle dovdu dívat minuty, až hodiny. Prostě to žeru... ;)

Odesláno
  Hugo14 napsal:
Já prostě ten pohled mám rád. Ten strojek nemusí být ani vůbec zdobený. Prostě se mi líbí ty různé pohyby jedné vačky, přimykání ozubených kol při zapnutí stopek, přehazování minutových/hodinových ozubených kol stopek při změně, nebo naopak průběh resetace. Na svůj Poljot 3133 se takhle dovdu dívat minuty, až hodiny. Prostě to žeru... ;)

To bude hádám možná i tím, že na 3133 ti pohled nezakrývá rotor a tu změť ozubenejch koleček u 3133 asi nelze ignorovat - já bych je snad nosil dýnkem nahoru.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...