Přejít na obsah

Řemínek na Sport Igen

Doporučené příspěvky

• po 3 týdnech...
  • Odpovědi 57
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pánové, chci se zeptat těch, co renovovali - dávali jste si průhledné dýnko nebo jste zůstali u původního plného?

Já zvažuji i průhled, ale ono asi v při zachování původního stavu strojku asi moc na co koukat nebude... nebo se pletu? Koukal jsem ne na strojky Liney ChLE - ty vypadají hezky, ale předpokládám, že byly nějak pro tento účel dodatečně povrchově upravované...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, chci se zeptat těch, co renovovali - dávali jste si průhledné dýnko nebo jste zůstali u původního plného?

Já zvažuji i průhled, ale ono asi v při zachování původního stavu strojku asi moc na co koukat nebude... nebo se pletu? Koukal jsem ne na strojky Liney ChLE - ty vypadají hezky, ale předpokládám, že byly nějak pro tento účel dodatečně povrchově upravované...

Strojek u Sportů nevypadů vůbec špatně. Srovnatelné třeba s neupravenou Etou.

Odkaz ke komentáři

Tenhle řemínek už mam doma, teď zbejvaj jen hodinky, posunutý dodání za 14dnů, problémy s ručkama, pak sem dam fotky ...

Průhledný dýnko mě nijak netáhlo, takže já budu mít zrenovovaný bez toho ... Stejně je to jen móda a navíc u tohohle strojku ...

post-1678-1212674421.jpg

Upraveno uživatelem rorda
Odkaz ke komentáři

U obou Sport I, které mám, jsem nechal udělat průhled. Mám tu na renovaci ještě jedny a u nich uvažuju o plném dýnku, případně s nějakou rytinou.

Průhledu se neboj, Cal 68 vůbec není šeredný ani v základní versi, zejména jedná-li se o některé ze starších provedení, která byla ve Sport I používána.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po 3 týdnech...

Včera jsem vydražil IGENy, které bych rád nechal zrenovovat a rovnou jsem začal přemýšlet o řemínku, resp. spíš tahu. Koukám, že tu všichni doporučujete/používáte řemínek. Máte někdo IGENy s ocelovým tahem a popř. jejich foto (kdyby byla možnost, tak i foto, jak to vypadá na ruce). A můžete mi doporučit obchod, kde je podobný výběr tahů, jako na chronoshopu řemínků? Díky.

Odkaz ke komentáři

Šířka, jak už tady padlo, je 19mm, takže sehnat nějakej dobrej tah bude ještě těžší než normálně, pač to je netradiční rozměr ...

Sám jsem zvědavej, jak to dopadne ... :)

Odkaz ke komentáři

Šířka, jak už tady padlo, je 19mm, takže sehnat nějakej dobrej tah bude ještě těžší než normálně, pač to je netradiční rozměr ...

Sám jsem zvědavej, jak to dopadne ... :)

Pružnejší 20 mm remeň tam v pohode vojde, ideálne by sa mal ku koncom zužovať - vtedy sa stratí dojem že je tam natlačený nasilu. Oi., keď som meral šírku viacerých konfekčných dvadsiatok, našiel som dosť zrejme nepresných výrobkov ktoré napriek označeniu mali 19 mm a nejakú desatinku.

Teraz som zaregistroval že ide o ťah a nie remeň, tak beriem späť.

Upraveno uživatelem railmaster
Odkaz ke komentáři

To že bych měl hledat 19 mm tah jsem tu našel, co mne pak překvapilo, že se dělají 18 mm a 20 mm a 19 nikoli (možná jen omezeně, co já vím, jsem tu nováček :-)). Otázkou je, zda 19 mm tah nedodává samotný Elton. Zajímalo by mne, jestli se na to někdo neptal při renovaci. Jinak řemínky co jsem měl možnost vidět, se mi samozřejmě líbí. Ale důvod proč tak prahnu po ocelovém tahu namísto krásného koženého řemínku, je čistě praktický. Řemínek by vydržel pár měsíců, než by byl na výměnu, ocel snad odolá déle:-).

Odkaz ke komentáři

To že bych měl hledat 19 mm tah jsem tu našel, co mne pak překvapilo, že se dělají 18 mm a 20 mm a 19 nikoli (možná jen omezeně, co já vím, jsem tu nováček :-)). Otázkou je, zda 19 mm tah nedodává samotný Elton. Zajímalo by mne, jestli se na to někdo neptal při renovaci. Jinak řemínky co jsem měl možnost vidět, se mi samozřejmě líbí. Ale důvod proč tak prahnu po ocelovém tahu namísto krásného koženého řemínku, je čistě praktický. Řemínek by vydržel pár měsíců, než by byl na výměnu, ocel snad odolá déle:-).
Na tah od ELTONu můžeš vesele zapomenout ... Při předání mejch hodinek jsem se na to zrovinka ptal, jestli už konečně v tomhle ohledu nechystaj změnu a dostalo se mi informace, že k jejich hodinkám se hodí řemínky, takže ne ...

Odkaz ke komentáři

IGENu by možná mohl slušet milánský pletený tah, případně něco obdobně vintážího.

Nemáte někdo řemen z tohoto ptáka Kubsoňáka? http://www.chronoshop.cz/katalog/remen-Di-Modell-Straus

Koketuji z myšlenkou žlutého řemenu k vínovým igenům, i když černá bude možná univerzálnější,

Upraveno uživatelem CzechJoker
Odkaz ke komentáři

• po měsících...
Návštěvník Tada

No já mám IGENy na obyčejném, hnědém koženém řemenu s obyčejnou sponou a vypadá to prostě správně :)

Do budoucna možná zkusím NATO strap nebo plátěný řemínek, prostě něco trošku military :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...