Biges Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2010 ... ?!? ... Nerozumím té celé "složité" procedůře, kterou by musely hodinky absolvovat ... Ať mi řeknou zkušení hodináři, kolik by to člověku trvalo, když už mu pár hodinek pod rukama prošlo ... 5min. a měly by ty nožičky sólo a pak je povrchově upravit?!? Tak prý by se muselo vyndavat i sklíčko - uh! No nevím přesně proč, jsem holt člověk technologie neznalý, já si jen jednoduše představuji, jak se přebroucí nožičky a konec, sklíčko by nemělo vadit. Nicméně plus je, že mají novou tiskovou matici na fluorescenční indexy a je povedená Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 7. dubna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2010 Je jasné, že by se musely ty nožičky opracovávat do finální podoby sólo, ale co je na tom tak složitého, navíc když to tak chceš a zaplatíš za to?!? Vysvětlí mi to už někdo?!? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karloss Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Díky všem za pozitivní ohlasy. Dneska jsem Igeny přehodil na kůži a trochu je venku provětral. S těmi ručkami to při běžném nošení není tak zlé, nedostatky jsou vidět až při detailnější zkoumání z určitého úhlu, takže reklamaci ještě zvážím (mám jich teď za poslední dobu nějak dost a nechce se mi na hodinky zase x-týdnů čekat). Ad Flavamatic: dýnko škráblé není, byla to jen nějaká nečistota při focení. Ad Baker: cena i s poštovným u PPLka byla 6076 Kč, což mi přijde za mechaniky jako velice férová cena. Pravda ale, že jsem jsem si odpustil seřizování strojku, plnění v argonu, průhledné dýnko atd. Pár fotek z dneška.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 (upraveno) Tedy Karloss já nevím, ale z těch ručiček by mě jeblo . Kdybych měl tyhle hodinky na ruce, tak ty ručičky by moje oči přitahovaly jako magnet a byl bych nas....... PS. neočekávám štiplavé poznámky za ciferník edit - já bych jim to poslal jako reklamaci Upraveno 10. dubna 2010 uživatelem jirka404 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer001 Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 hodinky jsou fakt super, tahle lumi se mi narozdíl od zelené líbí. Jen nevím, jak by to vypadalo s bílou lunetou? Přemýšlím o renovaci a právě s bílou lunetou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 @Karloss Dík za nové fotky. Tak až se jich alespoň trochu nabažíš, tak jim to zase pošli zpátky do Eltonu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2010 Tak se mi dneska vrátili Prim Sporty z 'renovace', tedy přesněji přišla z Eltonu jejich novodobý remake. Asi bych měl říct, jak velkou mám radost, nicméně nemám zase tak velkou radost, protože hodinky mají řadu nedostatků. 1. Požádal jsem o speciální tvar korunky a toto mi bylo v Eltonu přislíbeno. Těsně před odesláním hotových hodinek jsem požádal o foto a byl jsem výrazně rozladěn, když jsme uviděl, že ty na fotografii se slíbeným ani náhodou neblíží. Tak jsem si telefonoval s paní, co má renovace na starosti a ta se mi omluvila, řekla, že tak to udělali ve výrobě, nicméně potvrdila, že tam bude korunka, jakou mají na webu. No a dneska koukám, ani to není pravda, je tam ošklivá leštěná korunka s úzkým krčkem. 2. Minutová ručka je na jednom místě ohnutá, navíc barva je nanesena nerovnoměrně. 3. Bílá v sekundové ručce je spíše šedá. Přitom u jiných renovací je tato barva správně. 4. Modrá v lunetě měla být stejná jako na ciferníku. Tak mi to bylo slíbeno. Nicméně když jsem požádal před odesláním na foto, hned jsem viděl, že to tak není. Prý to nejde z technologických důvodů. 5. Podobně jsme se dohodli, že nápisy na průhledovém dýnku budou ČESKY. Několikrát jsem se na to před zadáním 'renovace ptal a telefonicky ujišťoval. A nakonec se ukázalo, že je to tenhle francouzsko-anglický mix. 6. O luminiscenci barev z Eltonu tu bylo řečeno hodně spatného a mohu potvrdit, že je to svatá pravda. Následuje srovnávací foto, kde vlevo je moje domácí renovace Prim Sport s nanesenou barvou NoctiLumina (přesněji NoctiStar), uprostřed původní černé PS1 a nakonec vpravo novodobý ciferník z Eltonu. Fotky nic moc, ale pro ukázku to stačí. Závěr je, že přání zákazníka se zde nebere jako příkaz, ale spíše jako jakési doporučení, které výroba může a také nemusí respektovat. Kvalita kontroly, respektive její absence, je pak věcí samou pro sebe a také se tu o tom hodně napsalo. Ještě štěstí, že strojek jsem si nechal dělat u Frýdla. Takže hodinky poputují zpět. Edit: Právě mi volali z Eltonu. Paní byla velmi milá, což je vždy, nicméně na sekundovku ... tam to není jisté. Korunku v nejhorším zabrousí. Minutovka prý taky není jistá. Hm. Korunka, na které jsem se dohodli: Korunka na webu EHASu: A nakonec jsem obdržel: Šedá sekundovka: Ohnutá minutovka se špatně nanesenou barvou: Vlevo je moje domácí renovace Prim Sport s nanesenou barvou NoctiLumina (přesněji NoctiStar), uprostřed původní černé PS1 a nakonec vpravo novodobý remake z Eltonu. Foceno po nějakých 10 minutách na denním světle v kanceláři. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 11. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2010 Člověče, nechci být přehnaně kritický k ELTONu, ale nic jiného mi nezbývá, je to hrůza ... Potvrzuji, ta paní z ELTONu je velmi milá, komunikativní, ale to není všechno, co dělá přístup k zákazníkovi tím pravým přístupem ... Je ti vůbec schopný někdo z ELTONu vysvětlit, jak to, že se s nimi na něčem dohodneš a pak to prostě neplatí?!? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2010 Bigesi, vypadají pěkně, s tou vteřinovkou jsme na tom možná stejně, ale já to neřeším. Ta minutovka, to že je ohnutá, to je blbý, ale to Ti jistě vymění. Lunetu máš nakonec jako já, bílou s modrými indexy, máš tam jinak tu trojku, což není na závadu, luneta v této kombinaci vypadá fakt perfektně. Korunka, no, já ji u sebe takhle neřešil, ale perfekcionalista a majitel já nevím kolik idenů a s-dvojek, ten se na to dívá samozřejmě už jiným okem Ne, nechci to zlehčovat, ale pro mne by byl největší problém ta ohnutá minutovka, jinak se mi ty Tvé igeny po renovaci fakt líbí Jsme teď asi dva s touhle variantou kombinace barev číselníku a lunety Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2010 Tak se mi dneska vrátili Prim Sporty z 'renovace', tedy přesněji přišla z Eltonu jejich novodobý remake. Hm, dost hrozný. Mě tohle mrzí protože se mi jedničky fakt líběj a chtěl bych je, pěkný český hodinky s původnim (nebo..?) designem kterejma se můžu pochlubit.. Ovšem u současnýho Eltonu tohle prostě riskovat nebudu. Ta luminiscence mě dostala.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2010 (upraveno) Bigesi, vypadají pěkně, s tou vteřinovkou jsme na tom možná stejně, ale já to neřeším. Ta minutovka, to že je ohnutá, to je blbý, ale to Ti jistě vymění. Lunetu máš nakonec jako já, bílou s modrými indexy, máš tam jinak tu trojku, což není na závadu, luneta v této kombinaci vypadá fakt perfektně. Korunka, no, já ji u sebe takhle neřešil, ale perfekcionalista a majitel já nevím kolik idenů a s-dvojek, ten se na to dívá samozřejmě už jiným okem Ne, nechci to zlehčovat, ale pro mne by byl největší problém ta ohnutá minutovka, jinak se mi ty Tvé igeny po renovaci fakt líbí Jsme teď asi dva s touhle variantou kombinace barev číselníku a lunety Já jsem tě prokoukl Ty jsi takový mírný člověk, co to neřeší. Jenže já jsem si myslel, že tak za tak těžké prachy dostanu skutečně špičkové provedení, netušil jsem, že ta sekundovka dopadne hůř než moje domácí renovace. A té trojky jsem si ani nevšiml! Dík za upozornění. Jinak tím se vysvětluje ta barva lunety - oni se o tmavou ani nepokusili, prostě použili tu, co měli namíchanou pro tebe. Já bych ji měl mít tmavší. Jinak ta fluorescenční barva svítí mizerně mimo jiné protože na tom ciferníku pod ní není bílá podkladová barva. Edit: Těšil jsem se na tu novou tiskovou matici, ale když se dívám na tvojí verzi, tak bych řekl, že ta stará nakonec vypadala snad i líp Člověče, nechci být přehnaně kritický k ELTONu, ale nic jiného mi nezbývá, je to hrůza ... Potvrzuji, ta paní z ELTONu je velmi milá, komunikativní, ale to není všechno, co dělá přístup k zákazníkovi tím pravým přístupem ... Je ti vůbec schopný někdo z ELTONu vysvětlit, jak to, že se s nimi na něčem dohodneš a pak to prostě neplatí?!? To je přesně ono! Ona je milá a všechno odsouhlasí a to mně děsí. Pak člověk neví, čeho se mu dostane. Jestli budu posílat další renovaci do Eltonu, tak skutečně a jedině normální přepouzdření, žádné riskování s vymýšlením extra požadavků atd. Měl jsem v plánu ještě jeden vlastní ciferník, ale na to kašlu, to si skoro počkám, co vymyslí Parexo. Možná to bude zase C5SR, ale alespoň to bude za stovku a na 100 % s lepší luminiscencí Upraveno 11. května 2010 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2010 Bigesi, člověče, prober se, vždyť na té fotce svítících ciferníků jsou jen dva........... Je to mrzuté, stále je čím dál jasnější, jak moc na koleně se ty renovace dělají. Všechny nedostatky, které popisuješ, považuji za zcela zásadní, neboť jsou v přímém rozporu s požadavky zákazníka. Renovaci dělají proto, abys dostal něco opravdu perfektního, co kvalitou vysoce přesáhne kvalitu původních Prim Sport 1. Požadované individualizace pak ospravedlňují cenu renovace. Opět se táži, jestli není levnější a hřejivější pocit pořídit si původní kus v NOS stavu za cenu 6-8 t Kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2010 Bigesi, člověče, prober se, vždyť na té fotce svítících ciferníků jsou jen dva........... Je to mrzuté, stále je čím dál jasnější, jak moc na koleně se ty renovace dělají. Všechny nedostatky, které popisuješ, považuji za zcela zásadní, neboť jsou v přímém rozporu s požadavky zákazníka. Renovaci dělají proto, abys dostal něco opravdu perfektního, co kvalitou vysoce přesáhne kvalitu původních Prim Sport 1. Požadované individualizace pak ospravedlňují cenu renovace. Opět se táži, jestli není levnější a hřejivější pocit pořídit si původní kus v NOS stavu za cenu 6-8 t Kč. Njn, chtěl jsem holt tmavě modrý ciferník. Jinak tady je ještě jiné foto, delší expozice, větší roztřes... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2010 ma niekto IGENy na meshi? dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flavamatic Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2010 Tak se mi dneska vrátili Prim Sporty z 'renovace', tedy přesněji přišla z Eltonu jejich novodobý remake. Asi bych měl říct, jak velkou mám radost, nicméně nemám zase tak velkou radost, protože hodinky mají řadu nedostatků. 1. Požádal jsem o speciální tvar korunky a toto mi bylo v Eltonu přislíbeno. Těsně před odesláním hotových hodinek jsem požádal o foto a byl jsem výrazně rozladěn, když jsme uviděl, že ty na fotografii se slíbeným ani náhodou neblíží. Tak jsem si telefonoval s paní, co má renovace na starosti a ta se mi omluvila, řekla, že tak to udělali ve výrobě, nicméně potvrdila, že tam bude korunka, jakou mají na webu. No a dneska koukám, ani to není pravda, je tam ošklivá leštěná korunka s úzkým krčkem. 2. Minutová ručka je na jednom místě ohnutá, navíc barva je nanesena nerovnoměrně. 3. Bílá v sekundové ručce je spíše šedá. Přitom u jiných renovací je tato barva správně. 4. Modrá v lunetě měla být stejná jako na ciferníku. Tak mi to bylo slíbeno. Nicméně když jsem požádal před odesláním na foto, hned jsem viděl, že to tak není. Prý to nejde z technologických důvodů. 5. Podobně jsme se dohodli, že nápisy na průhledovém dýnku budou ČESKY. Několikrát jsem se na to před zadáním 'renovace ptal a telefonicky ujišťoval. A nakonec se ukázalo, že je to tenhle francouzsko-anglický mix. 6. O luminiscenci barev z Eltonu tu bylo řečeno hodně spatného a mohu potvrdit, že je to svatá pravda. Následuje srovnávací foto, kde vlevo je moje domácí renovace Prim Sport s nanesenou barvou NoctiLumina (přesněji NoctiStar), uprostřed původní černé PS1 a nakonec vpravo novodobý ciferník z Eltonu. Fotky nic moc, ale pro ukázku to stačí. Závěr je, že přání zákazníka se zde nebere jako příkaz, ale spíše jako jakési doporučení, které výroba může a také nemusí respektovat. Kvalita kontroly, respektive její absence, je pak věcí samou pro sebe a také se tu o tom hodně napsalo. Ještě štěstí, že strojek jsem si nechal dělat u Frýdla. Takže hodinky poputují zpět. Edit: Právě mi volali z Eltonu. Paní byla velmi milá, což je vždy, nicméně na sekundovku ... tam to není jisté. Korunku v nejhorším zabrousí. Minutovka prý taky není jistá. Hm. Korunka, na které jsem se dohodli: Korunka na webu EHASu: A nakonec jsem obdržel: Šedá sekundovka: Ohnutá minutovka se špatně nanesenou barvou: Vlevo je moje domácí renovace Prim Sport s nanesenou barvou NoctiLumina (přesněji NoctiStar), uprostřed původní černé PS1 a nakonec vpravo novodobý remake z Eltonu. Foceno po nějakých 10 minutách na denním světle v kanceláři. Nedostatky jsou opravdu mrzuté. Ohnutá sekundovka mě opravdu zvedá ze žídle. Počítám se za velké zastánce Eltonu, ale tady už hodně přestřelili. Je nepřípustné, aby Elton nerespektoval jasně dané požadavky zákazníka. Když se tak na to koukám, tak jsem rád, jak moje renovace dopadla. Oprava nedostatků by ti neměla být účtována. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
levistrauss Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2010 (upraveno) Chlapi, nestrašte mě! Moje IGENy se mají vrátit z Eltonu po kompletní renovaci někdy na přelomu června-července! To abych do té doby nespal, co mi za ty prachy pošlou... edit - překlep Upraveno 11. května 2010 uživatelem levistrauss Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2010 Já jsem měl taky zprohýbané ručičky, když jsem to reklamoval tak jsem uvedl jak to, že to projde kontrolou. Ručky vyměněny, ale o kontrole nic. Jde taky o to jak asi platí zaměstnancům a zda to není nějaká sabotáž. Jinak si myslím, že tohle by se stávat nemělo, ale tady je vidět, že je to dost častý jev renovací u Igenu. A to nemluvím o požadavcích, které nesplní, ale zaplatit si je nechají. Docela mě to mrzí.Co víc říct.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2010 (upraveno) Tak se mi dneska vrátili Prim Sporty z 'renovace', tedy přesněji přišla z Eltonu jejich novodobý remake. Asi bych měl říct, jak velkou mám radost, nicméně nemám zase tak velkou radost, protože hodinky mají řadu nedostatků. 1. Požádal jsem o speciální tvar korunky a toto mi bylo v Eltonu přislíbeno. Těsně před odesláním hotových hodinek jsem požádal o foto a byl jsem výrazně rozladěn, když jsme uviděl, že ty na fotografii se slíbeným ani náhodou neblíží. Tak jsem si telefonoval s paní, co má renovace na starosti a ta se mi omluvila, řekla, že tak to udělali ve výrobě, nicméně potvrdila, že tam bude korunka, jakou mají na webu. No a dneska koukám, ani to není pravda, je tam ošklivá leštěná korunka s úzkým krčkem. 2. Minutová ručka je na jednom místě ohnutá, navíc barva je nanesena nerovnoměrně. 3. Bílá v sekundové ručce je spíše šedá. Přitom u jiných renovací je tato barva správně. 4. Modrá v lunetě měla být stejná jako na ciferníku. Tak mi to bylo slíbeno. Nicméně když jsem požádal před odesláním na foto, hned jsem viděl, že to tak není. Prý to nejde z technologických důvodů. 5. Podobně jsme se dohodli, že nápisy na průhledovém dýnku budou ČESKY. Několikrát jsem se na to před zadáním 'renovace ptal a telefonicky ujišťoval. A nakonec se ukázalo, že je to tenhle francouzsko-anglický mix. 6. O luminiscenci barev z Eltonu tu bylo řečeno hodně spatného a mohu potvrdit, že je to svatá pravda. Následuje srovnávací foto, kde vlevo je moje domácí renovace Prim Sport s nanesenou barvou NoctiLumina (přesněji NoctiStar), uprostřed původní černé PS1 a nakonec vpravo novodobý ciferník z Eltonu. Fotky nic moc, ale pro ukázku to stačí. Závěr je, že přání zákazníka se zde nebere jako příkaz, ale spíše jako jakési doporučení, které výroba může a také nemusí respektovat. Kvalita kontroly, respektive její absence, je pak věcí samou pro sebe a také se tu o tom hodně napsalo. Ještě štěstí, že strojek jsem si nechal dělat u Frýdla. Takže hodinky poputují zpět. Edit: Právě mi volali z Eltonu. Paní byla velmi milá, což je vždy, nicméně na sekundovku ... tam to není jisté. Korunku v nejhorším zabrousí. Minutovka prý taky není jistá. Hm. Mám doma připravené dost špatné PS1 na renovaci - stále jsem tak nějak váhal, jestli ano nebo ne. Tak po shlédnutí tohohle - skoro jistě NE. To si to pouzdro radši nechám na pokusování a za ty peníze si koupím dvoje pěkné PS1 ze kterých budu mít alespoň opravdu radost. A jak to psal Cigi?: "Z celého vlákna vyplývá jediné doporučení : Když chcete primky, vždy důsledně vyžadujte originály manufacture prim 1949 a s opravou se vždy obracejte na elton hodinářská a.s. . Každý, kdo vám doporučí něco jiného, sleduje své vlastní zájmy a nikoli ty vaše. " Edit: překlep Upraveno 11. května 2010 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 12. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2010 Biges, fakt nevím, co zas máš. Ty kverulante nevděčná !! Místo, abys byl nadšenej, že za babku máš nádherný hodinky, dokonce originál z manufactury s jasným dotykem ruční práce a vkusnou korunkou, tak bulíš jak děcko, že chceš tu svoji ošklivou a robotické zpracování a hledáš chlupy a hnidy, hňupe. Že se nestydíš. Tak si běž do parexa, nebo do švajcu a nevracej se !! Primky nejsou pro každého, to je jasný, nikdo se tím netají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 12. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2010 Je jasné, že přehnané hledání nedostatků není zdravé. Ale není přeci možně, aby si Elton dělal co se mu zachce. Biges měl jasné požadavky a ty nebyly splněny. Pokud Elton ví, že nemůže nějaký individuál splnit, tak to má zákazníkovi rovnou oznámit, ale v žádném případě nemůže počítat s tím, že prostě něco odešle a zákazník si toho snad nevšimne. Dlouhou dobu uvažuji o renovaci dvojek. Rád bych na nich měl nějaké svoje prvky. Jenže mám vážné obavy, že si peníze vezmou, ale požadavky nesplní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se