Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdar,

je tu niekto kto aktívne predáva veci (hodinky) cez e-bay ? Rád by som si prečítal o skúsenostiach nejakého našinca, ktorý sa tomu venuje. Na čo si treba dávať pozor, aké sú formality okolo toho a podobne.

Pochválte sa.

Odesláno
  saboter napsal:
Nestačí kreditná karta, resp. iné overenie totožnosti ?

Pokud vím, tak problém je, že zatím je nám umožněno přes PayPal pouze hradit a nikoli inkasovat platby. A chodit s platební kartou do světa by se mi moc nechtělo. Jinak by mě zajímalo, zda lze přijmout platby na PayPal účet a obratem s nimi hradit jiné aukce (tj. nestahovat peníze na bankovní účet/kartu).

Návštěvník Kamil
Odesláno

Až zjistíš jak to funguje, poděl se. Taky by mě to zajímalo. Dík.:)

Odesláno

To je sen, to tu naozaj nikto nepredava všetci len kupujú ? :D

No uvidím, jeden rodinný príslúšník dosť vážne uvažuje o takomto obchodovaní takže v najbližšej dobe budem vedieť ako na to.

Odesláno

Podle mne by se to melo dat, protoze jsem videl i ceske a slovenske aukce. Jediny problem je s placenim. Lidi jsou vetsinou lini platit prevodem na ucet. Jednak je to pomale a navic je to drazsi v pripade mezistatnich plateb. Takze dokud pro nas neni mozne pouzit paypal i na prijem plateb, tak se mi osobne do niceho takoveho vubec nechce.

Existuje neco jako www.moneybookers.com co je mezinarodni platebni sluzba, neco na zpusob paypal a da se to pouzit i na ebay. Videl jsem i takove aukce. Ale jsou tam nejake poplatky, co paypal nema a nevim jak je to se spolehlivosti. Paypal je proste uznavany zpusob platby na ebay (bodejt by ne kdyz ho vlastni) i pres vsechnu jeho kritiku a negativni ohlasy. Dokud se neco nepodela, je to zdaleka nejpohodnejsi a nejrychlesji zpusob platby. Uz i na sobe pozoruju, ze se taky tak nejak vyhybam aukcim, ktere nemaji platbu pres paypal, protoze cokoliv jineho je nepohodlne a pomale.

Odesláno

Asi by stačilo zřídit si účet s platební kartou v německé nebo rakouské bance, prodejní eBay účet k tomu fungoval už před rokem, podle mého k takovému účtu by bylo možné rozchodit i PayPal.

Odesláno
  Jeremy napsal:
Přes PayPal mi přišlo na účet už několik refundací v různých měnách, takže přijímat platby LZE!!!

Čo to ako ? Funguje to aj pre SR ? ... čo takto potichu zmenili politiku ?

Odesláno
  Jeremy napsal:
Přes PayPal mi přišlo na účet už několik refundací v různých měnách, takže přijímat platby LZE!!!

Nelze! Refundace je neco jineho, nez kdyz ti nekdo posle platbu. Ja uz to zkousel ;) Nechal jsem si kolegou poslat 1 USD a ve chvili, kdy dal "poslat" dostal hlasku, ze konto na ktere se snazi poslat nemuze prijimat platby. Refundace je navrat penez, bez toho, aby ti zustaly viset v PayPal systemu jako nova prichozi platba.

Odesláno
  odklizec napsal:
Existuje neco jako www.moneybookers.com co je mezinarodni platebni sluzba, neco na zpusob paypal a da se to pouzit i na ebay. Videl jsem i takove aukce. Ale jsou tam nejake poplatky, co paypal nema a nevim jak je to se spolehlivosti. Paypal je proste uznavany zpusob platby na ebay (bodejt by ne kdyz ho vlastni) i pres vsechnu jeho kritiku a negativni ohlasy. Dokud se neco nepodela, je to zdaleka nejpohodnejsi a nejrychlesji zpusob platby. Uz i na sobe pozoruju, ze se taky tak nejak vyhybam aukcim, ktere nemaji platbu pres paypal, protoze cokoliv jineho je nepohodlne a pomale.

Moneybookers funguje dobře, už jsem s ním něco platil.

Poplatky tam sice jsou, ale hodně nízké - když něco platíš tak 1% (max. 0,50EUR), příjem peněz je bez poplatku, stažení peněz z moneybookers na účet stojí 1,80EUR.

Odesláno
  odklizec napsal:
  Jeremy napsal:

Nelze! Refundace je navrat penez, bez toho, aby ti zustaly viset v PayPal systemu jako nova prichozi platba.

No právě, že ani ty refundace nevisí - VISA má s nimi nějakou debilní dohodu, na jejímž základě okamžitě peníze přeposílá na kartu. Takže to taky zkusím - s tím $1. Už jsme to s kolegou chtěli udělat, ale až teď si připadám dostatečně "vyhecovaný" :)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Dotaz II:

má niekto skúsenosti s platením poplatkov za služby eBay inak ako cez PayPal ? (Ako predajca nie kupujúci, ide mi o tie poplatky ktoré sa platia ak sa cez nich niečo úspešne predá a podobne.)

Odesláno

to Saboter ano jednou jsem posílal asi 120USD doporučeně v obálce protože na jiném způsobu jsme se neshodli. :D

Mám taky dotaz dražím na ebay.com mám zde feedback atd. na ebay.de to platí taky a můžu dražit s tou samou registrací, nebo se musím znova zaregistrovat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...