Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chtěl bych si zřídit sekundární bankovní účet, primárně používaný na platby po internetu do zahraničí i v tuzemsku (za hodinky samozřejmě :) ).

Poraďte, vy co máte zkušenost, jaký účet je nejvýhodnější. V poměru poplatky za potřebné funkce. Děkuji

• Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
Chtěl bych si zřídit sekundární bankovní účet, primárně používaný na platby po internetu do zahraničí i v tuzemsku (za hodinky samozřejmě :) ).

Poraďte, vy co máte zkušenost, jaký účet je nejvýhodnější. V poměru poplatky za potřebné funkce. Děkuji

Zkus se kouknout na www.mesec.cz , je tam spousta informaci k jednotlivejm typum uctu a treba ti to pomuze pri rozhodovani. Ja osobne sem ted resil, jak nejlip ulozit tatovy penize na bankovnim uctu, kterej by byl pekne urocenej. A nechtel sem terminovanej. U cesky sporky se mi povedlo vyjednat 2.5% p.a. A potom sem v Hradci Kralove narazil na rakouskou banku Oberbank, kde sem dojednal 3.5%. Tech 3.5 je pevnejch a nehejbnou s nima, k tomu 2 zlaty mastercard + muzu vest ucet i v ?urech. toto vsechno za 500,- Kč/ mesicne. Resit se to da od pocatecniho vkladu 2 mega....

Upraveno uživatelem Onyx
Odesláno

Řeknu to takhle, seriózní banka ti bude poskytovat služby a bude za ně něco chtít ... ;)

Tak a teď to teprve rozvíří pořádnou diskuzi a možná se dočkáš svých odpovědí ... B)

Odesláno

Mně teď došla trpělivost s eBankou, takže po studiu materiálů zkusím příští týden navštívit FIO. Uvažoval jsem i o mBank, ale pořád bych se cítil jako beta tester, takže zatím ne.

Odesláno
Mně teď došla trpělivost s eBankou, takže po studiu materiálů zkusím příští týden navštívit FIO. Uvažoval jsem i o mBank, ale pořád bych se cítil jako beta tester, takže zatím ne.

eBanka je pakáž... i já nešťastník tam míval účet.

V ČSOB se k naší rodině vždycky chovali slušně.

Odesláno
Nikdo nic? Myslel jsem, že je to tu samý finančník. :)

Zatím přemýšlím o mBank a FIO.

Ahoj, vlastní zkušenost ,,BAWAG BANK" běžný účet při celkem malém obratu veden zdarma ... Nejlépe zajít osobně a oni poradí :worried_anim:

Odesláno

mBank podle mého názoru nebrat. Nevadilo mi až tak být beta tester, tak jsem si vyplnil on-line žádost o otevření účtu. Přišly mi dvě zprávy, jak mne navštíví kurýr se smlouvou a to bylo vše. Zato na konci roku mi přišla zpráva s informací o zůstatku (k odsouhlasení). Takže polským přátelům se povedlo mi založit účet, aniž bych musel podepsat smlouvu.

Co Ti provedla eBanka? Já tam zatím pořád jsem, neměl jsem zatím tu smůlu, abych nějak pocítil zhoršení služeb ...

Co se týká původního dotazu - eBanka nabízí (nevím jestli jako jediná) kartu určenou pouze pro internetové platby. Můžeš libovolně a zadarmo měnit limit, bloknout ji atd. To je třeba také určitý faktor, který by mne zajímal ...

Odesláno
Co Ti provedla eBanka? Já tam zatím pořád jsem, neměl jsem zatím tu smůlu, abych nějak pocítil zhoršení služeb ...

nějak mi začaly vadit poplatky. Dorazilo mne deset korun za vklad v hotovosti a chování eBanky k "euroland betaling" pomocí SWIFT+IBAN - NL banka mi za to neúčtuje nic, eBanka se na tom pěkně hojí. A kamarád s nimi měl nepříliš pěknou zkušenost stran zneužití kreditky - sice to nakonec vyhádal, ale chovali se nepříliš hezky, mám-li to vyjádřit kulantně.

Odesláno

eBanka mně taky hodně vadí. Důvodem je pocit (a nejen pocit), že některé poplatky se začínají podobat sprosté krádeži. Mám v eBance dva účty. Jeden teď ruším a časem asi odejdu úplně. Hledám alternativy a chtěl bych se zeptat, jestli už je v jiných bankách standardem, že okamžitě po zaplacení nebo výběru mám o tuto částku snížen zůstatek. Není to ani tak zúčtování, to proběhne později. eBanka to nazývá "blokace". Nicméně výsledkem je, že v podstatě sekundu po transakci či výběru mám snížen zůstatek. Takže přehled o penězích je velmi přesný. Přítelkyně je u Poštovní spořitelny a tam třeba i dva dny po výběru nebo placení nedojde ke změně v zůstatku a víme kulový :guiltysmiley: ...

Odesláno

Virtuální platební kartu na net mám u GE Money platil jsem celkem 60 kaček měsíčně za kartu a vedení účtu, vše fungovalo bez problému, paypal, ebay i platby v zahraničních obchodech. Vlastně ta karta už asi neplatí :rolleyes: dlouho jsem nic nekoupil a koncem ledna skončila platnost. GE má smůlu, ruším další nepotřebný účet.

Odesláno

Já mám účet u eBanky (teda teď už rakouské) a celkem bez problémů. Pravda, některé poplatky jsou kurevsky mastné, např. za změnu trvaláku, ale jiné banky v tom taky lítají. A teď šly dolů poplatky za transakce, tak jsem tam zaítm vydržel.

Odesláno

Tak jedny z nejlepších podmínek nabízí FIO nebo mBank. FIO je sice družstevní záložna, ale vklady jsou pojištěné jako u ostatních bank a nabízí lepší úrok než ostatní banky (pokud ti o to jde) a téměř nulové poplatky.. Karty jim vydává ČSOB a internetové bankovnictví mají podle mě lepší než moje SERVIS24. mBANK je sice nová, ale úrok je oproti ostatním bankám taky výborný a k účtu dávají VISA CLASSIC zdarma což taky není jinde standartní. Sám si ho tam teďka zkusím otevřít. Čekám až otevřou pobočku nebo aspoň kiosek či co to je.

Odesláno

Nejlepší je asi citybank. Už několik týdnů mně telefonicky furt něco nabízí. Jako slušně vychovaný jsem je nejprve slušně odmítal, posledních 14 dnů je po zahájení rozhovoru posílám do prd**, příští týden se je chystám posílat do pič**. Asi hodně bohatá a cílevědomá banka. Nepomohl by mně někdo se jich zbavit?

Odesláno
Nejlepší je asi citybank. Už několik týdnů mně telefonicky furt něco nabízí. Jako slušně vychovaný jsem je nejprve slušně odmítal, posledních 14 dnů je po zahájení rozhovoru posílám do prd**, příští týden se je chystám posílat do pič**. Asi hodně bohatá a cílevědomá banka. Nepomohl by mně někdo se jich zbavit?

Me jedna "zastupkyne" CitiBank odchytla ve Spalicku, kdyz jsem si kupoval listky do kina. Bylo me blbe ji odmitnout, tak jsem ji poslouchal a stridave se ji koukal do oci a do vystrihu. Nabizela kreditku. Sice jsem ji nakonec utekl, ale byla hezka ;)

Odesláno (upraveno)
Co se týká původního dotazu - eBanka nabízí (nevím jestli jako jediná) kartu určenou pouze pro internetové platby. Můžeš libovolně a zadarmo měnit limit, bloknout ji atd. To je třeba také určitý faktor, který by mne zajímal ...
Jedná se o tzv. virtuální kartu pro placení přes internet, kterou ti nabídne vícero peněžních ústavů u nás ... ;)

eBanka mně taky hodně vadí. Důvodem je pocit (a nejen pocit), že některé poplatky se začínají podobat sprosté krádeži. Mám v eBance dva účty. Jeden teď ruším a časem asi odejdu úplně. Hledám alternativy a chtěl bych se zeptat, jestli už je v jiných bankách standardem, že okamžitě po zaplacení nebo výběru mám o tuto částku snížen zůstatek. Není to ani tak zúčtování, to proběhne později. eBanka to nazývá "blokace". Nicméně výsledkem je, že v podstatě sekundu po transakci či výběru mám snížen zůstatek. Takže přehled o penězích je velmi přesný. Přítelkyně je u Poštovní spořitelny a tam třeba i dva dny po výběru nebo placení nedojde ke změně v zůstatku a víme kulový :guiltysmiley: ...
Zúčtování platby se děje až druhej den, co se prožene přes Českou národní banku, ta blokace po výběru z bankomatu (tzv. hold) nebo nezaúčtovaný platbě je ale samozřejmá u všech normálních bank, jinak může dojít k dost velkejm problémům z hlediska přečerpání a dostání se např. do nepovolenýho debetu ...

Já mám účet u eBanky (teda teď už rakouské) a celkem bez problémů. Pravda, některé poplatky jsou kurevsky mastné, např. za změnu trvaláku, ale jiné banky v tom taky lítají. A teď šly dolů poplatky za transakce, tak jsem tam zaítm vydržel.
Měň trvaláky nebo je zadávej přes internetový bankovnictví, nebudeš platit nic ... ;)

Tak jedny z nejlepších podmínek nabízí FIO nebo mBank. FIO je sice družstevní záložna, ale vklady jsou pojištěné jako u ostatních bank a nabízí lepší úrok než ostatní banky (pokud ti o to jde) a téměř nulové poplatky.. Karty jim vydává ČSOB a internetové bankovnictví mají podle mě lepší než moje SERVIS24. mBANK je sice nová, ale úrok je oproti ostatním bankám taky výborný a k účtu dávají VISA CLASSIC zdarma což taky není jinde standartní. Sám si ho tam teďka zkusím otevřít. Čekám až otevřou pobočku nebo aspoň kiosek či co to je.
Běžnej účet slouží k běžnejm potřebám, pro zhodnocení peněz bych použil jinej instrument ... Úroková sazba u běžnýho účtu neni měřítkem ... Platební kartu dostaneš vydanou zdarma k hodně účtům, u některejch ale nemusíš platit vůbec nic, u jinejch platíš ještě roční poplatek za kartu ... Teď je otázka, jestli se to dozvíš dostatečně podrobně ... ;) Upraveno uživatelem rorda

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...