petrssek Odesláno 19. února 2008 Nahlásit Odesláno 19. února 2008 Běžnej účet slouží k běžnejm potřebám, pro zhodnocení peněz bych použil jinej instrument ... Úroková sazba u běžnýho účtu neni měřítkem ... Platební kartu dostaneš vydanou zdarma k hodně účtům, u některejch ale nemusíš platit vůbec nic, u jinejch platíš ještě roční poplatek za kartu ... Teď je otázka, jestli se to dozvíš dostatečně podrobně ... Mno s těma úrokama souhlasím samozřejmě. U mBank je docela zajímavý spořící účet s 3% úrokem, což už je dost. K těm kartám. K účtu už většinou karty vydávají zdarma, ale jenom ELEKTRON VISA, která je pro placení na netu na nic. A u mBank nabízejí embosovanou kartu hned a zdarma. To u ostatních bank není.
rorda Odesláno 19. února 2008 Nahlásit Odesláno 19. února 2008 (upraveno) Záleží, ke kterýmu účtu, taky k němu můžeš mít stříbrnou, zlatý karty už nejsou standardní součástí účtů v ČR ... Ty embossovaný karty jsou běžný v zahraničí, to u nás značně pokulhává ... Každopádně jako úsměvná mi přijde situace, kdy naši obchodníci maj lepší platební terminály než v Německu, kde velká síť parfumérií odmítá přijímat elektronickou platební kartu a jede postaru ... Upraveno 19. února 2008 uživatelem rorda
petrssek Odesláno 19. února 2008 Nahlásit Odesláno 19. února 2008 Postaru? Jakože berou jenom embos. karty jo? Tak u nás ty terminály nejsou žádný zázrak, je to strašně zdlouhavé... Karta-účet-prupiska-podpis... V německu moc zkušenost nemám, ale ve Švýcarsku jsem dostal kartu s čipem-hybridní a s tou se dalo platit všude. Jenom se zadal PIN do přistroje, žádné podpisy jako u nás. Možná to nechtějí zavádět kvůli tomu v tom obchodě v DE, co já vím:-)
Drummer Odesláno 19. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 19. února 2008 Na fóru Finexpertu píšou, že mBank slibuje Visa Classic, ale ve skutečnosti to je Electron. Mno s těma úrokama souhlasím samozřejmě. U mBank je docela zajímavý spořící účet s 3% úrokem, což už je dost. K těm kartám. K účtu už většinou karty vydávají zdarma, ale jenom ELEKTRON VISA, která je pro placení na netu na nic. A u mBank nabízejí embosovanou kartu hned a zdarma. To u ostatních bank není.
frelichl Odesláno 19. února 2008 Nahlásit Odesláno 19. února 2008 Na fóru Finexpertu píšou, že mBank slibuje Visa Classic, ale ve skutečnosti to je Electron. Pokud vím, tak je to Classic, ale není embosovaná. Na internetu by s ní mělo jít platit jako s embosovanou.
babaq Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 Měň trvaláky nebo je zadávej přes internetový bankovnictví, nebudeš platit nic ... To samozřejmě dělám, a ještě nedávno to bylo 30Kč za změnu. Takže se buď mezitím něco změnilo - pochybuju, je to už Raiffka - nebo kecáš. Já vůbec do banky (budovy) nechodím, akorát jednou za dva roky pro kartu
babaq Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 Na fóru Finexpertu píšou, že mBank slibuje Visa Classic, ale ve skutečnosti to je Electron. Já mám stejně radši k účtu vydanou zásadně jenom elektronickou kartu... embosku mám kreditku, aby mi někdo v případě ztráty či krádeže neproluftoval konto. Jo, jo, paranoia mia
rorda Odesláno 22. února 2008 Nahlásit Odesláno 22. února 2008 To samozřejmě dělám, a ještě nedávno to bylo 30Kč za změnu. Takže se buď mezitím něco změnilo - pochybuju, je to už Raiffka - nebo kecáš. Já vůbec do banky (budovy) nechodím, akorát jednou za dva roky pro kartu Nemam zmapovaný kompletně celý bankovní odvětví ve všech ohledech, službách a produktech, ale u většiny bank to tak platí ... Abych ti to ulehčil a nemusel jsi hledat, tu máš položku sazebníku Raiffeisenbank ... 3.4. - Změna/zrušení trvalého platebního příkazu prostřednictvím Internetového bankovnicví/GSM bankovnictví - zdarma ...
rorda Odesláno 23. února 2008 Nahlásit Odesláno 23. února 2008 Tohle by někoho možná mohlo zajímat ... http://fincentrum.idnes.cz/uz-pul-milionu-...7_fi_osobni_fib
babaq Odesláno 24. února 2008 Nahlásit Odesláno 24. února 2008 Nemam zmapovaný kompletně celý bankovní odvětví ve všech ohledech, službách a produktech, ale u většiny bank to tak platí ... Abych ti to ulehčil a nemusel jsi hledat, tu máš položku sazebníku Raiffeisenbank ... 3.4. - Změna/zrušení trvalého platebního příkazu prostřednictvím Internetového bankovnicví/GSM bankovnictví - zdarma ... Škoda že se bavíme každý o jiné bance já mám konto v eBance, tj. ne Raiffeisenbank. Zřejmě sjednocování ještě není tak daleko... Trvalý příkaz k úhradě - zadání: zdarma Trvalý příkaz k úhradě - změna a zrušení: 30
rorda Odesláno 24. února 2008 Nahlásit Odesláno 24. února 2008 Z toho, co jsi naspal mi vyplynulo, že myslíš Raiffeisenbank ...
babaq Odesláno 24. února 2008 Nahlásit Odesláno 24. února 2008 njn, psal jsem napřed "u eBanky" a v dalším příspěvku jsem už přešel k "Raifce", platí oboje, čert to vem je to bývalá eBanka, nyní účet eKonto u Raifky... prostě je to pořádně složité Buďme cool a nad věcí. Odpouštím Ti
Arthur N. Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 chci utéct od České spořitelny, jakou máte zkušenost po létech s mBank či FIO?díky
Muffik Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 mBank mám od jejich začátků a zkušenosti celkem dobré, FIO mám krátce mBank +možnost několika eMaxů, které si mohu nastavovat/zamykat např. pro platby on-linemožnost správy limitů pro výběr kartou ? lze vybrat naráz vyšší částku, než má FIO jako maximální měsíční! Mbank ?slibotechna, tolik nesplněných slibů nedala snad žádná jiná bankapostupné osekávání vedení účtu zdarma nesmyslnými podmínkami FIO +platby v EUR FIO ?vidím pouze účetní zůstatek a ne disponibilní! Dotaz na ostatní ? je to normální? Zaplatím kartou, vím, že transakce proběhla, ale několik dní vidím zůstatek, který je k ničemu, protože tam tolik nemůže být! Určitě se toho sejde víc, mě zatím napadlo tohle.
Chumpus Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 FIO ? vidím pouze účetní zůstatek a ne disponibilní! Dotaz na ostatní ? je to normální? Zaplatím kartou, vím, že transakce proběhla, ale několik dní vidím zůstatek, který je k ničemu, protože tam tolik nemůže být!Jo, celkem normální to je. U platby kartou ti částka naběhne do blokace, zmenší se ti disponibilní zůstatek a účetní zůstává stejný do chvíle, kdy se platba kompletně autorizuje (nebo zaúčtuje, přesně nevím jak se tomu říká).
luidis Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 (upraveno) mBank mám přes dva roky, jako plnohodnotnou banku ji neberu, do zahraničí nic nepošlu a to je zásadní problém. Bokem mám účet u spořky, platím ještě těch půdovních 45,- měsíčně, používám pro zahraniční platby a zbavovat se ho jednoznačně nehodlám.E: češtin Upraveno 7. února 2011 uživatelem luidis
tmoris Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 pouzivam primarne mbank a pro eur platby + obchodovani s akciemi fio
Martz Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Taky používám mBank a vzhledem k tomu, že jsem nenáročný klient, vyhovuje mi. Mám několik souhlasů s inkasem, několik trvalých příkazů, kreditku, debetku k běžnému účtu a debetku ke spořicímu. Jeden spořicí účet (eMax), ke kterému mám debetku, používám pro PayPal - na tom účtu běžně nedržím zůstatek víc než 500 a když potřebuju udělat nějakou větší transakci přes PayPal, tak si tam potřebnou částku pošlu. Nějaký zůstatek si tam nechávám pro drobné nákupy na iTunes Jinak souhlasím s plusy a mínusy viz výše. Jen mám stále nedůvěru ke kartám. Používají online autorizaci. Odstávky mBankovních systémů jsou docela časté a nezřídka trvají docela dlouho. Nedokážu si například představit situaci, když se vracím v noci ze soboty na neděli po náročné cestě do zahraničí a dojde mi benzín. A na benzínce se dozvím, že mBank zrovna neprovádí autorizace kartou. Chtěl bych nějakou kartu jiné banky, ale nevím jakou a od koho. Chtěl bych kreditku, s dlouhým bezúročným obdobím, s možností 100% splátky inkasem na konci bezúročného období a případně s nějakými výhodami. Uvítám nízké nebo žádné poplatky, ale pokud dostanu prestižnější značku/kartu, klidně za ni něco zaplatím.Poradíte?
Traveller Odesláno 11. února 2011 Nahlásit Odesláno 11. února 2011 Taky jsem s mBankou spokojen - zatím bez problémů a bez poplatků. Mrzí mě neexistující zahraniční platby - proto mám ještě ČS
Ciferník Odesláno 11. února 2011 Nahlásit Odesláno 11. února 2011 Na zahraniční platby mám tohle. Veškeré operace zdarma, EC karta, kterou se dá platit v německých/rakouských supermarketech a diskontech (kde si jinak jakoukoliv českou kartu můžete strčit kamsi), poplatek 3 Eura měsíčně. Jediná komplikace je, že člověk musí dojet do Pirny nebo Bad Schandau podepsat smlouvu. Ostsächsische Sparkasse Dresden
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se