Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
Jak ověřit pravost podle sériového čísla?

Dá se někde podle sériového čísla najít o jaké hodinky Omegy se jedná a další info?

Dík za radu.

neřekl bych, že ověření SN je ta 100% pravá cesta k vyloučení se jde o kopii....

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno
post-1345-1203446478.jpgJak ověřit pravost podle sériového čísla?

Dá se někde podle sériového čísla najít o jaké hodinky Omegy se jedná a další info?

Dík za radu.

Fotky na Aukru nejsou nejlepší, ale myslím si že mohou být pravé. V každém případě ale jsou REDUCED to znamená 35 mm bez korunky. Co mne zaráží, je, že dcera na nich má safír. Vteřinovka je opravdu na pozici tři. Tuto barevnou kombinaci jsem neviděl, ale co všechno jsem ještě neviděl...

Odesláno

Ja nevim jestli to je presne ten model ktery myslim, ale minimalne podobny model jsem videl parkrat na ebay, jakozto typ prodavany pouze v japonsku - modry cifernik, bile subdialy, ale z teto fotky toho moc poznat nejde ;)

Odesláno
Fotky na Aukru nejsou nejlepší, ale myslím si že mohou být pravé. V každém případě ale jsou REDUCED to znamená 35 mm bez korunky. Co mne zaráží, je, že dcera na nich má safír. Vteřinovka je opravdu na pozici tři. Tuto barevnou kombinaci jsem neviděl, ale co všechno jsem ještě neviděl...

Prodejce nabízí možnost ověření pravosti, takže snad není problém. Tochu by mi kalilo radost, že se jedná o stejného člověka který ještě před nedávnem prodával kopy hodinek Luftwafe s ruskými strojky a teď ( asi potom co jsme to tady proprali ) píše už jen, že jou inspirované... nevím nechic nikomu sahat do svědomí. Využil bych možnosti ověřit pravost a tím rozptýlil případné pochyby.

Odesláno
Prodejce nabízí možnost ověření pravosti, takže snad není problém. Tochu by mi kalilo radost, že se jedná o stejného člověka který ještě před nedávnem prodával kopy hodinek Luftwafe s ruskými strojky a teď ( asi potom co jsme to tady proprali ) píše už jen, že jou inspirované... nevím nechic nikomu sahat do svědomí. Využil bych možnosti ověřit pravost a tím rozptýlil případné pochyby.

Mají to být opravdu nějaké speciály pro japonsko. Je mi jasné, že pro výrobce falzů není problém předat i výrobní číslo, takže toto bych rozhodně za záruku pravosti nebral, jde mi spíš o to, jaký přesně je to typ.

To prodejce neuvádí.

Pak jsem také zaslechl, že v Číně už dělají tak dobré kopie, že je nepozná ani zkušený prodejce.. :thumbsdown_anim:

Odesláno
Mají to být opravdu nějaké speciály pro japonsko. Je mi jasné, že pro výrobce falzů není problém předat i výrobní číslo, takže toto bych rozhodně za záruku pravosti nebral, jde mi spíš o to, jaký přesně je to typ.

To prodejce neuvádí.

Pak jsem také zaslechl, že v Číně už dělají tak dobré kopie, že je nepozná ani zkušený prodejce.. :thumbsdown_anim:

s tím tvrzením nesouhlasím leda bys nahradil slovo zkušený slovem kdekterý....

Odesláno

To prodejce neuvádí.

Staci je otevrit a hned bude jasno ktera "bije" ;) Stroj Omegy je celkem snadno rozpoznatelny ;)

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Pro DagBrno: příště sem místo té pidifotky hoď rovnou link. Stejně o nich na Aukru všichni víme, tak nač ty tajnosti? ;)

Viděl jsem je včera naživo a přišly mi v pohodě a jako originál. Ale já jsem laik, tak to nevím na 100%.

Negativum: na ruce jsou opravdu malé. A to mám štíhlé zápěstí.

Modrý číselník vypadá hezky a neotřele a byl skutečně jen pro Japonsko (limitka 1.500 kusů).

Originál balení, záruční karta, knížečka Omega. Vše jako z obchodu.

Tah mi přijde (subjektivně) trošku horší než u Seamasterů. Tahal mě za chlupy na ruce, což ten Seamasterovský nedělá. A spona nemá pojistku.

Ještě pozor na malou drobnost - na lunetě je drobná odřeninka (je to vidět i na fotce). Jinak jsou hodinky ve 100%ním stavu (nové) a prodejce mi přišel v pohodě.

Za ty peníze je to ale super kup, řekl bych.

Ale ne, že mě budete kamenovat, pokud s nimi bude nějaký problém :D

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

NiGu - oni jsou mensi nez klasicky speedmastery moonwatche, nebo stejny, jenom ti prisly maly? ;) Ja jsem nedavno na tuhle japan limitku koukal na ebay, cena velice prizniva, ale nakonec jsem si rekl, ze je akutne nepotrebuju :)

Odesláno (upraveno)
NiGu - oni jsou mensi nez klasicky speedmastery moonwatche, nebo stejny, jenom ti prisly maly? ;) Ja jsem nedavno na tuhle japan limitku koukal na ebay, cena velice prizniva, ale nakonec jsem si rekl, ze je akutne nepotrebuju :)

Rozhodně nemají 35mm, jak tu někdo psal... To je podle mě mylná informace.

Prodejce uvádí 39mm, na internetu je 39,20mm. To je velikost slušná, řekl bych. Jen mi subjektivně přišly menší. Nevím proč.

A velikost XL Speedmasterů (42,50mm) mi sedí lépe.

Jsou to navíc automaty s kalibrem 3220A a já bych Speedmastery raději s ručním nátahem (kalibr 1861).

Jo, tady je pár lepší fotek a cena v australských dolarech.

http://www.clockmaker.com.au/w/k946.html

Ta Aukro cena není špatná...

Odesláno (upraveno)
Jestli maji 39 tak je to standardni rozmer, osobne jsem speedy s prumerem 35mm nevidel, mozna nejaky damsky ;) Dik za info

:withstupid: Omlouvám se za nepřesnou informaci. Když jsem viděl tu fotku a všiml jsem si, že mají vteřinovku na pozici tři, myslel jsem si, že je to nějaká varianta modelu REDUCED - jsou na oficiálních stránkách Omegy v kategorii pánské hodinky. Jejich velikost je 35,5 mm. Ve stejné velikosti a s vteřinovkou na pozici tři se dělají i dámské, rovněž označené REDUCED. Na ty se dívám často, protože mi občas zabírají místo na watchwinderu. Nosí je dcera. :suicide_anim:

Speedmastery co mám v avataru mají průměr 40 mm (právě změřeno 40,2).

Upraveno uživatelem bedan
Odesláno (upraveno)
:withstupid: Omlouvám se za nepřesnou informaci. Když jsem viděl tu fotku a všiml jsem si, že mají vteřinovku na pozici tři, myslel jsem si, že je to nějaká varianta modelu REDUCED - jsou na oficiálních stránkách Omegy v kategorii pánské hodinky. Jejich velikost je 35,5 mm. Ve stejné velikosti a s vteřinovkou na pozici tři se dělají i dámské, rovněž označené REDUCED. Na ty se dívám často, protože mi občas zabírají místo na watchwinderu. Nosí je dcera. :suicide_anim:

Speedmastery co mám v avataru mají průměr 40 mm (právě změřeno 40,2).

Možná mají 35,5mm. Já nevím.

Jen jsem napsal, že prodejce i internet uvádějí 39mm. A že se mi na ruce zdály malé. Takže máš možná i pravdu.

Prodejce je z Prahy a byl ochoten se potkat a hodinky mi ukázat... takže máte podobnou možnost i vy, pokud chcete mít jistotu o velikosti. Já s sebou pravítko neměl :)

Odesláno (upraveno)

Reduced a 35mm?! To mi vůbec nesedí u pánských modelů. Je fakt že i těch cca 39mm je málo, ideální je dle mého názoru velikost modelu Professional.

Jinak tady běží jedna aukce na ebay a prodejce uvádí pro změnu 38mm, takže se asi šupléra někdy splaší :D http://cgi.ebay.com/OMEGA-SPEEDMASTER-SPOR...1QQcmdZViewItem

Edit: navíc mi i to rozložení subciferníčku a vůbec celého číselníku připadá jako klasický model reduced 39mm

Upraveno uživatelem Hanz21
Odesláno

Pokud vam nesedej ty milimetry, pak mozna proto, ze Omega pry uvadi rozmer podle prumeru sroubovaciho dna a ne podle prumeru ciferniku ci lunety. Proto se muzou rozchazet mereni prodejce a vyrobce, tedy ne splasena suplera :-) Nekde jsem to cetl pri brouzdani, takze bez zaruky...

• Po roku...
Odesláno (upraveno)

Ahoj doufám že jsem našel nejvhodnější vláknou kam přispět .-)

Jestli ne tak to klidne smazejte a velice se omlouvám.

Zajímá mě jedna věc na kterou narážím poměrně často a znalci co se zde pohybují budou určitě vědět kam a proč koukám blbě. Proto prosím velice o radu.

Příklad

Tyto hodinky prodej Ebay.

ebay.JPG

jeste link na aukci pro vice fotek ebay aukce

podle označení by se mělo jednat o tento model viz druhe foto. Foto je ze serveru Omega.

omega-original.jpg

Jak je možné že jsou zde patrné rozdíly. Např nápis SWISS MADE na fotce omega neni a jine mensi detaily.

Jedna se o kopie nebo se stava ze Omega v ramci jednoho modelu delala vic rozdilnych pod druhu?

Nebo jak to nazvat delaly v prubehu vyroby jednoho modelu casto takoveto drobne upravy v designu? Ptam se sice na Omegu ale myslim dotaz vseobecne.

Dekuji a za pripadne vysvetleni a preji prijemny den :-)

Upraveno uživatelem lintom
Odesláno

Co jsem pochopil já, tak číslo modelu s jistotou identifikuje pouze kombinaci strojek + pouzdro. Ciferníky i ručky se v rámci jednoho modelu lišit mohou, i když většinou jsou rozdíly malé.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...