Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
Odesláno

Iron Annie na obrázku výše mám. Koupil jsem je před cca pěti měsíci v HODINÁŘSTVÍ V PŘEMYSLOVSKÉ v Praze na Žižkově za cca 6.700,- Kč. Je v nich Molnia 3603. Pořídil jsem je proto, že se mi prostě líbily pro svou jednoduchost a přehlednost. Než jsem k nim dokoupil jiný řemen od Hirsche a začal je pořádně nosit, jsem při procházení www stránek Longines zjistil, že inspirace těchto hodinek některými Longines modely je pro můj subjektivní vkus příliš zjevná (hlavně použitým fontem číslic) a tak mi spíš leží v "hodinkovém" kufru. Navíc mi vadí, že luneta (pokud by to nebylo terminologicky správně, tak se omlouvám) není u mého kusu, v porovnání třeba s Certinami DS Pilot, příliš dobře slícována s pouzdrem. Přesnost je pro mě v normě, tzn. denní odchylka není větší než cca 20-40 vteřin za den. Předcházejí se do plusu a dost hlasitě tikají.

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Tak jsem procházel eBay a u prodejce uhrenladen24 jsem objevil ty první (oranžová čísla, datum na 3). Byla tam cena 199,25 ? od jednoho příhozu, jen tak pro legraci jsem přihodil 1? a byly moje, i s poštovným 216,50 ?. Uvidím, co jsem to vlastně koupil, podle popisu by to nemělo být tak špatný:

Schweizer Automatikwerk: ETA 2824-2

typisches Zifferblattdesign deutscher Fliegeruhren der 30er Jahre

Ziffern und Zeiger orange

superkratzfestes Saphirglas !!

handgearbeitetes Lederband mit Dornschließe

Gehäuse aus Titan aufwändig satiniert

geschraubter Boden mit Glaseinsatz

Durchmesser 41 mm, Dicke 11 mm

waterresistant 10 ATM

České obchody je prodávají za cca 8000,-

A tady nabídka eBay.de:

http://schmuck.shop.ebay.de/items/Junkers__W0QQ_sacatZ55180

Upraveno uživatelem kejklik
Odesláno

To mně se nemuže stat ???

• po 3 týdnech...
Odesláno

Junkersy dorazily slušně zabalený, v plechový krabce s fakturou. Je v nich ETA 2824-2, rychlé nastavení data, hacking. Asi pozlacený rotor, nevím, jestli ho ETA dělá standardně, WR 10 bar, titanové pouzdro mat, velice slušný kožený pásek.

Jinak nefotografovatelné hodinky, ve skle je vždycky něco vidět, chybí antireflex. Výrobce je nám starším dobře známá (už z dob Honeckera) Uhrenfabrik Ruhla, dnes je to Gardé GmbH.

Junkers

post-3826-1220892113.jpg

post-3826-1220892189.jpg

post-3826-1220892235.jpg

Odesláno

Já Ti nevím....samozřejmě Ti nechci kazit radost z hodinek...určitě z nich máš velkou radost...ale......když už Junkers,tak ty Iron Annie....vlnitej ciferník.....

Ale na mne nedej,já jsem ujetej úplně,ale úplně jinak.....:lol:

Odesláno
Jsou hezké, jen až ti začne tmavnout ruka, povol trochu u hodinek řemen ;)

Díky za radu, jen byl problém ruku vykloubit tak, aby šlo nafotit alespoň něco, sklo je jako zrcadlo pro jinou optiku...

Odesláno
ale......když už Junkers,tak ty Iron Annie....vlnitej ciferník.....

Není všem dnům konec, cena za tyhle hodiny mě nezbourala, železná Anča může být příště. Objednávám z US krabici na desatero hodiny a s větrníkama na 4 stroje, bude prostor na ukládání další várky. Na ebay jsem chytil omegy 30 let starý a jeden fajne kousek se švýcarským strojkem z dob květinový revoluce...

PS: pokud by byl zájem, objednám jich vícero, má ten člověk vysoké poštovné, alespoň by se rozmělnilo.

krabičky na hodiny s větrníky

Odesláno (upraveno)

to kejklik - nechci být žádný moralista, ale Tvůj avatar je přinejmenším nevkusný :sad01_anim:

Upraveno uživatelem thesis

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...