Seamaster Odesláno 24. února 2008 Nahlásit Odesláno 24. února 2008 Ahoj, prosim o nazor. Mam SMP 14 dni, (jsou ale 3,5 roku stare) a predevcirem jsem je sundal poprve na delsi dobu z ruky, abych vyzkousel reservu chodu, (SMP 44hod). Predtim jsem je natahl rucne na doraz (cvaknuti). Po 44 hodinach v klidu hodinky stale sly..super. Nicmene pote jsem je dotahl opet rucne korunkou, ale ne do plna a dal na ruku. Pak za chvili jsem zacal vnimat pri pohybu takove jakoby chrasteni z hodinek. Zpocatku jsem myslel, ze jsou to clanky tahu, ale kdyz si hodinky sundam, a zatresu jimi u ucha, je zretelne slyset rotor, jak tam klouze, je to zvuk jako by tam obihala kovova kulicka. I kdyz s nimi zatresu ve smeru osky rucicek, ozyva se chrasteni. Hodinky normalne jdou a delaji jakoby nic. Je to normalni? Predtim jsem nic takoveho nepozoroval...ale mam je kratce.. diky za odezvu.
Seamaster Odesláno 24. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2008 No tak teda OK , prekvapuje me ten hrkavej zvuk kov na kov, cekal bych kultivovanejsi projev u zanovni Omegy, tatikovy 20 jahru stary Citizny bez servisu jsou mnohem tissi... No uvidim, kolik se me v lete vrati kolecek v pytliku ze servisni prohlidky....
railmaster Odesláno 24. února 2008 Nahlásit Odesláno 24. února 2008 No tak teda OK , prekvapuje me ten hrkavej zvuk kov na kov, cekal bych kultivovanejsi projev u zanovni Omegy, tatikovy 20 jahru stary Citizny bez servisu jsou mnohem tissi... No uvidim, kolik se me v lete vrati kolecek v pytliku ze servisni prohlidky.... U Omegy je to celkom prijateľné, divil by si sa, ako mi rachotí Montblanc.
Axel Odesláno 22. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2012 Omlouvam se, ze oteviram stare vlakno, ale mam stejny problem, moje SMP v Chronu jsou vlemi hlasite a zvuky, co z nich vychazeji, zrovna moc pekne nejsou Hodinky jsem kupoval u AD v CR a stare jsou cca pul roku, jejich chod je normalni, lehce se predbihaji, ale v norme COSC, presto to kovove chrasteni me trochu desi.. Moje Steiny i Seika za par kacek byly tizsi, dokonce i jedny Ciny, co mam doma, zdaleka nejosu tolik slyset. Proto jsem chtel znat pro jistotu vas nazor.. Dat do servisu nebo nechat tak? Diky moc
Seamaster Odesláno 22. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna 2012 jako zakladatel tohoto vlakna te po tech letech muzu uklidnit, ze je to vazne zcela normalni jev a pri servisu po letech vse ok. Rotor obiha na lozisku a to je proste hlucnejsi,je tam trochu vule aby rotor mel minimalni odpor a pekne natahoval...
Rs. Odesláno 22. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2012 Z kuličkového ložiska se hold kovové zvuky odvalování a chrastění ozývají. Když je nechceš poslouchat, pořiď si vintage s kluzným čepem a nebo nech alespoň předělat zapouzdření na uložení do plastiku (nenese tolik zvuky).ALE měly by +- být shodné při poloze cifrem nahoru a dolů, jinak rotor má abnormální vůli a do něčeho nepěkně naráží.Obvyklý důvod tohoto je pád hodinek a deformace můstku samonátahu nebo závaží. Posouzení chce jisté zkušenosti a takto na fóru Ti asi těžko někdo řekne ano/ne.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se