Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, obzeram sa po mojich prvych "drahsich" hodinkach. drahsich na moje pomery. Cena do 800 eur. 

Zapacili sa mi CERTINA DS-8 CHRONOGRAPH MOON PHASE. Verzia cierna s ruzovym zlatom.

Chcem sa spytat co to ma za strojcek? oplati sa za tie peniaze alebo sa poobzerat po inom modely alebo inej znacke? Neosucha sa ta zlata povrchova uprava nosenim ? vyhliadnute mam este citizen elegant AT8113-12H - cena je nizsia dokonca su radiovo riadene a solarne napajane no dizajnovo sa mi pacia viac certiny. 

Ake ine kvalitnejsie znacky by ste mi odporucili do ceny 800 eur? pozeral som tissot, citizen, certina, seiko. este nejake stoja za pozornost? v strojcekoch sa nevyznam vobec a preto nechcem vyhodit 800 eur za nejaky shitny strojcek v krasnom obale. 

dakujem za radu a tipy skusenejsich  :) 

post-21464-0-39340400-1513645912_thumb.jpg

Odesláno

Je tam quartz eta a pokud je budeš nosit denně, tak se ti ten zlatý pvd povlak časem ošoupe.

Za ty peníze seženeš lepší kousky v automatu a stejně jako kolegu mě napadli Hamilton ..... třeba tohle https://www.ashford.com/us/watches/hamilton/khaki-aviation/khaki-aviation-x-patrol-auto-chrono/H76566351.pid?nid=cpgm_cat6032&so=15

Odesláno

Quartz alebo automaty to je jedno pokiaľ to je kvalitné a zodpovedne cene. Chrono áno chcem, a mesačne fázy ma zaujali, pretože to je niečo čo na bežných hodinkách nenájdem. Remienok chcem výlučne kožený. Mam doma viacero hodiniek (klasika casio a pod lacnejšie) a teraz si chcem kúpiť niečo luxusnejsie, takže denne nosenie to nebude. Plánujem si ich striedať no napriek tomu mi automaty nevadia. Ja som chcel vedieť výlučne názor na značku certina či stoji ta tie peniaze, ale som otvorený aj iným návrhom a.poobzeram sa aj po nejakých hamilton ak tu padlo odporúčanie :).

Odesláno

V quartzu není na Certině nic oslňujícího (možná verze s termoquartzem pro někoho ano) a pokud jde o automat, tak v některých modelech používá Certina levnější strojky, jenž mají plastové části. Takže také žádná sláva. Hamilton plast zatím nedává. Co je na Certině, Hamiltonu a Tissotu zajímavého je automat Powermatic 80. Ale není chrono.

Odesláno (upraveno)
  V 19. 12. 2017 v 11:00, Micey napsal:

Hamilton má H-31 chrono s 60h rezervou. Třeba tady. Ty vypadaj na fotce hnusně, v reálu jsou parádní.

https://www.ashford.com/us/watches/hamilton/khaki-aviation/khaki-aviation-pilot-auto-chrono/H64666555-SD.pid?nid=cpg_cat3280049&so=64

vypadají parádně i na fotce...to není špatnej tip...;-) nebo vem tyhle z inzerce http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/112939-certina-ds2-chronograph/?hl=certina mít střelivo momentálně, tak už je beru...

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

Ak ozehlim chrono tak sa mi celkom pozdava aj tissot taktiez s ciernym remienkom a zlatym prevedenim so strojcekom powermatic 80 (ak spominate ze tento stoji za pozornost), pridu mi akurat trocha nevyrazne take male tenucke. Hamilton ma pekne kusky ale su nad moj rozpocet, v nizsej cene som mojmu oku lahodiace nenasiel. Mam este cas do kupy, tak este budem hladat, zatial vyzorovo u mna na 1. mieste certiny phase moon. Inak co tie citizeny a ich eco drive ? oplati sa nieco obzriet ci ani nie? v porovnani znacka citizen, certina a tissot? 

Odesláno

Co Roamer??

Nechci si hřát polévku ale v prodejním vlákně mám moonphase ))) Je to za pár kaček, když to omrzí nebude to tak bolet.

Certina asi je rozhodně prestižnější švýcarska značka, o tom žádná.

Odesláno
  V 19. 12. 2017 v 15:29, seko0408 napsal:

Ak ozehlim chrono tak sa mi celkom pozdava aj tissot taktiez s ciernym remienkom a zlatym prevedenim so strojcekom powermatic 80 (ak spominate ze tento stoji za pozornost), pridu mi akurat trocha nevyrazne take male tenucke. Hamilton ma pekne kusky ale su nad moj rozpocet, v nizsej cene som mojmu oku lahodiace nenasiel. Mam este cas do kupy, tak este budem hladat, zatial vyzorovo u mna na 1. mieste certiny phase moon. Inak co tie citizeny a ich eco drive ? oplati sa nieco obzriet ci ani nie? v porovnani znacka citizen, certina a tissot? 

Ak chceš quartz strojček tak je Citizen podľa mňa lepšia voľba v tejto cenovej relácii. Čo som mal možnosť porovnať spracovanie puzdra a ťahu bolo porovnateľné. U Citizen je výhoda v RC a Eco-drive, čo švajčiarske quartz nemajú.

Určite by som si pozrel ponuku hodiniek Citizen a vyberal najmä modely s Radiom.

Ak chceš chrono, skús si pozrieť aj Casio LIW M700D. Kožený náramok ľahko dokúpiš.

Odesláno (upraveno)

Ak chces automaty a zoberies nieco s Powermatic 80 od prestiznych firiem, tak sa asi nemusis uz nikoho pytat ci tieto alebo tamtie. Jednoducho, ktore sa ti pacia. Ale myslim, ze ani ETA 2824 neni zla.

Upraveno uživatelem Mercy
Odesláno

Pozor u Visodate na to, akú máš veľkú ruku. Pôsobia troška väčšie ako sú a na menšej ruke by to mohlo byť už cez čiaru.

U automatov by som sa na chrono vykašlal. Zbytočne to predražuje hodinky a len zopár ľudí vie aj stopky využiť.

Odesláno

chlapi dakujem za tipy, inac aky je rozdiel medzi Certina DS-1 Powermatic 80 ktore stoja 700-790 (zrejme podla farby ? neviem to je jedno) a medzi Certina DS-1 Gent Powermatic 80 (ktore stoja 550 eur) ? co znamena to pridane " gent" ? 

Odesláno
  V 22. 12. 2017 v 1:53, seko0408 napsal:

co znamena to pridane " gent" ? 

Napovím ti. Existuje DS 1 Gent a DS 1 Lady... Co by to mohlo být?  :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...