Diablo1st Odesláno 23. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2017 Ja si dovolím tvrdiť, že na ruke pod 17cm budú veľké aj 42mm pilotky. Čo som mal možnosť vidieť, puzdro u pilotiek má dosť veľké nožky, t.z. L2L bude cez 50mm, čo je na malú ruku na hrane, alebo už aj za hranou. Určite by bolo treba ich vyskúšať! Ak by som si mal vybrať medzi Laco Augsburg a Tisell, zvolil by som Tisell.
MíraMíra Odesláno 23. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2017 Ja tu otazku ohledne pilotek polozim jinak. Jsem fanousek letectvi a hlavne techniky nemecke luftwaffe. Samozrejme pri cteni knizek apod. Jsem narazil na pilotni hodinky letcu luftwaffe a na jmena tradicnich vyrobcu. Pri koukani na jejich ceniky apod. jsou jejich modely hlavne Stowa,Laco vyssich rad mimo muj rozpocet. Rozpocet je dany a nebude se navysovat 10000Kc +-10%, v budoucnu budoucnu budou jinne financni potreby tak chci kupovat ted.Hodinky maji byt inspirovane historickym vzorem (barva indexu, luminescence, tvar cislic apod., v automatu a velikosti vhodne na ruku cca.16-17cm. Mit urcitou kvalitu. Hodinky ponosim nejakou doufam delsi dobu a az uzraje cas treba za dva tri roky poridim vyssi radu od top vyrobcu napr. Nebou rovnou IWC:-):-)Co mi dopotucite za modely?Nemůžu si pomoct, pro tvoje účely mi to sedí na Tisell. Hlavně i proto, že si myslím, že 40 mm ti na 16-17 cm bude určitě sedět líp, než 42 mm a jít na 39 mm už zas není důvod.Jediný, bohužel dost podstatný, co nesplňujou je historie značky, ale co nazbyt, když hodinky chceš hned a na echt pilotky z velké pětky prostě není rozpočet.V tvým případě, bych ale přecejen ještě popřemýšlel. Historie je pro tebe evidentně dost důležitá.Jinak vše splní Tisell a ještě ti zbyde.Být ale mým koníčkem luftwaffe a vše kolem, asi bych se s Tisellem nesmířil a spíš prostě došetřil.
karel hb Odesláno 23. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2017 Já bych to postavil asi následovně. Pokud je pro Tebe ta historie tak moc důležitá, tak nemá cenu, aby si kupoval něco jiného než z velké pětky. Na druhou stranu, a to je pouze můj subjektivní názor, se to s pilotkama má následovně. Hodně lidí tady lobuje za echt pilotky od výše uvedných výrobců, aby se co nejvíce přiblížilo historii těchto modelů. Ale pokud vím, tak klasické "pilotky" v pravém slova smyslu byly hodinky dnes nenositelné kvůli velikosti a piloti je nosili na bundách jen v letadlech. Moc pochybuji o tom, že by tyto hodinky měli i na běžné nošení, ale mohu se mýlit. Výrobci dnes tyto modely "upravili" tak, aby byly nositelné v současných podmínkách. Proto si troufám tvrdit, že třeba zmenšení a úprava pouzdra je už poměrně dramatický odklon od historické předlohy a jde o určitý kompromis a tím pádem se už nejedná o tu historickou echt verzi. Já vím, že je to stále v rukou stejných výrobců, takže ta podstata tam zůstává. Tím chci pouze říct, že pokud Laco osazuje svoje hodinky japonským strojkem, tak nevidím moc velký rozdíl mezi tímto a třeba výrobcem, který sice nemá historii, ale zase postaví slušné hodinky s kalibrem od stejného výrobce, který taky s letectvím nic společného nemá.Když vezmeš třeba Moony nebo některé reedice potápek od Seika, tak ty rozdíly jsou třeba v materiálu sklíčka nebo pár drobnostech, upravených do dnešní doby. U pilotek mi to tak úplně nepřijde, ale znalec nejsem a těch pět výrobců nastudovaných nemám, takže mne spousta kluků tady může uvést na pravou míru, že se pletu a je to jinak, než píšu výše. Ale jak jsem řekl, ber to jen jako subjektivní názor jednoho z mnoha.
A10 Odesláno 23. prosince 2017 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2017 Piloti je urcite nenosili ve volnem case, hodinky dostali tesne pred letem. Mimo operace nosil kazdy co chtel dle libosti. Ano presne vyrobci se inspirovaly historickym vzorem, je to i proto ze ten pilotni dial je dnes velmi popularni. Jednoduchy prehledny funkcni... a to dneska mnoho zakazniku chce. Jednoduchost prehlednost. Je to take o tom ze ty tradicni vyrobci potrebovali na necem stavet tak se podivali do sve historie a udelali moderni reinkarnaci:-) a byl to dobrej marketingovej tah... Opravdu jediny vyrobce a to Laco se u vyssich modelu drzi tvaru pouzdra, barvou, ruckama napisama apod. Sveho historickeho modelu a taky delal model replika 55mm, to jsou skutecny pilotky z 2sv. Spis je potreba mluvit o pilotkach, jako o hodinkach inspir. historickym modelem. A to si kazdy vyrobce predstavuje jinak. Ale pilotky meli dle presne specifikace nektere markatni body, napr. Misto 12h trojuh.se dvema body, velke svitici rucky, prehledne cislice. A pak je tady druha kategorie hodinky inspirovane palubnimi hodinami v kokpitu, to treba ted zacal delat Laco. Jsou to pilotky? V pravemslova smyslu ne, jsou to hodinky inspirovane letectvim, ale na ruce rozhodne nebyly...
A10 Odesláno 23. prosince 2017 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2017 Nejake foto Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
A10 Odesláno 23. prosince 2017 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2017 Tohle jsou vlastne taky pilotky:-) https://www.militarysklad.cz/hodinky-quartz-vintage-me109-100766
Dokusan Odesláno 23. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2017 je lehký offtopic. Když už je tady řeč o "pravých" pilotkach, tak je potřeba podotknout, že ty hovoríš o druhé světové. Ale jsou i pilotky po druhé světové. (Chápu, že tě to období nezajímá) a tam už je to o něčem jiném. Příklad RAF 70ta léta a CWC .https://www.cwcwatch.com/collections/chronograph/products/cwc-1970s-reissue-chronographCo se týká tvého výběru, asi bych nešetřil a rozpočet navýšil. Ale je to tvá volba. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Roman-ZA Odesláno 23. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2017 ja som s vdakou daroval otcimovi mechaniky Poljot Aviator s priemerom 45mm. mam velku radost, ze ich nosi a ze sa mu pacia. takto vyzerali na mojej cca 17,5 cm ruke. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
A10 Odesláno 23. prosince 2017 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2017 Panove ukoncuji tuto diskusi, a zaver na ruce bych chtel mit v budoucnu Laco Munster. Ale chce to jeste cas. Diky vsem!
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.