Přejít na obsah

ORIS iluminate & black

Doporučené příspěvky

Odesláno

No rozdíl mezi těmahle dvěma kousky je v tom, že první jsou vodotěsné do 200m a mají průhledné dýnko, druhé jasou do 1000m... Pokud nezačali v poslední době vyrábet nový model, jsou udaje na odkazovaných stránkách v tabulce špatne. Je to btw vidět i na fotkách na ciferníku.

Návštěvník Bob
Odesláno

200 USD je opravdu cenový rozdíl. U těch iluminate je vodotěsnost 300 m, u černých 1000. Kdyby stály jedny 200 USD, tak si koupím oboje.

Odesláno

http://cgi.ebay.de/FORTIS-B42-B-42-Automat...1QQcmdZViewItem

(aukce končí zítra, zatím 0 nabídek, cena zatím 875 EUR)

http://cgi.ebay.de/Fortis-B-42-Official-Co...1QQcmdZViewItem

(černý ciferník, kovový tah, pevná cena 780 EUR, prodejce je autorizovaný dealer Fortis = plná záruka)

http://cgi.ebay.de/FORTIS-B42-B-42-Automat...1QQcmdZViewItem

(cena bez licitace 879 EUR)

Odesláno

Já bych šel jednoznačně do těch s černým ciferníkem. Ten iluminate ciferník působí na mě nějak lacině, jako Timexky. Prostě ty černé mají náboj.

Ty Fortisky vypadají dost tuctově, chci říci, že takových ciferníků najdeš mraky.

Odesláno
  jirka2 napsal:
Já bych šel jednoznačně do těch s černým ciferníkem. Ten iluminate ciferník působí na mě nějak lacině, jako Timexky.

>>>Jirka2:

Bacha na ochranu duševního vlastnictví !

Toto je doslovně použitý MÚJ názor a pokud vím, doposud jsem ti neposkytl licenci ! :D

Odesláno

Bobe, ověřil bych si, jestli je ten ciferník opravdu z vláken, nebo má jen natištěnou strukturu. Jinak jsou všechny tři hodinky ultra perfektní a naprosto srovnatelný. Bude to jen na tobě. Zbývá otázka, na co je ta druhá korunka na těch černých oriskách? Jestli je to extra korunka na nastavení datumky, tak by to byl pro mě byla ta rozhodující maličkost (taky musí být ciferník opravdu z vláken), protože vícefunkční korunka mi dere nervy. Ty fortisky jsem měl na ruce, jsou universálnější, co do použití, ale jsou óbr a ta velká korunka myslím může už kapku překážet.

Odesláno

...ale ten mnohem lepší vzhled a pocit lepší technické způsobilosti za těch 200 bucků stojí. Kolik lidí vlastnící 200m hodinky se s nimi skutečně dostatečně hluboko potápí ? Tipuji, že ne více nežli 5%.

Ty první vypadají skutečně jako cheep TIMEX ! Fuj...

Návštěvník Bob
Odesláno

Ještě je tu jeden podstatný rozdíl: ty černé mají výšku skoro 15 mm, iluminate pouze 11 mm. I na fórech tvrdí, že ty černé je problém schovat do rukávu. Mám z toho trochu obavy. Na lepším fotu vypadají iluminate takto, skutečnost ???.

Dělá kromě TIMEXu někdo iluminate dislpay (z lepších značek)? Ještě jsem se dočetl, že se titan snadněji poškrábe než ocel.

image57.jpg

image58.jpg

Návštěvník Bob
Odesláno

Jedině že by reagoval na zvýšenou koncentraci hélia za snížené viditelnosti :):lol::)

Je to luminiscenční barva.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...