karel hb Odesláno 13. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2018 Ahoj, potřeboval bych trochu popostrčit. Po všech pokusech a kompromisech jsem se rozhodl navýšit budget a po zvážení pro a proti mi vyšli dva kandidáti. Ale abych předeslal o co mi vlastně jde. Chci hodinky pilotního (military) stylu, ale v žádném případě netrvám na pilotních kritériích jako takových. Takže, nejde mi o výrobce z velké pětky, nutně potřebuju datum, kovový tah, velikost 42 u hodinek bez lunety je pro mne už nenositelná a na Tisellech jsem si vyzkoušel, že mi nesedí ani úplně prázdný cifr bez nápisů. Takže z výše uvedeného je zřejmé, že klasické pilotky (no date, 42+, kožený řemen, bez nápisů) opravdu nehledám. Určitě bych nepohrdl ručním nátahem a modřenýma ručkama, ale to je buď mimo rozpočet a nebo bych musel slevit z něčeho výše uvedeného (u Archimede). Samozřejmě, jako všem tady by se mi líbila Stowa, která splňuje vše mimo dvou věcí (absence origo tahu a vyšší cena). Ale teď už ke dvěma kandidátům. ARCHIMEDE PILOT 39D+ Menší velikost 39 mm (pohodlnější)+ Výška jen 9,9 mm (pohodlnější)+ Opticky lepší rozložení čísel a ruček (silnější ručky i čísla)+ Matové pouzdro včetně kovové lunetky (žádné leštěnky-nebude mi líto je oťukat)+ Možnost vyzkoušet a vrátit do 14 dnů (fyzicky jsem je v ruce neměl)+ Záruka 2 roky u nás (koupě v ČR)+ Rychlé doručení (Chronoshop má tenhle model skladem) - Nižší WR 50- Plechová spona- Jenom datum- Absence AR (ač na jiných modelech je i oboustranný, tak tady snad žádný, ale mohu se mýlit)- Německé hodinky (osobní antipatie k tomuto národu) Sice nemají modřené ručky, ale to bych musel v téhle velikosti oželet datum a nápisy a to jsem si ověřil u Tisellů, že to nefunguje. Nebo jít do velikosti 42mm, ale to bych musel trochu připlatit a ta velikost je na mne pocitově už komická, jakkoliv mají být pilotky velké. Hamiltony KF jsem zkusil a fakt se to nedalo. Potřebuju je jako hodinky na denní nošení. Ale je pravda, že pokud by mi ta velikost nevadila, tak bych se mohl u Archimede podívat v podobné cenové relaci na ruční nátah, u mimostředky s Unitasem a u centrální vteřinovky se Sellitou, ale to už jen preluduju - vzhledem k velikosti bezpředmětné. https://www.archimede-uhren.de/pilot-39d-s.html Zdroj: Archimede-uhren.de FORTIS FLIEGER PROFESSIONALNo.704.21.11 M + Vyšší level i cena za nové hodinky (Fortis neznám a nevím, jak moc je cena nastřelená vůči kvalitě)+ WR 100+ Pořádná spona+ Komplikace day/date (pro mne výhoda)+ Plastické indexy+ Asi lepší likvidita (prodejně i cenově) - Větší velikost 41 mm- Větší výška 11 mm- Nemožnost vyzkoušet a vrátit- Záruka jen Jomashop- Drobnější indexy a úzké ručky (trochu se to na ploše cifru ztrácí)- Leštěná kovová lunetka a asi i střed tahu (už trochu leštěnky) Fortis neznám a osobně jsem neměl tu čest, jen mi připadá, že ty hodinky jsou dělány poctivě (taková kovařina v dobrém slova smyslu), tak mám strach, aby to nebyl takový ignot jako třeba Steinhart. Ve vlákně Fortisu jsem zachytil, že někdo psal, že jsou u tohoto modelu právě opticky drobné indexy a úzké ručky a lumi taky nic moc. Jako že foto super, ale naživo zklamání. https://www.torquato.de/fortis-flieger-professional-armbanduhr-mit-metallarmband.html Zdroj: Jomashop Rád bych předeslal, že plusy a mínusy jsem hodinkám udělil přesně podle svých subjektivních potřeb, takže každý s tím souhlasit nemusí. Cena se pohybuje kolem 20k, což je u Archimede ceníkovka a Fortisy mohu mít za stejné peníze prakticky nové. Již jsem to konzultoval osobně s pár členy fora a vychází mi to pořád 50/50. Tak bych rád poprosil hlavně majitele výše uvedených značek o nějaké resumé. Moc děkuji.
prischera Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 Měl jsem jiný model od Archimede, a byly to poctivé hodinky co vydržely hodně. Akorát lumi byla hodně špatná, to mě mrzelo. Fortis je fajn značka, určitě pocitově výš než Archimede. I ten model se mi líbí víc. Mám trošku problém, že se odkazují na ruský kosmický program, ale to je čistě osobní antipatie. Takže z těchto dvou spíš Fortis. Ještě mě napadá co něco od Zeno Watch? Dělají podle mě pěkné hodinky a našlo by se pár kousků, které celkem splňují zadání. Navíc při výrazně nižší ceně. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
prischera Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 A ještě mě napadly Sinn 556. Cena nových je přes dvacet, ale u jetých by ses mohl vejít,
karel hb Odesláno 14. ledna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 Moc děkuju, ale verze od Zena, které by se mi líbily, nejsou na tahu. Na Sinny jsem zrovna koukal a dovedl bych si představit spíš variantu bez čísel a to kvůli umístění datumovky. Fakt je ta lumi na Archimede tak mizerná? Říkal jsem si, že v téhle cenové relaci by to mohlo stát za to, je to pro mne docela důležité. Budou ty Fortisy stran lumi lepší? U Sinnů je to asi s lumi v pohodě.
prischera Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 Nevím jak teď, ale moje Outdoory z roku 2011 měly zdaleka nejhorší lumi ze všech mých hodinek. Fortis by měl mít lumi v pořádku.
karel hb Odesláno 14. ledna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 Někdo ve vlákně Fortisů právě psal, že lumi u konkrétně toho modelu za moc nestojí, ale je fakt, že nevím, s čím srovnával.
karel hb Odesláno 15. ledna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2018 Damasko na tahu jsou dost mimo rozpočet 20k.
tano Odesláno 15. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2018 (upraveno) Mas pravdu, promin.Z tech co tady jsou, tak jednoznacne Sinn, pak Archimede a nakonec Fortis. Upraveno 15. ledna 2018 uživatelem tano
pepO77 Odesláno 15. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2018 Prihovaram ze Sinn. Velmi prijemne nositelne, pekne odlesky, vyborna citatelnost. Su mensie o to vsak lepsie sadnu
karel hb Odesláno 15. ledna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2018 Sinn se mi hodně líbí, ale rád bych čísla na cifru, hodinek s hranatými indexy mám plnou kabelku. A u verze Sinnů s čísly na 3,6,9,12 nezkousnu to umístění data, ale jinak splňují vše v nadbytečné míře.
karel hb Odesláno 15. ledna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2018 To vím, ale mám pocit, že tam je cena taky trochu výš. Ve velikosti 44 bych se asi vešel, ale to je nenositelné.
KAL Odesláno 15. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2018 Bylo by to časově náročnější shánění.V 44-ce jich je celkem dost.. na tahu vyjdou z Německa na nějakých 23.000,- tuším.Ze Států ještě 4-5.000,- dolů. Až se trošičku potápkově vyblbnu, začnu shánět 39-ky pro sebe:)
karel hb Odesláno 15. ledna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2018 Já na to taky nehořím, ale mám pocit, že ten tah má střední část leštěnou, což mi docela vadí. Nemohu si pomoct, ale kartáčovaný nebo pískovaný povrch na mne působí hodnotněji a praktičtěji než leštěný, pokud se nejedná o sváteční hodinky. Z toho mám obavy i u výše postovaného Fortisu, z fotek to není úplně patrné.
Toom Odesláno 15. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2018 Tenhle dizajn mi nic neříká, ale u Fortisů jsem se v Koscomu zakoukal. To zpracování je za ty prachy bezkonkurenční.
shag Odesláno 15. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2018 Mal som vselico, ale na Fortisky rad spominam. Urcite by som ich dal vyssie, ako Archimede. A Roskosmos je u mna +. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
KAL Odesláno 16. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2018 Já na to taky nehořím, ale mám pocit, že ten tah má střední část leštěnou, což mi docela vadí. Nemohu si pomoct, ale kartáčovaný nebo pískovaný povrch na mne působí hodnotněji a praktičtěji než leštěný, pokud se nejedná o sváteční hodinky. Z toho mám obavy i u výše postovaného Fortisu, z fotek to není úplně patrné.Měl jsem na ruce 44-ky na tahu.Středový dílek je leštěný podobně, jako u Longines Conquest / Hydroconquest. A tam ty škrábance docela chytá.Na druhou stranu je docela lehký a pohodlný.. ale sedí mi spíš na chrona, než na klasický, jednoduchý styl. Tam bych osobně volil kůži.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se