Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Čekal jsem, jestli se jako guru Fortisu ozveš. Já osobně si taky myslím, že ty Fortisy budou co do kvality a poměru ceny nejlepší, ale vadí mi tři věci. Velikost, leštěná část tahu a nemožnost je zkusit. Proto mne to spíš táhne k těm Archimede. Ale jak píšou kluci, těch variant je více.

Odesláno

Čekal jsem, jestli se jako guru Fortisu ozveš. Já osobně si taky myslím, že ty Fortisy budou co do kvality a poměru ceny nejlepší, ale vadí mi tři věci. Velikost, leštěná část tahu a nemožnost je zkusit. Proto mne to spíš táhne k těm Archimede. Ale jak píšou kluci, těch variant je více.

Nemají je v Koscomu na vyzkoušení?

Odesláno

To fakt nikdo neumí udělat alespoň trochu použitelnou lumi mimo Seika? Myslel jsem, že u hodinek jako jsou Sinn je to v pohodě, ale zjišťuju, že co se týká lumi, tak mi třeba Tisell za 6k udělá stejnou, ne-li větší parádu než německé pilotky (Sinn, Archimede atd.).

Odesláno

Te velikosti bych se az tak nebal. U tahu je to horsi, ale ne vsechny pilotky maji lestenej tah ( jako nejsou sroubovaci, ale klasicke ), s tim vyzkousenim je to asi nejhorsi ( Prahu mas daleko ), ale treba v Brne by je nekdo mohl mit?

Lumi je dobra, ne-li skvela.

Budu drzet palce s vyberem.

Odesláno

Ona ta lumi nie je az taka dolezita...

Pro mne docela zásadně ano. V práci v noci potřebuji odečíst čas za všech podmínek, v tomhle je Seiko super.

Odesláno

Lumi u vsech mych fortis kousku naprosto vpoho - nove kousky (2008-2016) odectes v klidu celou noc, u kousku z let cca 2000-2005 - 6 hodin v klidu, pak se musis soustredit.

Seiko to uplne neni, ale stale to splnuje to, co od nich pozaduju.

Odesláno

Te velikosti bych se az tak nebal. U tahu je to horsi, ale ne vsechny pilotky maji lestenej tah ( jako nejsou sroubovaci, ale klasicke ), s tim vyzkousenim je to asi nejhorsi ( Prahu mas daleko ), ale treba v Brne by je nekdo mohl mit?

Lumi je dobra, ne-li skvela.

Budu drzet palce s vyberem.

Moc děkuju za info. Tady u těch je asi leštěný střed tahu jako na LH, ale jinak by to měl být klasický tah, ne ten šroubovaný a masívní. Zítra, pokud to počasí dovolí, se pojedu podívat do Jihlavy do Tovysu. Sice konkrétně ten model tam nemají, ale mají docela podobný. Je sice o 1mm větší a má ten masívní tah, ale pokud by to velikostně bylo v pohodě, tak ty pilotky půjdou naprosto bez problémů. Alespoň si osahám Fortis naživo.

https://www.hodinky-damske-panske.cz/6451011-m/a-51546/

S tou lumi si mne potěšil, já jen, že ve vlákně Fortisů někdo psal, že zrovna tenhle model nemá lumi nic moc.

Odesláno

Pokud muzes mit za stejnou cenu Fortisky a Archimede tak tam neni ani o cem - Fortis. Uz kdyz se na ne nazivo kouknes vedle sebe, tak je to jina kategorie bych rekl. Mam teda jiny Fortisky, ale tyhle pilotky jsem videl a jsou pekny akorat teda byly na kuzi coz mi k pilotkam tak nejak jde vic. Ten tah mi tam nesedi I kdyby byl nelestenej.

Odesláno

Kluci, já vím, že ta kůže k pilotkám patří. Ale jsem vyloženě tahový, hlavně z praktických důvodů a je fakt, že tyhle Fortisy vizuálně zase nejsou echt pilotky jako Stowa nebo Laco, takže mi ten tah k nim připadá jako menší prohřešek než k výše uvedeným modelům.

Odesláno

Ja jsem taky tahovej, neboj. Jen u nekterych kousku zjistuju, ze ta kuze neni k zahozeni ( jsou z nich hned oblekovky ).

A jinak to delas spravne, nakup s tahem, kuze se muze dokoupit. Naopak je to vetsinou dost cenove nevyhodny.

Odesláno

To vím, ale já pár kůží nakoupil, nasadil a hned se vrátil k tahu a řemeny prodal. I u těch klasických oblekovek mi přijde tah praktičtější, nemusíš řešit barvu opasku a bot, aby to sedělo s hodinkama. Navíc, moje teorie je ryze praktická. Koupím hodinky s tahem, nosím je, po zapocení a znečištění umyji a vyčistím, po větším ošoupání nechám přeleštit či přebrousit a většinou tah vydrží po celou dobu životnosti hodinek. Kvalitní kožený pásek je kolikrát v ceně slušného tahu a po pravidelném nošení se zapotí a časem rozpadne. Ale rozumím tomu, že spousta lidí tah nesnese a nebo jim to nevadí. Já to mám zatím takto.

Odesláno

Jo chapu ja ted taky nosim porad tah na GS a je to super. Ne kvuli prohresku, ale me se k jednoduchejm (pilotky, oblekovky) hodinkam tah nelibi az na vyjimky. Vlastne se mi tah hodi jen k potapkam a sportovnim hodinkam. Ale kazdej to ma samo jinak :cheers:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...