Přejít na obsah

Limitka 100 let ČSR

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 711
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Teď už jen, kdy na nás budou mít v Pateku čas a udělají nám to :-) Mě se ten model líbí taky moc, takže tomuto směru bych se nebránil. Každopádně bych neblbnul s indexy 19-18. To se mi nelíbí.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cena by neměla být nijak hrozivá. Pouzdro z P.R.C. předpokládám cca 70-100 USD, strojek Unitas cca 350 USD, ručky jenom nějaké drobné, zůstává cifr, dýnko a práce hodináře. Předpokládám předběžně cenu někde kolem 600-700 USD ???

Odkaz ke komentáři

Super, zájem vypadá, že by mohl být, ale chce to trochu vrátit se na zem - extrémní varianty jsou 2:

A. Komplet čína

Pouzdro co jsem sem dával stálo cca 30 USD

Seagull st-3600 klon Unitas 6497 cca 50 USD

Ciferník + ručky cca 20 USD

Řemen od někoho místního cca 25 USD

Možná jsem něco zapomněl, ale do 200 USD se dají polepit komplet hodinky

Když by se nechal cifr přetisknout a udělalo pár modifikací, tak to budou celkem originální hodinky, ale zároveň asi docela šrot...

B. Komplet vlastní

Pouzdro nechat vyrobit v ČR (Valjoux, Elton, ....) imho i když zůstaneme při zemi, tak se sklem, těsněním, korunkou, šroubovacím dýnkem atd se nedostaneme rozumně pod 10k a otázka bude kvalita. Za něco echt to bude klidně 2x tolik

Unitas 6497 cca 7,5k

Ciferník - osobně bych byl pro ten smalt nebo přetisk nějakého existujícího, který koupíme a čistě od boku bych to viděl tak na 2-3k kus

Ručky koupit standardní cca 500,-

Slušnej řemen cca 1000,-

Do 1000? se to asi dá při troše snahy poskládat

Osobně bych preferoval skrz čas, peníze a kvalitu nějakou mixlou variantu C

Koupit pouzdro od číňana a považovat ho za "ingot" na dodělání. Imho to může být ve finále o dost levnější včetně celkového výsledku. Výběr je docela velký, ale možná si to představuju jako hurvínek válku. Dýnko místo prosklení nahradit vlastním rytým nerezem/zlacenou ražbou ala zadní strana prvorepublikové mince - velký znak

Unitas - zde bych ústupky nedělal

Jako základ koupit cifr i s ručkama a přetisknout nebo zkusit poptat ten smalt (tam bychom stejně ten základ potřebovali)

Slušnou sadu řemenů od někoho místního a dřevěná krabice

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Ubírá se to směrem, který se mi líbí. Za mě taky mix čili C s podmínkou, že strojek bude Unitas. Číňana rozhodně nechci. A korunka na 12 se mi líbí.

Lamiczko, to pouzdro nevypadá na první pohled zle. Jaký má rozměr? Co jsem letmo procházel, tak čínský pouzdra na Unitas jsou od 43mm výš.

Odkaz ke komentáři

To pouzdro má přesně 45mm, na Unitas je všechno velký, protože to je velkej stroj...

Ještě jedna věc na kterou jsem při prvním brouzdání byly tyhle VC a Longiness, který mi přišly řešením taky zajímavý...zvlášť teda ty monopusher chrona mě dost berou :)

https://www.watchtime.com/watch-to-watch/longines-avigation-watch-type-a-7/

GL-art-deco1.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...