Přejít na obsah

Limitka 100 let ČSR

Doporučené příspěvky

Je více než zřejmé, že podle velikosti se bude lámat skladba účastníků. Pojďme to tedy rozlousknout hned zpočátku. Nezávazné, hlasování. Ale prosím aby se hlásili jen ti, kdo o tom reálně uvažují. Je samozřejmě možné napsat se pod obě varianty. Po pár dnech bude zřejmé, kudy se ubírat dál a nebudou se zbytečně tříštit názory.

Edit: Aniž bych chtěl přímo lobovat za menší variantu, kdo nemá tu zkušenost, tak čtvercové pouzdro působí na ruce mnohem větší než kulaté. Na 42 čtverec to chce celkem tlapu.

Varianta Unitas >42mm

Varianta Peseux <40mm

Prischera

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 711
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak mě ještě napadá, že je tenhle přístup asi stejně na houby. Chtělo by to někoho, kdo si vezme vytvoření hodinek za své. Udělá návrh co se mu líbí a v následné diskuzi se doladí max detaily. Pokud se mu podaří přesvědčit dost lidí, může to fungovat. Z tohodle dohadování nic nebude. Zapomeňte na hlasování :)

Odkaz ke komentáři

Tak mě ještě napadá, že je tenhle přístup asi stejně na houby. Chtělo by to někoho, kdo si vezme vytvoření hodinek za své. Udělá návrh co se mu líbí...

Pomohl bych rad, ale svymi grafickymi dovednostmi bych tomu spis uskodil.

Za me taktez 42+ viz.:ada00f1e9343e670f2842ae84653b33b.jpg

Odkaz ke komentáři

Beru to tak, že otěží se momentálně ujal Lamiczka. Uvidíme, co bude dál...

Ale nemusí, zvlášť pokud by to někdo viděl jako problém ;) Jen mi přišlo, že to moc nikam nevedlo a chtěl jsem, aby se to trochu pohnulo.

Když jsem přečetl prvních několik stránek, kde se ty názory hodně rozcházely chytl jsem se dvou, který mě osobně přišly zajímavý a v záplavě ostatních zapadly. Byl to Bert a Tikal (a jak jsem při návratu na start vlákna teď zjistil, tak i Kamil), kdo přišli s nápadem jednoduchých hodinek s unitasem, proto jsem to s nima začal řešit v SZ a vznikl ten obrázek, co jsem sem už dával. Pouzdro jsem objednal a po měsíci mezi svátkama konečně přišlo, bohužel má problém s tím, že mu nedrží nožky a pravda malý není...

Nebo někde koupit nějaké pouzdro a strojky a doladit to v rozumné cenové hladině..

Souhlas s Tikalem. IMHO nejmene narocna cesta. Customizace cifru a nazdar.

Pozdro se dá koupit v Číně nerezový se safírem za 50 baků. Vnitřní antireflex by se dodělal v Meoptě. Ručky taky z Číny nebo na Ofrei. K tomu sehnat Unitas 6497 nebo 8 a někde nechat vyrobit číselník podle návrhu, na kterém se shodneme.

Amen.

Nevím kdo všechno četl to vlákno komplet, trochu se tu točí některý věci dokola, osobně nemám potřebu si prosazovat svoje, spíš jsem se snažil rozdmýchat diskusi a hodit do ní návrh, jestli si najde dost zájemců.

Už tu byla shoda na tom, že komplet čína tu moc zájemců nenajde a spíš by byla chuť na hodinky v režii fóra (to už je ostatně dlouho). Pokud by pouzdro bylo kulaté odkazující na kapsáče např jako Longiness heritage, tak by to snad nemusel být takový problém - je to práce na soustruhu...

Bohužel nám tu už to základní trochu tříští velikosti zápěstí a tím nositelnost hodinek. Malých tu vzniklo už za poslední dobu dost (veškerý LE z Eltonu - vlastně netuším, jestli už něco nepáchá po SZ Stráša na traktorech nebo diplomatech...) a osobně bych se přikláněl k limitní velikosti tak nějak pro všechny - 42mm s unitasem.

Nějaké parametry ke kterým to tu lehce konvergovalo byly tyhle (opravte mě, jestli se mýlím)

Zadání:

Nerezové pouzdro (polštářkové?) ve stylu dobových hodinek 20.-30. let, vzdáleně odkazující na kapsáče - Čína ano/ne

Pozice korunky - 3 nebo 12?

Unitas se subciferníkem na 6 (dle pozice korunky 6497 nebo 6498)

Jednoduchý ciferník, ideálně smalt (zde? https://www.aljancic...cz-texty-9.html)

Modřené ručky - osobně by se mi líbily ty s očkem u špičky, ale bude záležet na typu cifru

Na dýnko ruční rytina nebo použití dobové mince/ražby dle návrhu dobové mince (například https://ceskamincovn...kove-razby-347/)

Alternativa:

Klidně se dá použít už hotové hodinky od někoho, kuchnout jim cifry a customizovat jen ty - Vratislavia, Peseux, ...

Odkaz ke komentáři

Osobně bych se taky vydal zrhuba cestou hodinek v tomto stylu, ale to je moje preference a nemusí najít širší podporu...

Odkaz ke komentáři

Ale nemusí, zvlášť pokud by to někdo viděl jako problém ;) Jen mi přišlo, že to moc nikam nevedlo a chtěl jsem, aby se to trochu pohnulo.

Hloupý, kdo by namítal. Každý projekt potřebuje vedení a jsem rád, že se našel někdo, kdo má zájem to posunout dál ;)

Odkaz ke komentáři

Anelovo pouzdro se mi moc líbí.

A jsem pro:

Jednoduchý cifr

Modřené ručky s očkem

Na dýnko rytina z mince/ minci ne

Mě to pouzdro přijde taky fajn, je fakt otázka jen to, jak to případně omezí zájem. Co jsem úplně nepochopil, jestli je to cena za pouzdro nebo za celý hodinky...(spíš mi přijde, že za celý)

http://www.timefactors.com/smithsprs36.htm

Odkaz ke komentáři

Hloupý, kdo by namítal. Každý projekt potřebuje vedení a jsem rád, že se našel někdo, kdo má zájem to posunout dál ;)

Nemyslel jsem to nějak špatně, sám jsem si už užil s bronzovkama, takže pokud se toho chytně někdo jiný, kdo to bude táhnout, tak jen dobře (myslím to vážně) :) Pokud má chuť Anela nebo Prischera, rád pomůžu s čím budu moct...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...