MVX Odesláno 20. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2018 Ahoj přátelé hodinek. Včera jsem dostal od dědy krásné primky. Chci vás znalejší poprosit o pomoc s identifikací: co to je za model a kdy se asi tak vyráběl? Četl jsem o nějáké "prim bibli", myslíte, že tam tyto hodinky budou? V primkách se moc neorientuji, mám PSII a znám Igeny Hodinky nejdou natáhnout a to jedinné je asi zachránilo před jistou zkázou způsobenou každodenním nošením mého děda. Chtěl bych je nechat spravit, udělat si na ně nějaký pěkný pásek a čas od času je ponosit. Ke komu v Brně je mám dát na servis aby pouzdrou a především krásné zlacení neutrpělo šrámy? Se seiko potápkama chodím ke Strnadovi na Veveří a jsem moc spokojený, asi zvládne bez poškození otevřít i pozlacený primky, ne? Přikládám pár fotek z mobilu a předem děkuji za informace. Mvx
MVX Odesláno 20. ledna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 20. ledna 2018 Děkuji, mám z nich neskutečnou radost. Už se těším až budou mít po servisu a vezmu je na ruku.
Daftra Odesláno 20. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2018 Pěkný kousek.Já su taky od Brna,hodinky na servis posílám do Novýho Města nad Metují panu Hovorkovi,je tady jako Accutron,zkus se s ním domluvit v SZ nebo se můžeš přihlásit na jeho stránky a napsat mu tam.https://www.antik-hovorka.cz/prim/
stenly Odesláno 20. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2018 Gratulace k hodinkám pěkný kousek:) Typové označení 501103Původní typové označení 011110Rok vzniku 1965Velikost pouzdra průměr 32mm citováno z knihy pana Hovorky
Doophy Odesláno 20. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2018 Nádherný kousek. Také mám hodinky po dědečkovi, ale ty "bohužel" šly, tak jsou ve stavu tak 30%, ale stejně pro mě mají obrovskou "citovou" hodnotu
MVX Odesláno 20. ledna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 20. ledna 2018 Stenly, dekuji za informace. Uz jsem dostal kontakt na kompetentniho cloveka, za coz dekuji clenovi velda. Dekuji i daftrovi, ale vyresi se to v ramci Brna coz bude logisticky mene narocne. Vlakno si necham otevrene a budu sem davat fotky.
MVX Odesláno 5. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2018 Tak se ke mě hodinky vrátili od hodináře. Servisoval je Tomáš Hradský, bývalý hodinář od Strnada a odvedl skvělou práci za což mu děkuji. Zároveň chci poděkovat členovi Miroslávkovi, za to že mi poslal PRIM papírek, který mi chyběl do kompletního balení (viz foto) No a příběh Primky po dědovi má pokračování a na mě zanechal následky. K tomu pokračování: děda mi dal druhé primky, nevím co to je za typ, ale jsou pěkné a řekl bych, že spíše dámské. No a při té příložitosti jsem od něj dostal hokejky podepsané hráčí brněnského Zetoru. Tuším, že hokejky datoval na 1972, ale ruku do ohně bych za to nedal. S hráči se osobně znal protože mmj. zajišťoval spojení ze stadionu za Lužánkami.
Doophy Odesláno 5. února 2018 Nahlásit Odesláno 5. února 2018 Prima hodinky. Vlastně SKVĚLÉ hodinky....
velda Odesláno 5. února 2018 Nahlásit Odesláno 5. února 2018 Viděl jsem je naživo a opravdu jsou velmi pěkné a zachovalé. Ty hokejky jsou taky nářez. Blahopřeji k dědovi. Je vidět, že Tě chytil chronobundus, strašlivá nemoc. Taky ji mám a nedá se to léčit !!!
MVX Odesláno 6. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2018 Přikládám ještě pár fotek. Vlákno využiju pravděpodobně k záznamu svého chrono vývoje a budu sem přidávat fotky svých hodinek. Za pochvaly děkuji
areuratty Odesláno 6. února 2018 Nahlásit Odesláno 6. února 2018 Prekrasne hodinky v nadhernem stavu, co vic si prat?Gratuluji, jsou opravdu paradni, tenhle cifernik je z mych nejoblibenejsich
vfr Odesláno 6. února 2018 Nahlásit Odesláno 6. února 2018 Je skvělé mít krásné hodinky od někoho kdo je ti blízký a ještě k tomu jako bonus mít krásný příběh.Potom ty hodinky,nebo cokoliv jiného,mají najednou uplně jinou hodnotu.Myslím citovou hodnotu.Proto si užívej tohoto štěstí.
eloga Odesláno 6. února 2018 Nahlásit Odesláno 6. února 2018 jo to je dobrý příběh, taky gratulace k hodinkám po dědovi.Hokejky jsou taky dobrý, s tím rokem 1972 bych odhadl že to bude správně, dělaly se i jiné série. Třeba s podpisy mistrů světa v hokeji v Praze 1972. ***
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se