Ivan Lelák Odesláno 26. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2021 V 22. 8. 2021 v 10:49, daniel bajer napsal: Tyhle hodinky se mi hodně líbily a užuž jsem byl připravený je někde vyzkoušet, případně koupit. Ale pak jsem zjistil, že nemají klasickou vteřinovku a pokud nemám puštěné stopky, na ciferníku se nic nehýbe. Určitě není problém nosit hodinky s puštěnými stopkami a třeba to někomu nevadí, ale mě to od nich odradilo, protože si mimo jiné hodinky rád seřizuju přesně na sekundy a u těchhle to asi nejde. Škoda, protože jinak jsou opravdu krásné.. Tak ať slouží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palecpunk Odesláno 26. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2021 Dnes v mestskej dzungli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 1. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2021 Už jsem tu asi o nich psal - mám Hamilton Murph, které mne uchvátily designem i silným filmovým příběhem. Je to neuvěřitelné, ale jsou to jedny z mých nejnošenějších hodinek a také nejpřesnější. Originál řemínek leží v krabičce a hodinky mají na zakázku zhotoveného pštrosa, který mi k ním skvěle sedí. Myslel jsem, že Murphy budou mé jediné Hamiltony, co by taky člověk koukal po americké náplavě ve Švýcarsku, sídlící ve spodnějších patrech koncernu Swatch. Ale Hamilton má v posledních letech značný tah na branku a protože mne dostaly do kolen další jeho hodinky, byť za nimi není příběh, neodolal jsem a jel si je vyzkoušet. Sedí mi perfektně a protože naživo jsou stejně úchvatné jako na fotkách, jsou tyhle výrazné military pilotky objednané a jsem ve fázi těšení.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palecpunk Odesláno 4. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září 2021 Parada, jedny aj druhe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 5. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2021 (upraveno) Jó filmovej příběh - nasadit si Hamilton Ventura je jako dát si na ruku detektor nekalých emzáckých rejdů... 1) Nad kačákem se po ránu podezřele kouří tak, že i kačeny radši zůstávají venku na trávě: 2) stromy a keře pokrývá mimozemská arachnidní ektoplazma zadržující ranní rosu: 3) Na různých místech se tu objevují podezřelé rozpadající se hranaté artefakty se zářezy, o kterých nikdo netuší k čemu jsou - ale všichni za nimi tuší špinavé pracky zdejšího starosty, o jehož extraterestriálním původu (kromě zjevného vzhledu) svědčí i to, že okresnímu městu údajně šéfuje z Brna... Upraveno 5. září 2021 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 6. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2021 před 23 hodinami, Radek124 napsal: Jó filmovej příběh - nasadit si Hamilton Ventura je jako dát si na ruku detektor nekalých emzáckých rejdů... 1) Nad kačákem se po ránu podezřele kouří tak, že i kačeny radši zůstávají venku na trávě: 2) stromy a keře pokrývá mimozemská arachnidní ektoplazma zadržující ranní rosu: 3) Na různých místech se tu objevují podezřelé rozpadající se hranaté artefakty se zářezy, o kterých nikdo netuší k čemu jsou - ale všichni za nimi tuší špinavé pracky zdejšího starosty, o jehož extraterestriálním původu (kromě zjevného vzhledu) svědčí i to, že okresnímu městu údajně šéfuje z Brna... Díky za příspěvek Radku. Ventury jsou hodně zajímavé hodinky a pokud mne u Hamiltonů ještě něco láká kromě Murphů a těch co mi teprve přijdou, jsou to právě Ventury. Jen nevím jaké. Tvoje jsou jednoduché, pěkné, přehledné a jsou jednou variant, ta druhá je tato, protože si říkám že když úchylárna a opravdu neobvyklé hodinky, tak se vším všudy. Navíc si říkám, jak by takové hodinky vypadaly k obleku nebo na obchodním jednání.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 7. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2021 (upraveno) V 6. 9. 2021 v 8:26, Ivan Lelák napsal: Navíc si říkám, jak by takové hodinky vypadaly k obleku nebo na obchodním jednání.. Prostě “extravagantně” - ale furt líp než některá “módní” 60*60*20mm baterková hovada, nechtěně vystavovaná na odiv protože se dotyčným “chlapákům” ani nevlezou do rukávu Celočerná má subjektivně tu výhodu, že nenápadně vklouzne pod rukáv a pod tmavou manžetou pak decentně vykukuje jen plochá čelní strana (rozměr a podoba viz srovnání s AW3) s korunkou a datumkou - což určitě nekřičí tolik jako zlaté mimozemské blesky, ale jde samozřejmě o věc momentálního vkusu a nálady a ne o univerzální pravidlo. Každopádně ten tvar a posez konkávního dýnka na ruce je dost zajímavý, skoro bych řekl že zezadu mi Ventura přijde ještě zajímavější než ze strany ciferníku Upraveno 7. září 2021 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 9. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2021 Hamilton na technickém plátnu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 10. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2021 před 23 hodinami, vraby napsal: Hamilton na technickém plátnu To vypadá hodně dobře! Kde se dá ten řemínek koupit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 10. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2021 V 9. 9. 2021 v 9:05, vraby napsal: Hamilton na technickém plátnu Mimochodem, jakou frekvenci má strojek? Ciferník je podobný tomu u mých Murphů, ale všiml jsem si takové drobnosti - zatímco Murphy mají každou sekundu rozdělenou čárkovými indexy na 3 dílky, což koresponduje s 3 Hz taktem, Tvoje mají sekundu rozdělenou na 5 částí. Říkám si proč to tak u Hamiltonů udělali? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 10. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2021 Pionner cal. 2801-2 4Hz , Murph 2824-2 3Hz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 10. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2021 Dovolím si poopravit že stará 2824 má 4 Hz, zatímco kalibr H10 = Powermatic 80, tj 3Hz - a než zas někdo začne pindat o plastu, tak 25 šutrů = C07.611 (a ne .111, jak opisuje jeden pisálek od druhého) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 13. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2021 V 10. 9. 2021 v 13:03, Radek124 napsal: Dovolím si poopravit že stará 2824 má 4 Hz, zatímco kalibr H10 = Powermatic 80, tj 3Hz - a než zas někdo začne pindat o plastu, tak 25 šutrů = C07.611 (a ne .111, jak opisuje jeden pisálek od druhého) Ano, H10 má 3Hz a jak jsem psal, takt vteřinovky 6x za sekundu koresponduje s rozdělením vteřiny na 3 úseky. U Pioneer se 4 Hz mi rozdělení vteřiny na 5 úseků nedává smysl a to jsem myslím viděl i Hamiltony s rozdělením vteřiny na 4 úseky. Ale to se projevuje moje puntičkářská úchylka, kdy přemýšlím nad takovými blbostmi.. Kdysi jsem považoval frekvenci 4 Hz za něco pokročilejšího než 3 Hz, ale už si to nemyslím - rezerva nátahu je výrazně větší a navíc jsou Murphy mé nejpřesnější hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 13. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2021 Já chtěl svého času Powermatic taky "jenom zkusit", ale s odstupem času musím říct že oba kousky ze střední řady co mám svou přesností hravě snesou srovnání i s nejdražšími mechanickými kalibry na trhu. Tenhle upgrade se Hayekovi prostě povedl a u Swatch sakra dobře vědí jak moc tyhle strojky (s pořizovacími náklady dokonce nižšími než původní 2824/36!) zatopí konkurenci - jedno jestli mezitím utratila ranec za vlastní drahý inhouse, nebo jestli dál patlá klony 50 let staré produkce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 28. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2021 Dneska jsem je prvně vyvětral, a jsou to neskutečně skvěle nositelné, pohodlné hodinky, ale pořád je mi jich líto, na denní nošení. Od obyčejného nastavování času u původních daily s nh36 až po plynulost chodu vteřinovky, je to celkem skok Cena/kvalita/výkon bezkonkurenční... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 20. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2021 Tak už mají příbuzné, tak snad si budou, v té hodinkovnici rozumět Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chief Odesláno 6. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2021 EUREKA! Zdravím místní Hamiltonisty Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 6. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2021 I mimozemšťany je potřeba vyvenčit… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lemon Odesláno 6. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2021 Eureky sú pekné ale viac ma berú tie interstellary Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lemon Odesláno 9. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se