Mr. Igelit Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Odesláno 12. února 2018 Pěkný den přeji, obracím se na ty zkušenější a zběhlejší - dostal jsem takový bláznivý nápad, že bych si někdy v budoucnu vymazlil jedny svoje hodinky, které již obsahují klasickou ETU (respektive její klon) a nahradil jí lepší ETOU - nejlépe Top. A teď se asi budu ptát jako úplný debil: 1) Na eBay jsem našel např. toto: https://www.ebay.co.uk/itm/ETA-2824-2-factory-new-autom-movement-TOP/112802092963?hash=item1a438757a3:g:SXgAAOSw6-hYmzEwnebo tady:https://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-ETA-2824-2-Movement-with-Top-grade-Incabloc-Shock-System/202223426210?hash=item2f15749aa2:g:6ZUAAOSwvfZaCaqI Dá se tomu věřit nebo jsem úplně mimo mísu a pravá ETA Top (nebo Elaboré) se nedá tak snadno sehnat? Případně dá se sehnat na nějakém ověřeném místě? 2) Hodinky jsou bez datumovky (avšak mají dvě polohy korunky, přičemž ta první, kde bývá seřízení datumu, jde "naprázdno"). Musí se tam dát ETA také bez datumu (pokud taková je)? Nebo se tam dá dát ETA s datumem s tím, že datum prostě pod ciferníkem nebude vidět? 3) Šikovný hodinář (jako třeba Wildt v Praze) by asi výměnu zvládnout mohl, ne? Samozřejmě za předpokladu úspěchu v předchozích dvou bodech... Děkuji předem za ochotu :-)
sibirnaya Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Odesláno 12. února 2018 a k cemu ti to bude? aji zakladni ETA se da hezky seridit a jinej smysl v tom nevidim..
shewcza Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Odesláno 12. února 2018 Tak otázkou bude, jestli se ten strojek vůbec vleze do pouzdra. Ten "klon" může mít zcela jiné rozměry.
Mr. Igelit Odesláno 12. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 12. února 2018 Ta úvaha je zatím čistě teoretická. Četl jsem si diskuzi o mých hodinkách na WUS, kde si pár uživatelů stěžovalo na výrazné odchylky v přesnosti, případně na to, že se jim zničehonic zastavila vteřinovka po ručním natažení apod. Jedná se o mizivé procento mezi spokojenými uživateli, podobné věci se asi můžou někomu stát u kterýchkoliv hodinek (viděl jsem v poslední době video na YT, kde šla vteřinovka střídavě dopředu a dozadu - byla to ETA Elaboré u nových hodinek). Padl tam nápad nechat si strojek vyměnit za normální ETU, tak jsem se chtěl jenom zeptat, jestli je to reálné a hlavně jestli se ta ETA dá nějak jednoduše koupit. Zda s tím někdo má zkušenost. Ne že bych to teď plánoval, není k tomu důvod, ale zajímalo by mě to :-) Jinak vejít by se to do pouzdra mělo...
bandicoot Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Odesláno 12. února 2018 (upraveno) obsahují klasickou ETU (respektive její klon) Padl tam nápad nechat si strojek vyměnit za normální ETUCo tam teda je teď? Upraveno 12. února 2018 uživatelem bandicoot
Mr. Igelit Odesláno 12. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 12. února 2018 Co tam teda je teď? Je tam klon ETY (made in USA).
Mr. Igelit Odesláno 13. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2018 Caliber 7275 https://ginault.com/caliber-7275/ Přesně tak, jedná se o moje Ginault... Nemám teď v úmyslu cokoliv měnit a už vůbec ne měnit hodinky za jiné - pravděpodobně hodně dlouho zůstanou jako moje "hlavní" hodinky. Jen mě napadlo, že kdyby se u mě vyskytl v budoucnu nějaký problém se strojkem, tak bych těm hodinkám mohl rovnou dopřát Top ETU, která by jejich jinak vynikajícímu zpracování dodala více exkluzivity i zevnitř. Proto se můj dotaz týkal hlavně toho, zda je vůbec reálné za takovéhle peníze koupit ETA Top na eBay - pak by to stálo v případě problémů se stávajícím strojkem za zvážení. Ptám se taky proto, že jsem v CZ eshopu viděl standardní ETU za 6500...
Toom Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Kdybych měl takový trauma s přesností automatů, koupil bych si rovnou digi. Nic ve zlým
Mr. Igelit Odesláno 19. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Digi mám taky, dokonce rádiový :-) Jako obvykle jsem se dozvěděl spoustu věcí - kromě toho, na co jsem se původně ptal :-))
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se