vor Odesláno 11. března 2008 Nahlásit Odesláno 11. března 2008 Teď jsem se pěkně nas***, při vyndávání strojku tam byl jeden šroubek trochu zatuhlej a já jsem na něm ohnul dva šroubováčky "made in china". Ty jsou dobrý, když je to lehce utáhnutý, ale pokud to drží víc, tak jsou na nic. Můžete někdo doporučit nějaký kvalitní šroubováčky za rozumnou cenu? Nejlíp, pokud je máte vyzkoušený. Dík.
dubraro Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 Teď jsem se pěkně nas***, při vyndávání strojku tam byl jeden šroubek trochu zatuhlej a já jsem na něm ohnul dva šroubováčky "made in china". Ty jsou dobrý, když je to lehce utáhnutý, ale pokud to drží víc, tak jsou na nic. Můžete někdo doporučit nějaký kvalitní šroubováčky za rozumnou cenu? Nejlíp, pokud je máte vyzkoušený. Dík. 1/ Narex s plastovou rukojetí, různé velikosti plochých i křížových, koupené v železářství Modrá labuť Frýdek-Místek, cca 45Kč/kus. 2/ Hodinářské šroubováky "Klasik Swiss pevné" koupené v Parexu, cca 50Kč/kus.
Návštěvník tolja Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 S Narexem druhá dobrá zkušenost... Já mám dvě sady, obě čínské. Nedávno získaná spolu se sadou "hodinářského nářadí" je nanic, druhá byla zakoupena před lety v nějakém hobbymarketu za zhruba stovku a její kvalita je bez výhrad. Kvalitní šroubovák má na fotce rovné drážky, šmejd je jakoby rádlovaný Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
koblih69 Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 * Šroubováčky ze sady od Quida jsou celkem slušné * Šroubováčky z Obi a Baumax - podobné jako se kterými je Tolja spokojen používám jako nouzovku vybroušené na nestandardní rozměry a mírně tepelně upravené. Jinak mi nevyhovují - jsou měkké. * Nejlepší byla sada jetých drobností z Aukra za pár korun - Sada stojánků, 3 šroubováky, svěrka, pinzeta... dohromady to bylo tuším pod 500,- Dost velký problém vidím ve správném brušení to je podle mě polovina úspěchu.
Patrik Odesláno 15. března 2008 Nahlásit Odesláno 15. března 2008 Klasickým výrobcem hodinářského nářadí je třeba Bergeon. Někdy jde objednat základní sadu nářadí přímo od konkrétní značky (i když nevím, jestli jí budou chtít dodat do "soukromých rukou"), nejspíš ale stejně půjde jen o "OEM" Bergeon.
Klotzman Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Odesláno 23. října 2008 * Šroubováčky z Obi a Baumax - podobné jako se kterými je Tolja spokojen používám jako nouzovku vybroušené na nestandardní rozměry a mírně tepelně upravené. Jinak mi nevyhovují - jsou měkké. Jak děláš tu mírnou tepelnou úpravu ? Ta cesta vybroušení se mi na moje hokuspokusy docela líbí, ale nevím jak bych to upravoval, protože ti číňani jsou dost měkcí. Potřeboval bych šroubovák minimálně tak o polovičních rozměrech než má ten nejmenší z podobných sad a třeba Narex startuje rozměrově o dost výš. Dá se někde koupit tak mrňavý šroubovák jako kusovka ?
skalis Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Odesláno 23. října 2008 Jak děláš tu mírnou tepelnou úpravu ? Ta cesta vybroušení se mi na moje hokuspokusy docela líbí, ale nevím jak bych to upravoval, protože ti číňani jsou dost měkcí. Potřeboval bych šroubovák minimálně tak o polovičních rozměrech než má ten nejmenší z podobných sad a třeba Narex startuje rozměrově o dost výš. Dá se někde koupit tak mrňavý šroubovák jako kusovka ? Na kusovy prodej malickych sroubovacku se da narazit v ruznych obchodech s naradim (nemyslim markety jako OBI). Napriklad v Brne maji male sroubovacky s rozmery okolo 1 mm v prodejne s naradim a brusnymi pomuckami (nebo co ze to tam prodavali) mezi Detskou nemocnici a Jugoslavskou. Pusobily na me pomerne solidnim dojmem, staly take cca stovku za kus. Myslim, ze tam casem nejake koupim. Co se tyce mych zkusenosti s lacinymi sadami, tak jsem na jare koupil malou sadu nemagnetickych sroubovacku za nejakych 30 kc. Rikal jsem si, kdyz za ty penize budou slouzit mesic, tak se nic nestane, alespon je vyzkousim. Doma jsem je prebrousil na malicke rozmeny (okolo 1-2 mm i mensi, brouseno podle oka) a nijak je tepelne neupravoval. A ac jsem ocekaval, ze budou jak blato, tak zatim vsechny krome jednoho, ktery jsem blbe zbrousil, slouzi bez problemu dodnes. Nesou (mirne) stopy pouzivani a namahani, ale zadne velke vrtule to nejsou... Jeden jsem si dokonce vybrousil do spicky a slouzi jako sidlo:). Takze jsem s nimi spokojeny. A az se znici, tak skocim do vyse zmineneho obchodu a koupim kvalitni.
koblih69 Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Odesláno 23. října 2008 (upraveno) Jak děláš tu mírnou tepelnou úpravu ? Ta cesta vybroušení se mi na moje hokuspokusy docela líbí, ale nevím jak bych to upravoval, protože ti číňani jsou dost měkcí. Potřeboval bych šroubovák minimálně tak o polovičních rozměrech než má ten nejmenší z podobných sad a třeba Narex startuje rozměrově o dost výš. Dá se někde koupit tak mrňavý šroubovák jako kusovka ? No to je dobrá otázka, je to nějakej červenej sráč, kterej se používá na tvrzení povrchu ozubených kol... nahřeješ a zaboříš to do toho. Dýchat nedoporučuju vypučují se údajně kyanidové výpary Zeptám se jak se to jmenuje. Nicméně asi ve skutečnosti škoda práce: http://www.aukro.cz/item463640458_sroubova..._provedeni.html http://www.aukro.cz/item463641859_hodinars...ubovaky_9x.html http://www.mavex.cz/sroubovaky.htm Upraveno 23. října 2008 uživatelem koblih69
Klotzman Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Odesláno 23. října 2008 Díky za odkazy, bohužel primárně nemám moc důvěry v aukce, kde je obrázek velikosti poštovní známky, výkřiky "žádná čína" už to moc nezmění. Navíc začínají na 0,8 což je pořád dost, momentálně potřebuju povolit šroubek u korunky a s 0,8 se tam nemůžu dostat, je velká. Zkusím se zeptat v tom Mavexu, ale na stránkách říkají že velkoobchod, tak uvidím...
Návštěvník YPO Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Odesláno 23. října 2008 http://www.watchobsession.co.uk/shop/watch...on-c-18_19.html pokud něco na věky tak tohle
koblih69 Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Odesláno 23. října 2008 Díky za odkazy, bohužel primárně nemám moc důvěry v aukce, kde je obrázek velikosti poštovní známky, výkřiky "žádná čína" už to moc nezmění. Navíc začínají na 0,8 což je pořád dost, momentálně potřebuju povolit šroubek u korunky a s 0,8 se tam nemůžu dostat, je velká. Zkusím se zeptat v tom Mavexu, ale na stránkách říkají že velkoobchod, tak uvidím... To je dobře, aspoň se v těch aukcích nepřatahujeme ... i ty levnější ti při slušném zacházení vydrží. Upravit šířku je asi to nejmenší. V Mavexu se s tebou bavit budou, neboj.
mechano Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Odesláno 23. října 2008 No to je dobrá otázka, je to nějakej červenej sráč, kterej se používá na tvrzení povrchu ozubených kol... nahřeješ a zaboříš to do toho. Dýchat nedoporučuju vypučují se údajně kyanidové výpary Zeptám se jak se to jmenuje. Nicméně asi ve skutečnosti škoda práce: http://www.aukro.cz/item463640458_sroubova..._provedeni.html http://www.aukro.cz/item463641859_hodinars...ubovaky_9x.html http://www.mavex.cz/sroubovaky.htm Ten sráč bude asi krevní sůl a postup cementování.
koblih69 Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Odesláno 23. října 2008 Ten sráč bude asi krevní sůl a postup cementování. Jo to je přesně vono, nemohl jsem si vzpomenout - správně se to jmenuje hexakyanoželezitan draselný ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se