1vos Odesláno 1. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2018 Nemáte zkušenost s renovací těhle fešáků? Hlavně pouzdro. Zajímalo by mě jestli jste si někdo nenechal dělat nerez v Eltonu. Případné foto by bylo super. Díky Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 1. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2018 Nevím, jak vypadají z druhé strany, ale pročpak chceš tak krásný a zachovalý hodinky hned (nechat) renovovat...? Ztratí všechen pel své doby... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1vos Odesláno 1. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2018 Spíš je to ze zvědavosti, než plán na renovaci. Chci vedět, jak by to vypadalo v nerezu... Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 1. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2018 Myslím, že nerezové pouzdro nepřipadá v úvahu, aspoň tedy ne třeba z Eltonu. Igeny popř. PS2 je věc jiná, tam je o to vcelku zájem, ale tyhle bauhaus(?) by byla asi vyloženě (jedno)kusová výroba s dost vysokými náklady. Si teda myslím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1vos Odesláno 1. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2018 Toho jsem se bál, že nová pouzdra dělají jen na IGEN, PS2 a Diplomat. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1vos Odesláno 1. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2018 Možná při limitce? Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 1. srpna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2018 To 1vos:Jsi v sekci "PRIM FAQ", tak se prosim te drz nejake koncepce. A muzes hned odpovedet na svou otazku.Q = Question neboli otazka.A = Answer neboli odpoved. Takze Q: Na jake vintage Prim hodinky mi v Eltonu dokazou vyrobit nove pouzdro? A: odpovi 1vos. ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1vos Odesláno 1. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2018 Koncepce jasná a dotaz legitimní. Ale přece jen, pokud někdo odpoví formou otázky, je neslušné nereagovat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honzik181 Odesláno 7. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2018 Ahoj, Q: Jak poznám originál ciferník na PS1?Q: Jak poznám originál lunetu na PS1?Q: Jak poznám originál korunku na PS1?Q: Jak poznám originál ručky na PS1? Šlo by případné odpovědi demonstrovat na foto? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr_Ropotamo Odesláno 7. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2018 No jak bylo jenom Parexo vs originál, tak to bylo jasné. Vše šlo na první pohled poznat. Teď se ovšem vyrojily díly z jiného zdroje a já osobně teda poznám leda prd :-D. Snad jen, že cifr, nebo ručky mají patinu tak su klidné :-D. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam P. Odesláno 4. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2019 Ahoj, zkusím navázat s otázkami, třeba zodpovězení pomůže i dalším. Kdysi jsem pořídil Igeny, zajímá mě co je na nich originál, co druhovýroba (případně jaká). (Nezlobte se na mě kvůli blbým dotazům, nevyznám se.)Když budou odpovědi s vysvětlením, jak poznat, budu moc rád. Q1: Pouzdro původní / původní s novým chromem / nerez?Q2: Dýnko původní / druhovýroba?Q3: Ciferník původní / druhovýroba?Q4: RučkyQ5: LunetaQ6: Vložka lunetyQ7: KorunkaQ8: Kombinace ciferník a ručky Poznámky:Pouzdro - nikde nevykukuje mosaz, pod povrch úpravou jsou vidět nedokonalosti, hrany se mi zdají příliš oblé - tipuji to tedy na nový chrom na starém pouzdře.Dýnko - zuby na otevírání olámané (není vidět jiný materiál pod povrch. úpravou, ale předpokládám, že dýnka se dělala vždy nerez?)Ciferník - M mi připadá dotažené až na spodek nápisuRučky - kovovéLuneta - mosaz nikde nevykukujeVložka lunety - není vypouklá, je plochá, 3 nahoře zalomená, spodní oblouček kulatý; 4 otevřenáKorunka - je taková nažloutlá, bez chromového lesku, ale že by vykukovala mosaz se říct nedáKombinace ciferník a ručky - někde jsem četl, že bílé ručky k bílé lunetě a kovové k černé lunetě. Je to pravda? Bez výjimky? Kdyby ještě z foto nebylo něco poznat, prosím pište.Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kerob Odesláno 4. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2019 Pouzdro ok,cifr ok,rucky novější nebo neorigo parexo,luneta ok,vložka myslím neorigo.Ale to ti tu větší odborníci dovysvetlí jak to je Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skarohlid Odesláno 4. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2019 Ručičky jsou O.K. když si je přiblížíš tak je na nich vidět patina a místy rez. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 4. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2019 Chybí armovací kroužek, kdysi dávno někdo měnil sklíčko... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michigan5 Odesláno 5. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2019 Spíš bych řekl že ho tam někdo nedal když nechával přechromovat pouzdro ale jinak vypadaj ok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kerob Odesláno 5. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2019 Ručičky jsou O.K. když si je přiblížíš tak je na nich vidět patina a místy rez.Platinu ti udělám taky kdy chces, mně spis zarazí odstín lumi do zelena.Vsechny náhradní rucky na PS I ,které jsem u hodináře kdy viděl a které nikdy nespatrily světlo boží byly s nahnedlym odstínem ne do zelená.Ale hádat se nechci, jen píšu co jsem viděl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DeeKey Odesláno 24. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2019 (upraveno) Dobrý podvečer, podařilo se mi sehnat tyto hodinky a rád bych se zeptal na to, jak moc jsem naletěl a co všecho budu muset shánět na výměnu, aby se jim mohlo zase říkat Primky. Odhadem:- vložka lunety (dost zachovalá)- korunka (zjevě nerez)- ručky? Předem moc děkuji za rady. Upraveno 24. října 2019 uživatelem DeeKey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta73 Odesláno 24. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2019 Vzhledem ke stavu pouzdra bych investici důkladně zvážil,pouzdro je hyn.ručičky budou podle mě původní,korunka parexo,lunetu posoudi zkušenější,určitě neni původní.Můžeš zvolit renovaci v Eltonu.původní zůstane číselník,ten je pěkný a strojek.jinak vše nové a dost peněz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 24. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2019 vložka lunety mi príde ako nová z Eltonu, to by nevadilo, ale tú parexo korunku by som radšej vymenil. Potom ich môžeš v kľude nosiť, nakoľko z predu vyzerajú celkom schopne a zo zadnej strany im už nosenie viac ublížiť nemôže. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta73 Odesláno 24. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2019 Souhlas,vyměnit korunku a nosit.trochu jetou korunku sezenes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se