Paullus Odesláno 12. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2008 No, Haydn, nebude spíš rakušák? Beethoven, je vynikající , zvláště: cis moll Quasi una Fantasia- Měsíční svit , nemá chybu. Einstein, pro mnohé kosmopolita, je pro mě němec. Souhlasím, že jsem zašel příliš do historických souvislostí, také se mi líbí Brouk, dobrý nápad v řešení města, německé hodinky, stejně jako třeba nože od Sala Glessera. Tady si přihřeju polívčičku s G.F. Haendelem. Jinak ohledně toho Speera bych důsledně odděloval jeho dílo a morálku. Upřímně řečeno, Wagner a koneckonců Beethoven rovněž nebyli příkladem morálky a výhrady bychom mohli mít ostatně v některých ohledech i vůči Einsteinovi. Konec konců poslední světovou válku vyhráli dva alkoholici a tabakisté nad vegetariánským abstinentem, navíc zapřísáhlým nekuřákem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 No s těmi rakušáky a němci... nevím, nevím.... podíval bych se pozorně na historii Německého bundu, o anšlusu a jiných věcech jako například činnnosti německých, resp. rakouských (nebo českých? ) poslanců po vyhlášení samostatného Československa snad raději pomlčím... alles ist klar? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 ..... Arch. studie tzv. Velkého Berlína je nadčasová, nicméně Berthold Konrad Hermann Albert Speer ,, 1. architekt 3. říše nebo také Hitlerův architekt", člen NSDAP od r. 1931, ministr zbrojního průmyslu, byl nacistický válečný zločinec, v Norimberku odsouzený na 20 let. Budu nesmírně rád když mě poučíš o zlech, která vykonal " ďáblův architekt" za 2.světové války . Jen na okraj, syn A. Speera je architektem megalomanských olympijských her v Číně , že by osudová paralela ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 Budu nesmírně rád když mě poučíš o zlech, která vykonal " ďáblův architekt" za 2.světové války . Jen na okraj, syn A. Speera je architektem megalomanských olympijských her v Číně , že by osudová paralela ? Konstatoval jsem historická fakta týkající se osoby A.Speera, neřeším zla, ani dobra, kterých se měl dopustit, pokud jsis ráčil všimnout. A dělat revizi rozhodnutí Norimberského soudu, to je opravdu absolutní nesmysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Friedrich Odesláno 13. dubna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 Jsem teď pár dní mimo PC tak sem občas jukám jen přes mobil . . . a nestačím se divit kolik vášní dokáže vzbudit něco takového jako je pouhý nick na fóru. Mohli bychom se prosím vrátit k hodinkám ? Zajímaly by mne detaily o těch Archimedkách co je mám objednány, např: o kolik se vám tak zhruba zpožďují/předcházejí, za jak dlouho se zastaví když je odložíte, pokud jste s nimi měli nějaké potíže - jaké atd. Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 Jsem teď pár dní mimo PC tak sem občas jukám jen přes mobil . . . a nestačím se divit kolik vášní dokáže vzbudit něco takového jako je pouhý nick na fóru. Mohli bychom se prosím vrátit k hodinkám ? Zajímaly by mne detaily o těch Archimedkách co je mám objednány, např: o kolik se vám tak zhruba zpožďují/předcházejí, za jak dlouho se zastaví když je odložíte, pokud jste s nimi měli nějaké potíže - jaké atd. Děkuji. Je v nich stroj ETA 2824-2, solidně přesný, prověřený, odolný, na fóru jsou o něm i detailnější informace, není důvod k obavám, zvolil jsi dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Friedrich Odesláno 15. dubna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2008 . . . . . . dobrá, díky. Snad to čekání uběhne rychle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 21. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2008 . . . . . . dobrá, díky. Snad to čekání uběhne rychle. Kdyz pominu, ze B-Uhr fasovali navigatori a ne piloti, tak nechapu, proc si neporidis nejake vintage hodinky z te doby. At ti k uniforme sednou lepe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Friedrich Odesláno 21. dubna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2008 Kdyz pominu, ze B-Uhr fasovali navigatori a ne piloti, tak nechapu, proc si neporidis nejake vintage hodinky z te doby. At ti k uniforme sednou lepe. Potřebuji / chci hodinky nové (záruka, servis atd . . . ) pro běžné použití nikoliv pro sběratelství a aby alespoň trochu korespondovali s nějakým z mých hobby. Sběratel hodinek ze mne nebude protože by to byl další finančně náročný koníček a to bych už doma neobhájil. K uniformě čs. armády z r. 1938 nějaké dobové hodinky zatím nijak nepotřebuji - nejsou totiž pod rukávem "kopřiváků" vidět. K tomu kdo co v Luftwaffe fasoval a kdo ne a vůbec označování toho nebo onoho jako "B-uhr" se zatím nijak pevně vyjadřovat nebudu. Do příchodu na toto fórum jsem se nijak zvlášť zrovna o hodinky totiž nezajímal. Oni se taky pamětníci a autoři životopisů atd. o tom, co měl kdo na ruce, nezmiňují. Začínám si ale dělat názor že jako "B-uhr" se dnes označují kdejaké hodinky "pilot vzoru" - ať už jsou originálním předlohám alespoň trochu podobné nebo ne - lépe se prodají. Jistý jsem si tím že v každém kokpitu letadla LW byly zabudovány hodinky v palubní desce. Svými vlastnostmi byly tak výjimečné že piloti měli nařízeno po případném nouzovém přistání tento "budík" demontovat a vzít s sebou. ( Erich Hartmann ) Jisté také je, že pro navigátora jsou nepostradatelné hodinky se stopkami, takže označovat nějaké hodinky bez stopek jak "B-uhren" mi přijde podivné. Na toto téma zatím hledám věrohodný pramen informací které jsou opravdu ověřitelné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 21. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2008 dy ho máš.. http://www.knirim.de/xlwlang.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 21. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2008 dy ho máš.. http://www.knirim.de/xlwlang.pdf Nevidím stopky . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Friedrich Odesláno 21. dubna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2008 Lange a Sohne pdf. - děkuji Onione. Něco podobného ale s jiným výrobcem by někdo neměl ? LaS snad nebyli jediní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 21. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2008 To samé, skoro přes kopírák Laco, Stowa... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 21. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2008 Jisté také je, že pro navigátora jsou nepostradatelné hodinky se stopkami, takže označovat nějaké hodinky bez stopek jak "B-uhren" mi přijde podivné. Jak je to s těma stopkama, ptám se již podruhé ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Friedrich Odesláno 21. dubna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2008 Podivné neznamená nemožné. Dostatečně jsem snad uvedl že hodinky šly dosud mimo mne. Jestli si tu chcete tahat tričko místo poskytnutí infa nebo rady tak ale můžete. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 21. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2008 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Friedrich Odesláno 21. dubna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2008 Si vis pacem, para bellum . . . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 21. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2008 (upraveno) B-Uhren neměly stopky... A nesouhlasím, že válka není odpověď... Upraveno 21. dubna 2008 uživatelem Onion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 21. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2008 Já vím, že neměly, mě jenom překvapila ta jistota, s jakou to Béďa tvrdil . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 22. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2008 Já bych jen připsal, že když mě syn (14let) "pustí" na pc tak jsem hrál CoD2 a hrál jsem po netu na gameparku se stejnýma cvokama jako jsem já a heál jsem raději za němce než spojence. Teď občas hraji Battlefield2, taky po netu a hraju za USA, Iraq atd a není v tom ideologie, jen odreagování, vypnutí myšlenek.... A odpůrců hraní mohu jen říci, že po práci, výchově dětí a děláním běžných věcí v domácnosti koukám na hezké filmy, čtu knížky nebo hraju na pc. Jo a čtu příspěvky "závisláků" (kteří mě nakazili) na chronomagu ) Přeji hezký den:o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se