Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 421
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ještě měla pesimisticky zaznít otázka: kolik z těch, co chce A (třeba sport.hodinky), by při prohře v hlasování chtělo B (tedy společenské).

Odesláno

Odklízeči, vzhledem k současnému pojetí hodinařiny, považuji dizajn čehokoli na hodinkách za hodinařinu, stejně jako je nejdůležitější soušástí návrhu automobilů jejich dizajn a ne motor nebo stěrače. hlasuji pro sportovní i společenské dle x-boba. Ale raději než hlasování bych viděl ty nápady! Zatím jen prim s tou celebrou, ale je jasné, že má náskok.

hlasuji:

eta (0)

prim(11)

společenské (6)

sportovní (6)

Odesláno

Sorry, ale hlasovani v obou kategoriich je podle mne nesmysl a ztraci to pak vyznam. Vyraz sportovne spolecenske-hodinky nebo spolecensko-sportovni je stejne divnym jako "kocko-pes". A fakt nechapu, jak chces neco takoveho realizovat a aby to nebyl jen dalsi "breitling" ;)

Za sebe musim rict, ze jakkoliv je celebro jiste designove zajimave, nic takoveho nechci. Jsem proste stara skola a to co se mi na mechanickych hodinkach libi, je prave ta stara skola. Urcitym inovacim se nebranim, ale jen "odcamcad......pocamcad". Hranate hodinky? No prosim, sem s nima! Ovsem, klasicky strih pouzdra! ;)

Odesláno

moje poznámka jenom zněla, že po celkovém souhrnu hlasování (nebo zároveň s ním) by měli ti, co hlasovali pro jiný typ hodinek říci, zda nadále jdou do toho, byť v jiném typu hodinek (tedy nebudu mít A, ale spokojím se i s B), nebo ne. Pak by měly být jejich hlasy jakoby odebrány a byl by jasnější výsledek směru, kterým ti, co opravdu budou hodinky chtít, půjdou.

Odesláno

Já se už vyjádřil.. pokud se budou tvořit sportovní tak jdu od toho. Jinak se také domnívám, že hlasovat i pro společenské i pro sportovní je nesmysl. Účelem prvního hlasování by mělo být vytvoření dvou vláken: jednoho společenského a jednoho sportovního. Kde se potom vytvoří větší potenciál a sjednotí se nějaký návrh je otázka času...

Odesláno
..po celkovém souhrnu hlasování (nebo zároveň s ním) by měli ti, co hlasovali pro jiný typ hodinek říci, zda nadále jdou do toho, byť v jiném typu hodinek (tedy nebudu mít A, ale spokojím se i s B), nebo ne.

Tohle bych nechal zatím úplně stranou. Momentálně nic nekomplikovat a nejdříve si ujasnit typ hodinek, strojek a hlavně počet vážných zájemců. Zároveň bych chtěl požádat ty členy, kteří už jsou rozhodnuti, že II. LE vynechají, aby to vydrželi a kvůli přehlednosti do tohoto vlákna nezasahovali.

Odesláno

Další LE ve stylu společenských hodinek? Proč? Možná tak s mimostřednou vteřinovkou, ale to vám zase bude vadit, že nebudete vypadat jako Mirónův Diskobolos :D

Odesláno

Jeden názor k zamýšlené nové l.e. Prim

Na tomto vlákně se již vystřídalo nespočet různých návrhů a připomínek k nové limitované edici, kterou by si řada z nás přála realizovat, tak jako tomu bylo u l.e. CH. Jak jsem již uvedl dříve, mnozí z nás mají buďto svoji konkrétní představu (rozdílnou) nebo žádnou. Není tady sjednocující prvek, jakým Linea byla.

Proto navrhuji, abychom na celý počin začali nahlížet s nadhledem, jak zde již naznačoval cigi. Než začneme navrhovat konkrétní technická řešení, měli bychom se zamyslet nad otázkami: Jaký by nová edice měla pro značku Prim význam z hlediska současných modelů a l.e., mám na mysli jak by je doplňovala, jak by oslovila své budoucí majitele, co by jim dala a jaké by sdíleli pocity při nošení takových hodinek. Předpokládám, že jsme fandové této značky, že tedy budeme navrhovat ?Primky? a ne hodinky takové, jaké by se tomu či onomu zrovna líbili (nebo hodily, protože takové ještě doma nemá).

Vycházím-li z předpokladu, použití původního kalibru Prim (původně jsem navrhoval eta-řešení, ale přesvědčili jste mne, že by to nebylo správné z hlediska celé filozofie nové edice), navrhuji kalibr 50 z následujících důvodů. 66 již byla pro l.e. CH použita. 68 je v současnosti používána v l.e. Diplomat. Kalibr 96 se umisťuje do l.e. zlatých Spartaků. Navíc všechny staré strojky, které jsou dnes využívány do ?drahých? l.e., budou asi stěží vyčleněny Eltonem pro jiné účely a venku se např. 96 špatně shání. Kalibr 50 je zajímavý nejen mimostřednou vteřinovkou, ale také tím, že je nejstarší a byl použit do prvních Spartaků. Použitím padesátky by došlo ke vložení duše do nově vznikajícího projektu.

Mnozí z vás disponujete krásnými sbírkami starých Primek. Tady bych asi hledal námět nového příběhu. Něco z těchto ?hodinek pamětníků? do sebe nasát a potom začít navrhovat. A nebránil bych se novému pouzdru. Takto by mohl vzniknout remake celé epochy Primu. Vžijte se do Primu.

L.e. CH byla první. Kdyby se nám podařilo dotáhnout do konce tuto druhou edici mohlo by vzniknout něco ještě hodnotnějšího s opravdovou duší. Držím palce všem.

Odesláno

To honza: O mě tu moc nejde. Já přeci nebudu nikomu radit, jestli má chtít sportovní anebo společenské. Krom toho mám za sebou 4 denní oslavy mých narozenin, takže se musím také věnovat práci.:)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...