Návštěvník Kamil Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 (upraveno) EINSTEINOVA ZEBRA * Je 5 domů, každý jiné barvy. * V každém domě bydlí jedna osoba jiné národnosti. * Každý majitel domu upřednostňuje určitý nápoj, kouří určitou značku cigaret a chová určité zvíře. * Žádná z těchto pěti osob nepije stejný nápoj, nekouří stejné cigarety ani nechová stejné zvíře jako některý z jejích sousedů. OTÁZKA: Komu patří ryba? Víte, že: Brit žije v červeném domě.Švéd chová psa.Dán pije rád čaj.Němec kouří cigarety Rothmanns.Nor bydlí v prvním domě.Majitel zeleného domu pije kávu.Kuřák cigaret Winston pije rád pivo.Majitel žlutého domu kouří cigarety Dunhill.Osoba, která kouří Pall Mall, chová papouška.Muž, který bydlí v prostředním domě, pije mléko.Kuřák cigaret Marlboro bydlí vedle toho, kdo chová kočku.Muž který chová koně, bydlí vedle toho, který kouří Dunhill.Nor bydlí vedle modrého domu.Kuřák cigaret Marlboro má souseda, který pije vodu.Zelený dům stojí nalevo od bílého domu.EDIT: Inspirovalo mě sudoku na Oriskách. Upraveno 7. dubna 2008 uživatelem Kamil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 Jojo, tohle je fakt dobrý, znám už dlouho. Ale pokud se zvolí správný postup, řešení je jednoduché. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 nám s IQ 150 a víc tohle nedá větší námahu, takže něco těžšího: Myslím si dvě celá čísla od 2 do 99, osobě A řeknu jejich součin a osobě B jejich součet: A: ?Já nevím, jaká čísla sis myslel? B: ?Já věděl, že to nebudeš vědět.? A: ?Tak teď už vím, co to je za čísla.? B: ?Tak já už taky.? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 poslal som SZ, nech neprezradim vysledok... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 To s baráky je hodně staré, sice by u mě neměl být teoreticky problém v IQ, ale přemýšlel jsem nad tím asi 2 hodiny. Tehdy padlo tolik sušenek na oltář vědy Nakonec jsem musel vzít na pomoc tužku a papír a bylo po problému Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 nám s IQ 150 a víc tohle nedá větší námahu, takže něco těžšího: Myslím si dvě celá čísla od 2 do 99, osobě A řeknu jejich součin a osobě B jejich součet: A: ?Já nevím, jaká čísla sis myslel? B: ?Já věděl, že to nebudeš vědět.? A: ?Tak teď už vím, co to je za čísla.? B: ?Tak já už taky.? S kým to ti dva kreténi A a B mluví? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 (upraveno) toto je ještě hezčí, těžší a lepší, i když stejné Sešli se A, B a C. C si zapsal dvě čísla, jejichž součet nepřekračoval 100. Ostatním dvěma však neřekl, která čísla se vybral ? pouze sdělil A součin těchto čísel a B jejich součet. Poté pokračoval tento rozhovor: A: Nevím, jaká čísla si C zapsal. B: Věděl jsem, že to nebudeš vědět. A: Stále nevím, jaká čísla si C zapsal. B: Věděl jsem, že ani teď je nebudeš znát. A: Stále nevím, jaká čísla si C zapsal. B: Ani já nevím, jaká jsou to čísla. Z kolika možností si můžeš vybrat? A: To ti neřeknu. Jen tolik, že stále nevím, jaká čísla si C zapsal. B: Není třeba, už to vím. A: V tom případě to vím i já. Upraveno 7. dubna 2008 uživatelem hciq Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 Hm, a co se ma zjistit? Jaka cisla si C zapsal? Jak velke mel B nohy? Kdo kouril dymku, kdo doutniky a kdo cigarety? Kolik bylo let dceri A? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 hciq: uf, tak do toho se mi ani trochu nechce, pošli mi do SZ řešení, díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thovt Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 (upraveno) To s baráky je hodně staré, sice by u mě neměl být teoreticky problém v IQ, ale přemýšlel jsem nad tím asi 2 hodiny. Tehdy padlo tolik sušenek na oltář vědy Nakonec jsem musel vzít na pomoc tužku a papír a bylo po problému Tak moment, s IQ nad 130 bez tužky a papíru? S tužkou za pár minut, ale sakwa, to přece nejde udržet v hlavě, pokud takový věci člověk neřeší často a není na to připravenej... No asi teda budu slabší jedinec B.F.G. a Ondraj: Jinak takových obdobných slovních hádanek s domy a kombinacemi v domech/majitelů je hodně, bežně se používají např. pro testy studijních předpokladů na některých fakultácht atd... I když tuto s rybou jsem zatím neviděl. Upraveno 7. dubna 2008 uživatelem thovt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bender Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 nám s IQ 150 a víc tohle nedá větší námahu, takže něco těžšího: Myslím si dvě celá čísla od 2 do 99, osobě A řeknu jejich součin a osobě B jejich součet: A: "Já nevím, jaká čísla sis myslel" B: "Já věděl, že to nebudeš vědět." A: "Tak teď už vím, co to je za čísla." B: "Tak já už taky." K tomu se slusi jeste pripsat, ze to E. Dijkstra vyresil z hlavy a na netu se da najit i jeho popis reseni. A ja - abych ukojil vlastni jesistnost - k tomu dodavam, ze ja to z hlavy vyresil rovnez. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xlaque Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 Kamilove mi trvalo 16 minut,poznam to skor so zadanim,kto pije vodu,takže som si to preriešil odznovu A tie matematicke Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koren Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 Časy jsou zlý, Kamile. Pracovní doba v tahu, ale vyřešil jsem. Je možno více správných variant? Asi ne co? Kdyby byl někdo tak hodnej a poslal mi postup řešení, já jsem z toho dělal asi moc velkou vědu, a prto mi to zabralo celé odpoledne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stephan Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 nejak nerozumim, jak to filipes a hciq mysli......to snad ani neni priklad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 Stephane, je - trochu logiky a matematiky a je to (ale z hlavy jako bender jsem to teda nevyřešil-klobouk dolů) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stephan Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 Pls poslete mi nekdo reseni nejlepe aji s postupem toho prikladu od filipesa.....dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stephan Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 tak aspon tu kamilovu hadanku jsem vyresil, ale bez papiru to podle me nejde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 nejak nerozumim, jak to filipes a hciq mysli......to snad ani neni priklad Bohužel je to HODNĚ logika a HODNĚ matika. Takže to není nic pro mě, vzhledem k matice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza49 Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 Asi mám malé IQ. Já nepochopil, že to mám řešit z hlavy. Na papíru asi 15 minut Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 7. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2008 (upraveno) Řešení: http://www.stastnezeny.cz/index.asp?menu=1...mp;record=11003 Správné řešení, je možno odevzdat do konce března sem: http://www.zsbn.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2007031802 Upraveno 7. dubna 2008 uživatelem BUBÁK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se