Přejít na obsah

novy sea-dweller

Ropucháč

Doporučené příspěvky

takze pokud mi nekdo nabidne na ebay nebo kdekoli na inzertnim platku ze mi proda cokoli a cena je $100 incl shipping tak mu mam poslat na ucet $108,357? asi delam neco blbe ja, protoze po me to jeste nikdo nikdy nechtel.

Ne, to je VAT placená v NYC, pleteš to ddohromady. Pokud platíš v NYC, jak říkáš na dřevo, tak platíš VŽDYCKY VAT, pokud si to necháš posílat do Čech, neplatíš daň v USA, ale daň v Čechách. A nebavíme se myslím o sto bakách, na které se ani daň nevztahuje...mimo jiné :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 128
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ne, to je VAT placená v NYC, pleteš to ddohromady. Pokud platíš v NYC, jak říkáš na dřevo, tak platíš VŽDYCKY VAT, pokud si to necháš posílat do Čech, neplatíš daň v USA, ale daň v Čechách. A nebavíme se myslím o sto bakách, na které se ani daň nevztahuje...mimo jiné :-)

to byl jen priklad, o castku nejde. takze pokud prijedu za znamym do NYC a dam mu na ruku 2000 babek tak mu jeste musim dat tu dan? nebo kdyz mu prevedu na ucet ty penize tak + tu dan? ptam se jako vul, protoze sem tohle nikdy neplatil- nebylo to treba. tak nevim. je mozny ze to nebylo legalni.

Odkaz ke komentáři

to byl jen priklad, o castku nejde. takze pokud prijedu za znamym do NYC a dam mu na ruku 2000 babek tak mu jeste musim dat tu dan? nebo kdyz mu prevedu na ucet ty penize tak + tu dan? ptam se jako vul, protoze sem tohle nikdy neplatil- nebylo to treba. tak nevim. je mozny ze to nebylo legalni.

Známýmu dej co chceš a daň určitě platit nebudeš, pokud má v šuplíku Hluboký moře, a prodá Ti je. :thumbsup_anim: Ale pokud je budeš kupovat v krámě, a to jak nové nebo pre-owned, zaplatíš prostě daň. V NYC jsou i speciální obchodníci co nemají ani obchod, ale jen kancelář, kolikrát třeba v x tém patře obchodního mrakodrapu, kde mají jen sekretářku a trezor, a tam tu VAT platíš taky. ( Občas se jim říká šedí prodejci ). S daní se počítá automaticky, stejně jako třeba s tipem. Nepíše se do ceny, na rozdíl od ČR, kde jsou ceny všeho, až na vyjimky, s daní. Jinak pokud v NYC z kapsy vyndáš osmdesát stodolarovek, tak na Tebe možná spíš zavolají policii, než by Ti cokoli prodali. Běžně se v NYC neplatí cash, ale kartou, nebo šekem, obzvláště takovéhle docela vysoké ( i na NYC ) sumy.

howk... :sleeping_03anim:

Odkaz ke komentáři

Známýmu dej co chceš a daň určitě platit nebudeš, pokud má v šuplíku Hluboký moře, a prodá Ti je. :thumbsup_anim: Ale pokud je budeš kupovat v krámě, a to jak nové nebo pre-owned, zaplatíš prostě daň. V NYC jsou i speciální obchodníci co nemají ani obchod, ale jen kancelář, kolikrát třeba v x tém patře obchodního mrakodrapu, kde mají jen sekretářku a trezor, a tam tu VAT platíš taky. ( Občas se jim říká šedí prodejci ). S daní se počítá automaticky, stejně jako třeba s tipem. Nepíše se do ceny, na rozdíl od ČR, kde jsou ceny všeho, až na vyjimky, s daní. Jinak pokud v NYC z kapsy vyndáš osmdesát stodolarovek, tak na Tebe možná spíš zavolají policii, než by Ti cokoli prodali. Běžně se v NYC neplatí cash, ale kartou, nebo šekem, obzvláště takovéhle docela vysoké ( i na NYC ) sumy.

howk... :sleeping_03anim:

diky za pouceni, svetobezniku. vubec sem netusil, ze se plati kartou. tohle byl proste jen tip na DSSD za nejakych 7,5K na klasicky inzerat, bez dane atp.

howg

Odkaz ke komentáři

diky za pouceni, svetobezniku. vubec sem netusil, ze se plati kartou. tohle byl proste jen tip na DSSD za nejakych 7,5K na klasicky inzerat, bez dane atp.

howg

Jo, v pohode. Jinak inzeráty se většinou platí ( co jsem pochopil z různých debat, osobně bych do takovýho rizika nešel ) převodem, nebo PayPalem, eBayi je samozřejmě o něco bezpečnější, i když i tam už se staly tisíce podvodů. Já volím nejraději možnost osobního převzetí a tam platíš daň vždycky, ať už v ČR, nebo USA :-(

Odkaz ke komentáři

Jen pro správnost, v USA nemají DPH (VAT) ale Sales Tax, ta se liší stát od státu. Konstrukce této daně je jiná než u DPH a neplatí se za služby.

No konstrukci neznám, ale zacálovat to musím vždycky :-). Stát od státu to je fakt, třeba přes tunel do NJ už mají daň nižší, ale kdo by se tam vlekl, navíc, když všechny pořádný obchody jsou na MNHT, :-)

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Po přečtení tohoto fora jsem poměrně dos seznámen s tímto modelem po kterém již delší dobu pošilhávám :worried_anim: Nyní se mi naskytla příležitost na koupi předchozího modelu. Proto bych vás požádal o radu. Hodinky jsou kupovány v ČR, po servisu v Carolinu s kompletní dokumentací, za cenu 95tis. Je to cena za kterou se vyplatí koupit do sbírky? Ještě jsem je tedy neměl na ruce, z čehož mám trochu obavu. Jsem zvyklý na velikosti 42 a 44. Pokud by neseděli, má někdo zájem o předání kontaktu?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...