Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Střední škola obchodu a služeb v Jihlavě nabízí v rámci učebního oboru Hodinář roční externí kurz pro dospělé.

Letos začne v průběhu září, vyučování probíhá cca 1-2x měsíčně v pátek odpol. a sobotu a na konci roku student dostává osvědčení resp. výuční list.

Cena celkem cca 30 tisíc.

Zde citát k právě probíhajícímu kurzu z webu školy:

"Přání stát se hodinářem občas projeví i dospělí. Bývají to lidé, kteří se vyučili v jiném oboru, maturovali na gymnáziu či dokonce absolvovali vysokou školu. Ve svém původním oboru se jim nepodařilo najít uspokojivé zaměstnání, zajímají se o hodiny a hodinky nebo mají možnost pracovat v hodinářské firmě. Někteří jsou z hodinářské rodiny a chtějí pokračovat v rodinné tradici... Pro takovéto zájemce občas otevíráme dálkové studium. Od května 2007 běží kurz, kterého se účastní sedm dospělých studentů - policista, železničář, obchodník, soudní znalec, gynekolog ... Frekventanti přijíždí v předem dohodnutých termínech na výuku a zkoušky. Osvědčil se nám interval po měsíci či po dvou týdnech vždy v pátek odpoledne a v sobotu. Frekventanti v červnu 2008 dostanou osvědčení o absolvování. Pokud budou mít zájem a dostatek znalostí i dovedností, mohou se přihlásit k závěrečné zkoušce jako běžní žáci denního studia. Při jejím úspěšném absolvování získají výuční list."

Více info zde: http://hodinari.webzdarma.cz/exter.htm

Asi jsem podlehl a jdu do toho :helpsmilie:

Kdo se přidá? Pár míst je ještě volných :)

Odesláno
Střední škola obchodu a služeb v Jihlavě nabízí v rámci učebního oboru Hodinář roční externí kurz pro dospělé.

Letos začne v průběhu září, vyučování probíhá cca 1-2x měsíčně v pátek odpol. a sobotu a na konci roku student dostává osvědčení resp. výuční list.

Cena celkem cca 30 tisíc.

Zde citát k právě probíhajícímu kurzu z webu školy:

"Přání stát se hodinářem občas projeví i dospělí. Bývají to lidé, kteří se vyučili v jiném oboru, maturovali na gymnáziu či dokonce absolvovali vysokou školu. Ve svém původním oboru se jim nepodařilo najít uspokojivé zaměstnání, zajímají se o hodiny a hodinky nebo mají možnost pracovat v hodinářské firmě. Někteří jsou z hodinářské rodiny a chtějí pokračovat v rodinné tradici... Pro takovéto zájemce občas otevíráme dálkové studium. Od května 2007 běží kurz, kterého se účastní sedm dospělých studentů - policista, železničář, obchodník, soudní znalec, gynekolog ... Frekventanti přijíždí v předem dohodnutých termínech na výuku a zkoušky. Osvědčil se nám interval po měsíci či po dvou týdnech vždy v pátek odpoledne a v sobotu. Frekventanti v červnu 2008 dostanou osvědčení o absolvování. Pokud budou mít zájem a dostatek znalostí i dovedností, mohou se přihlásit k závěrečné zkoušce jako běžní žáci denního studia. Při jejím úspěšném absolvování získají výuční list."

Více info zde: http://hodinari.webzdarma.cz/exter.htm

Asi jsem podlehl a jdu do toho :helpsmilie:

Kdo se přidá? Pár míst je ještě volných :)

Jak může irský setr spravovat hodinky ? Svět je fakt naruby. :thumbsup_anim:

Odesláno

......policista, železničář, obchodník, soudní znalec, gynekolog........... není to Standa Gross :lol2:

Odesláno (upraveno)
Tohle Ti Šafi nezapomenu!!! :gun_bandana: :smile_anim:

Mě? Co já? Jestli si správně pamatuji tak to celé začal New Milis:

Weiview je ten setr přece.

Upraveno uživatelem ¨safi
  • po měsících...
Odesláno

ahojky vsem

take jsem se zajimal o tuto skolu a dosel jsem az tak daleko, ze jsem si pani reditelce napsal o informace.

pokud by to nekoho jeste zajimalo, tak tady jsou ;-)

====== cut & paste ======

Dobrý den, posílám Vám informace k hodinářskému kurzu. Kurz bude začínat na přelomu září října. Můžete jej zakončit výučním listem. V tomto případě mi musíte zaslat oskenovaná výroční vysvědčení ze všech ročníků střední školy, nebo učiliště a maturitní vysvědčení, nebo výuční list. Na jejich základě ředitel školy uzná všeobecné předměty a stanový všeobecné předměty, které jste na škole neabsolvoval. Z těch musíte udělat zkoušku. Bývá to většinou ekologie a fyzika. Zkouška je v ceně kurzu. Dále během roku musíte předložit potvrzení, že jste v oboru odpracoval 1300h. Je jedno kdy. Pak budete puštěn k závěrečné zkoušce. Pokud by Vám stačilo osvědčení o absolvování, stačí mi emailem zaslat bydliště a rodné číslo. Cena kurzu 30000,- Kč je v obou případech stejná, protože platíte pouze kurz, závěrečná zkouška je zdarma. Platba probíhá ve dvou splátkách na účet školy. První splátka musí být zaplacena v den podpisu smlouvy, druhá cca v polovině kurzu.

Škola probíhá asi jednou měsíčně, vždy v pátek a sobotu a pak máme dvakrát do roka týdenní soustředění. Kurz obsahuje asi 180 hodin praxe a 120 hodin odborné teorie. Rozvrh zasíláme dopředu. Pokud máte zájem se přihlásit vyberte si prosím alternativu studia, napište mi emailem, že máte zájem o hodinářský kur konaný ve školním roce 2008/2009 (nejpozději do konce srpna) a já Vám připravím smlouvu, kterou pošlu ke kontrole. Podpis smlouvy proběhne až tady v první školní den.

====================

Odesláno

Chápu to dobře,že pokud nemám 1300 hodin v oboru že jsem tedy out? Myslím pro možnost absolvování kurzu.

Návštěvník YPO
Odesláno

1300 hodin !!!! leštit pouzdra,protože tě k ničemu jinému nikdo nepustí :) - to je krávovina - kdo to vymyslel ?

Odesláno

No, do školy, kde ředitelka píše s hrubkami typu:

"...Na jejich základě ředitel školy uzná všeobecné předměty a stanový všeobecné předměty..."

se asi nepřihlásím.

To si radší za 30.000 seženu 100 ks hodinek a naučím se sám. Myslím, že takové množství neprojde rukami ani těch nejlepším učňům.

Odesláno
No, do školy, kde ředitelka píše s hrubkami typu:

"...Na jejich základě ředitel školy uzná všeobecné předměty a stanový všeobecné předměty..."

se asi nepřihlásím.

To si radší za 30.000 seženu 100 ks hodinek a naučím se sám. Myslím, že takové množství neprojde rukami ani těch nejlepším učňům.

Napadlo me presne to same vcetne ty strasny hrubky ;)

1300 hodin = 54 a neco 100% casu z kazdeho dne, to je docela drsny, to bych mel sanci jedine kdyby se do hodinariny zapocitavala doba stravena na chronomagu ;)

Odesláno
... a my tady nejsme vseci hodinari :cheers: :drunk:

Muzem vytvorit na chronomagu kurz za 30k, ja se ujmu toho reditelovani, mel bych predstavu, ze jako zapisny mi kazdej posle hodinky okolo tech 15k pololetne a ja Vam budu vystavovat certifikat podle statistik doby stravene na chronomagu, nakupu a prodeju atd ;)

Odesláno
Muzem vytvorit na chronomagu kurz za 30k, ja se ujmu toho reditelovani, mel bych predstavu, ze jako zapisny mi kazdej posle hodinky okolo tech 15k pololetne a ja Vam budu vystavovat certifikat podle statistik doby stravene na chr

onomagu, nakupu a prodeju atd ;)

To musíš nějak domyslet, Stačí mít PC v zapnutým stavu na stránce CHnmg-f a nabíhají hodiny, ne?

Odesláno

Čaute.. Ja chodil na tu školu ale ještě to bylo v Plné u Jihlavy a dnes myslím už jen Jihlava.. Jezdil sem tam při praci každé druhé pondělí. Jezdil sem ze Zlína na půl 7 nástup ve škole a praxe do 17hod. Tehda mě učil moc šikovný pan Klement. Teorii Jaromír Ondráček mimo jiné spolupracuje na vydávání časopisu Hodiny-klenoty..

Odesláno

No mě kromě té hrubky překvapila zkouška z ekologie. Neříkalo se tomu kdysi vědecký marxismus nebo tak nějak? Jak to souvisí s hodinkami?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...